Pozdrav !
Prije nekoliko dana dogodio se problem da mi je jedan hard disk riknuo. Igrom slucaja dao mi je frend svoj stari "strgani" komp prije mjesec dana da iskoristim sve dijelove koji mi valjaju. Jedino sto mi je valjalo bili su hard disk i ventilatori. Hard disk 40GB i ventilator dodao sam u svoj komp i sve je to lijepo trajalo neko vrijeme. No, odjedanput mi komp vise nije davao sliku te bi se uvijek cuo onaj zvuk biosa biiiip pri paljenju, ali komp opcenito radi (radi ventilacija, svijetle lampice na tipkovnici ... ) Primjetio sam da jedna zica od njih 4 koje idu u hard se rastopila na nekih 5cm. Ocistio sam ju pazljivo od crnila i izolirao izolir-trakom. Proucio sam malo bolje, ali koliko vidim rastopila se samo na tom mjestu. No, opet je isti problem ... kad stisnem start, komp pocne radit, ventilacija se cuje, i nakon 10s cune se biiiip i slike nigdje, uopce ne vidim ni trunka biosa niti ista.
Dali se itko ikad suocio s ovakvim ili slicnim problemom ? Sto dalje ciniti, ispitati ? Dali je mozda jos nesto riknulo osim harda?
maticna nebi tebala biti,jer ne bi se cuo "zvuk biosa" ...