Stekanje, zastajkivanje zvuka i slike u igrama :(?

poruka: 30
|
čitano: 9.001
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Prvo komp spec: PS Corsair 650W, Maticna Gigabyte GA78G-DS3H, Athlon x2 7750+ @2700MHz, Geforce 260gtx, 2x2GB Mushkin RedLine @800 MHz, 2 Harda (nisu u Raidu)

Dakle. Windowsi rade perfektno. Filmovi i muzika vrte se bez problema. MemTest prosao bez problema, Sandra 2009 BurnIn test prosao bez problema. FurMark, 3DMark 06, Unigine Tropics i Sanctuary prolaze bez problema, Lightsmark prolazi bez problema. (zadnja tri benchmarka imaju zvuk koji radi besprijekorno)

I ONDA u bilo kojoj igri (NAJizrazenije je ipak u Team Fortressu 2) dolazi do trzanja (da tak velim) zvuka a i slike. To trzanje traje mozda djelic sekunde al se javlja svako malo i u nepravilnim razmacima. Povremeno kao da dodje do kompletnog zamrzavanja zvuka i slike uz izrazeno zujanje, to traje mozda do sekunde.

Nakon izmjene gro razno raznih drivera, odlucio sam iskljuciti zvucnu u BIOSu i piknuo u komp Audigy SE, i problem je ostao.
Svi driveri su najnoviji i Windowsi su updejtani...... ima li tko ikakvih ideja sta bi moglo bit?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Stekanje, zastajkivanje zvuka i slike u igrama

moglo bi biti da se pregrijava komp. koje su temperature?

17 godina
protjeran

Ja ti predlažem flashanje BIOS-a. Pošto je taj procesor relativno nov, a matična malo starija lako je moguće da ne podržava taj procesor, te da će trebati flashati BIOS (nakon čega bi radila).

Procesor: Intel Celeron D331 2,66Ghz 256KB L2 Cache, Presscot Matična Ploča: MSI P4M900M2-L RAM: 2GB (2*1) Kingmax DDR2 800Mhz HDD:80GB Hitachi Grafička Kartica: Xpert Vision GeForce 8400GS 512MB DVD-RW: Pioneer DVR-112D

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Evo baš sam sad gledao, koja je trenutna verzija BIOS-a? Na stranici od proizvođača piše da najmanje moraš imati F5 kako bih normalno koristio procesor.

Procesor: Intel Celeron D331 2,66Ghz 256KB L2 Cache, Presscot Matična Ploča: MSI P4M900M2-L RAM: 2GB (2*1) Kingmax DDR2 800Mhz HDD:80GB Hitachi Grafička Kartica: Xpert Vision GeForce 8400GS 512MB DVD-RW: Pioneer DVR-112D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Provjeri temp grafičke i procesora. Također pokušaj instalirati novi DirektX.

Bok
17 godina

koji revision imas te maticne 1.0 ili 2.0? Posto je novija konfa mislim da je rev 2.0 - link od biosa za rev 2.0 maticne

, a evo i od rev1.0 biosi.

Flashaj bios pa nam javi!

BTW: Flashaj iz windowsa pomocu programa @bios koji je na cd-u od maticne!

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
UltimateRazor kaže...

Provjeri temp grafičke i procesora. Također pokušaj instalirati novi DirektX.

Ma novi directX dobije kada instalira neku noviju igricu npr. farcry 2 li gta 4... Mislim da to nije problem i jako se rijetko desava to da je problem u starom directX-u
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
16 godina
protjeran

Fakat vam hvala na ovim preporukama. Ali sam ih isprobao sve. Kaj se BIOS-a tice updejto sam BIOS na FB (ploca je revision 2.0) i kaj je bilo? Imao sam vise problema sa tom verzijom i jos nisam niti skuzio, izgubio jednu vrlo bitnu funkciju Ganged/ Unganged memory. Vratio sam se na verziju FA, koja je originalna i ukljucio Ganged memory i problem nije rijesen ali je manji, tzanje se dogadja sa vecim razmacima. kao da je manje, ali jos uvjek prisutno.

Kaj se temperatura tice grafa je na nekakvih 65 u full loadu, a proc od 50 - 55.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

koji revision imas te maticne 1.0 ili 2.0? Posto je novija konfa mislim da je rev 2.0 - link od biosa za rev 2.0 maticne

, a evo i od rev1.0 biosi.

Flashaj bios pa nam javi!

BTW: Flashaj iz windowsa pomocu programa @bios koji je na cd-u od maticne!

Hvala jos jednom. Eto kao sto rekoh flasao sam BIOS unatrag. A rjesio sam problem ..... ;) iskljucio sam Virtualnu memoriju ;))))))))))))))))))))) sad radi za 5.
14 godina
neaktivan
E ljudi imam komp star 4 mjeseca..Kada igram npr.Black Ops odjednom mi zasteka i vise nista nemogu napravit...

Primjetio sam da kad tak zasteka lampica za hard je ugasena.Moram ga nasilno restartat kad zasteka :SS :SS

Jel imao tko slicnih problema???

hvala unaprijed :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marino_14 kaže...
E ljudi imam komp star 4 mjeseca..Kada igram npr.Black Ops odjednom mi zasteka i vise nista nemogu napravit...

Primjetio sam da kad tak zasteka lampica za hard je ugasena.Moram ga nasilno restartat kad zasteka :SS :SS

Jel imao tko slicnih problema???

hvala unaprijed :)

To ti se desava u svim ostalim igrama ili samo u black ops?

14 godina
neaktivan
Ma u svim :S
nakon mal duzeg vremena igranja :S
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moguce da se pregrijava, jesi gledao temperature graficke i procesora?

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ma jesam.. nist strasno..do 40 °c se dizu.
mislim da je problem u hardu :S
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marino_14 kaže...
Ma jesam.. nist strasno..do 40 °c se dizu.
mislim da je problem u hardu :S

Najbolje onda ako imas drugi HDD da probas sa njim.

14 godina
neaktivan
ah neam :SS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Onda ga kupi...

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije ti stvar u disku nego u memoriji. Ja sam imao istu stvar zbog nekompatibilne memorije. Izvadi jedan keks memorije ili joj smanji frekvenciju pa testiraj da vidiš hoće li se smrzavanja opetr dogoditi.

14 godina
neaktivan
herrklisch kaže...

Nije ti stvar u disku nego u memoriji. Ja sam imao istu stvar zbog nekompatibilne memorije. Izvadi jedan keks memorije ili joj smanji frekvenciju pa testiraj da vidiš hoće li se smrzavanja opetr dogoditi.

evo imam isti problem nego kako smanjiti frenkvenciju dje tocno :S ako mozes malo pojasniti :D

16 godina
neaktivan

U BIOS-u možeš namještati frekvenciju na kojoj želiš da ti memorija radi. Npr. možeš je smanjiti sa 400Mhz koja joj je, recimo, nazivna vrijednost na 333Mhz pa testiraj da li onda radi ispravno.

14 godina
neaktivan
herrklisch kaže...

U BIOS-u možeš namještati frekvenciju na kojoj želiš da ti memorija radi. Npr. možeš je smanjiti sa 400Mhz koja joj je, recimo, nazivna vrijednost na 333Mhz pa testiraj da li onda radi ispravno.

evo uradio probo i nista aa da te pitam jeli moguce da jer sam kupio novu grafu nvidia 9500GT DD2 128bitna 512mb jeli mozda moze biti da trebam BIOSE updejtati jer su2005??

14 godina
neaktivan

Dobrad dan svima e ovako imam jedan problem svaku igricu koju igram ono sve normalno radi i odjednom pocne stekat na 15 sekundi iopet sve radi pa opet za 1 minutu pocne stekat i tako cijelo vrijeme.

pomoc plzzzzzzzzzz

my computer: ati radeon hd 5500 serie 2 gb ram intel od 1.6ghz imam windows 7 ultimate koji nije orginal

15 godina
neaktivan
Woods_CRO kaže...

Dobrad dan svima e ovako imam jedan problem svaku igricu koju igram ono sve normalno radi i odjednom pocne stekat na 15 sekundi iopet sve radi pa opet za 1 minutu pocne stekat i tako cijelo vrijeme.

pomoc plzzzzzzzzzz

my computer: ati radeon hd 5500 serie 2 gb ram intel od 1.6ghz imam windows 7 ultimate koji nije orginal

Jesi gledo temperature?

nije ni procesor posebno jak mozda je do toga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 12:35 (mario1990).
14 godina
neaktivan

a kako se gleda ta temperatura

15 godina
neaktivan
Woods_CRO kaže...

a kako se gleda ta temperatura

Mozes sa everestom i gpu-z

15 godina
neaktivan

Imao sam isti problem...i grafička se zagrijavala.Skinite si program riva tuner i podesite brzine ventova...i to je to..;))

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e ovako skino sam taj rivatuner i sta sada

14 godina
neaktivan

a kako to napraviti preko gpu-z

14 godina
neaktivan

NNE ustvari reci mi kako to napravit preko rivatuner

15 godina
neaktivan
Woods_CRO kaže...

NNE ustvari reci mi kako to napravit preko rivatuner

Upališ ga...odeš tamo di ti piše "Target adapter" i onda dolje "Cusotmize"..i stisneš odma na prvo...tj nacrtana ti je grafička...i onda fixed i pojačaš brzinu vrtnje..;)))

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice