Spor PC nakon RAM upgradea

poruka: 27
|
čitano: 3.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Spor PC nakon dodavanja RAM-a

Kupio sam u Linksu 2 gb gskill ram-a (DDR3, 1333 mhz) i dodao u komp u kojem sam vec imao 2 gb kingston ddr3 1333 mhz ram-a. Naime, sa tih 4 gb bi mi racunalo trebalo biti malo brze, ali se usporilo. Prvo sam tpo primjetio kod Mozille, svakih 5 min je dolazilo program is not nesponding, pa sam presao na google chrome. Malo mi se cini da je brzi od Mozille, ali svejedno i on ponekad zna zastekat, jednostavno se stranice ne zele loadat. Uvijek imam otvorena 2-4 tab-a u pregledniku. Cak mi i ponekad sam windows zasteka, znaci slika se zamrzne i nemogu micat mis, ali se odmrzne nakon 10-ak sekundi. Zanimljjiva stvar je da mi se to ponekad (ali ponekad) dogadalo i prije dodavanja jos 2 gb ram-a (samo u Mozilli)). Imam 64 bitne windowse (7 ultimate), stare oko 3-4 tjedna, mozda i manje. Prije sam oko godinu dana imao 32 bitne i sve je islo glatko (jos dok je bilo samo 2 gb ram-a). Molim vas hitno za pomoc, jer ako je u pitanju dodana ram memorija da ju stignem zamijenit u linksu. Hvala

Mos mislit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Spor PC nakon dodavanja RAM-a

Moguče je da je taj navedeni RAM koji si kupio ne ispravan...

17 godina
neaktivan
Tvoj je problem softwerske prirode ponajprije a ne hardverske... Moje mišljenje...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
16 godina

Ostavi samo na staroj memoriji pa vidi kako onda radi. Ako je dobro,zamijeni RAM...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
Tvoj je problem softwerske prirode ponajprije a ne hardverske... Moje mišljenje...

kako mislis softwerske, a ne hardwerske? mislis da nesto ne stima sa windowsom?

Mos mislit.
17 godina
Moj youtube kanal: http://www.youtube.com/user/marijanovic191x7?feature=mhee
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prvo probaj sto ostali forumaši kazu, izvadi ram pa vidi...

Ako se dogadja spremi se na postavljanje pitanja u software sekciji :)
14 godina

Odvrti Memtest86+, a upute za korištenje toga alata su ovdje

** Live 4 Music **
15 godina
neaktivan

Koju matičnu imaš? Jer mislim ako je dual-channel da moraš imati dva ista keksa {#}

Ne znam nisam pametan sada. Probaj eventualni reinstall Windowsa.

1 2 hvala 0
15 godina
protjeran

Ok, puno vam hvala na brzom odgovoru, idem probat napraviti taj memtest, pa cu vam javiti kako je proslo.

Mos mislit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Spor PC nakon RAM upgradea
Wicked_Sick87 kaže...

Koju matičnu imaš? Jer mislim ako je dual-channel da moraš imati dva ista keksa {#}

Zar ne bi u dualu radili i različiti RAM-i?

** Live 4 Music **
17 godina
minikdo kaže...

Ok, puno vam hvala na brzom odgovoru, idem probat napraviti taj memtest, pa cu vam javiti kako je proslo.

Testiraj modul po modul. Ili ako hoćeš sve odjednom pa ako bude problema onda modul po modul...

16 godina
moderator
Wicked_Sick87 kaže...

ne moraš!!

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
15 godina
protjeran

Evo testirao sam sve odjednom i nije bilo nikakvih errora. Reinstall windowsa sam rekao da sam napravio prije neka 3 tjedna, a sad sve opet ispocetka, niti nemam volje niti previse vremena, treba opet onda instalirat cod2 :D

Nego, imate mozda jos koju ideju?

Mos mislit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dakle memorija prolazi memtest bez problema. Koliko prolaza (passes) si prošao?

Provjeri stabilnost procesora nekim alatom tipa OCCT ili Prime95.

Kolike su ti temperature procesora, grafičke i ostalog pri opterečenju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

pa napravio sam 1 test memorije jer je i taj jedan trajao 10 minuta

cpu test sam takoder napravio jer sam danas overcloackao procesor sa 2.6 na 3.2 pa na 2.9 ghz :D (tu bi napravio mali offtopic, ako npr stavim sa 2.6 ghz na 3.5 ghz clock, za koliko trebam dizat voltazu? ja voltazu nisam dirao i sve je normalno radilo)

temperatura procesora u biosu pise od 34-36 u normalnom nacinu rada, a takoder imam i bas one nekakve toplomjere :D spojene na lcd na kucistu i pod opterecenjem ne prelazi 42 stupnja, graficka isto tako ide najvise do 42-44 stupnja

Mos mislit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
minikdo kaže...

pa napravio sam 1 test memorije jer je i taj jedan trajao 10 minuta

ček, 1 test ili jedan pass??

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
15 godina
protjeran

1 test, tj prva linija desno gore se sporo punila do kraja, a ona ispod nje se vise puta napunila do kraja(normalno, isla je brze). Ja sam restartao komp tek dok se ova prva spora napunila do kraja i pisalo je u memtestu da nema nikakvih errora. 

Mos mislit.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
minikdo kaže...

1 test, tj prva linija desno gore se sporo punila do kraja, a ona ispod nje se vise puta napunila do kraja(normalno, isla je brze). Ja sam restartao komp tek dok se ova prva spora napunila do kraja i pisalo je u memtestu da nema nikakvih errora. 

to je onda jedan pass i to je ok :D

inače ljudi odvrte samo jedan test (ona druga linija koju si spominjao)

15 godina
protjeran

aha, ispricavam se onda, prvi put sam radio takav test

zna mozda neko u cemu bi jos mogao biti problem?

Mos mislit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja sam imao sličnih problema, kod mene je u pitanju bio HDD (gubio napon, ili neš slično) tako da je s vremena na vrijeme samo zamrzne na nekih 10-tak sekundi i onda opet sve normalno, da nisi slučajno pomjerio kabal od HDD-a dok si ubacivao memoriju, probaj ga i promijeniti za svaki slučaj. Kod mene je proradilop sve kako treba kad sam zamijenio napajanje.

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da pitam usput. Da li si povećao količinu virtualne radne memorije nakon dodavanja RAM-a?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
denix kaže...

Da pitam usput. Da li si povećao količinu virtualne radne memorije nakon dodavanja RAM-a?

iskreno ne znam o cemu govoris, tak da vjerojatno nisam

[url=http://profile.xfire.com/minikdo][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/minikdo.png[/img][/url]
17 godina
neaktivan
denix kaže...

ovo je tako nepotrebno jer očito korisnik ni ne zna sto je to, sto znaci da winsi sami to rade...

Ja kod sebe na jednom kompu uopce nemam vm jer ima 8 gb rama, a u sistemu nema sanse da treba vise od 4 gb...

15 godina
protjeran

evo pogledao sam an taj virtual memory i wondowsu i pise da je slozeno na 4 gb (4095 mb)

da li mozda probleme moze izazivati jos jedan hard disk (kojeg koristim kao storage, pun je do kraja, 1 tb)?

Ovdje treba ici miniprofile od xfirea. Bu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

koristiš interni hard kao storage? izvadi si taj, prodaj na njuškalu, dodaj 100-200 kn i kupi si eksterni HDD. bit ćeš mobilniji s tim ehdd, a i rasteretit ćeš si komp 1TB podataka. 

14 godina
neaktivan
covjece pogledaj datum!!!
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice