Kao sto vidite imam problem sa gore navedenom grafickom,mozda cak nisu i bile tolike dok danas nisam otisao po zvucnu novu da stavim koja je jedva stala samo sto se ne dodiruje sa grafickom mal razmak ih dijeli :D al usput sam i stavio ventilator sa strane da malo te temperature koliko toliko sredi ali dosao sam kuci upalio komp , znaci cim sam upalio bila je temp 29 grafe 35 procesora a to je amd phenom x4 965 koji ima stok kuler,bio je upaljen 4-5h upalio sam far cry 3 ja da iz radoznalosti vidim prvo temp 75,nakon 20-ak min ono 90 ja onako gledam i cudim se i lagano quitam igru .. pastu nisam mjenjao od 2011 kad sam je i kupio cini mi se , a obicno u idleu mi bude oko 41-45 a procesor ne prelazi 55 znaci .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Provjeri dali ti se uopce vrti hladnjak na grafi !
Provjeri temp. grafe s vise razlicitih programa , GPU-Z , HW Monitor ...
Ak svi isto / slicno pokazuju , onda dobro ocisti / ispusi hladnjak i vent od prasine !
Ak ne pomogne , onda se baci na promjenu paste !
EDIT : vidio sam slike u temi o CPU hladnjacima i kolko vidim po onim slikama , zvucna blokira ulaz zraka ventilatoru koji puse u graficku ! Probaj izvadit zvucnu da vidis kakve su temp. onda !
Hm... a da prvo stavim pastu ili tako nesto al nenamjeravam to raditi sad tek mozda za koji dan ..., i koja je gornja temp ove grafe da li joj se moze nesto desiti ili tako nesto zbog tih temp?
Neka granica normale do cca. 75°C pod opterecenjem ! Ak ces ju drzat na tako visokim temp. ( 90°C ) bude s vremenom krepala !
Auuu moram onda skidat zvucnu -.- najgore to sto cu morati onda novu maticnu uzimati ako mi se sjebe ova integrisana -.- . Ali mi nije jasno idle mi je 41 kao sto je i bio bez zvucne znaci identican dok load sa far cry 3 ide na 80-85 a do sad nije isao toliko bilo max 74