Pošto sam laik i malo znam o informatici nadam se da ću dobro opisati probleme.
1. Imam stari komp (nažalost ne znam konfiguraciju) i pokušao sam spojiti LCD Samsung Syncmaster 710N na njega.
Mislim da sa napajanjem računala nema problema (otvorio sam stranicu) lampica svijetli, kada se komp pali hard počinje vrtit.
Grafička je integrirana na matičnu ploču.
Kada upalim monitor lampica na njemu svijetli i na ekranu piše
''NOT OPTIMUM MODE: RECOMMENDED MODE 1024 x 768 60 HZ''. Kada pritisnem jednu tipku na ekranu piše ''GOOD TEST''
Nadovezujem se na to što su mi ljudi dolje napisali u postovima (OKOLNOSTI SU TAKVE DA STAROG MONITORA NEMAM)
pa ne znam kako da namjestim postavke da monitor počne raditi. Btw. do sada sam mislio da su najbitnije postavke na ekranu,
a ne u računalu. (pišem velikim slovima samo da istaknem pojedinosti)
2. Pokušao sam spojiti laptop IBM Thinkpad T40 i dotični monitor, ali jednostavno nisam uspio instalirati drivere za taj monitor u
trenutku kada ga je računalo prepoznalo, a ni namjestiti tako da taj laptop ima namjenu produženog monitora preko opcije control panel-> display
(Uopće ne razumijem taj okvir i kako se to namješta). Kada upalim monitor na njemu je crna slika ništa se ne vidi i po meni bi se trebao vidjeti dio ekrana sa laptopa.
Laptop ima ATI grafičku karticu i postoji program za pošteljavanje postavki te kartice pa možda može i u tom bit stvar
Molim Vas za pomoć, ako itko išta zna i zahvaljujem se ljudima koji su mi dosad napisali komentare , možda mogu što nadodati na ovaj izmjenjen post.