Spaljena grafa ?

poruka: 6
|
čitano: 1.054
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Spaljena grafa ?

Danas dođem da upalim komp, a ono se osjeti onaj miris spaljene tehničke robe.   Sinoć sam igro par sati neke igre koje ju tjeraju da radi na oko 100C, ali tako radi već 4. godinu i dosad nije bilo problema.

I mogu ja i dalje sve ok raditi na kompu samo što taj miris paljevine mi je malo sumnjiv pa se malo i bojim sada upaliti neku igru.

Osim toga u zadnje vrijeme imam problem da mi se monitor neće da upali od prve nego ga moram ugasiti jednom ili par puta i ponovo upaliti da bi proradio kako treba  (inače prije toga se samo na djelić sekunde pojavi slika i odmah zacrni).   Isti je problem i ako negdje odem na sat-dva i ostavim ga ugašenog.  Otprilike kao kad pokušavate upaliti auto pa vam vergla i onda konačno proradi.

Pa sad nisam siguran je li i to problem u vezi grafičke ili je i do monitora ?

grafička je  Radeon 4850  a monitor Samsung Syncmaster 2232 BW   (oboje staro 4 godine)

zahvaljujem na konstruktivnim odgovorima

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Spaljena grafa ?
goldt kaže...

Danas dođem da upalim komp, a ono se osjeti onaj miris spaljene tehničke robe.   Sinoć sam igro par sati neke igre koje ju tjeraju da radi na oko 100C, ali tako radi već 4. godinu i dosad nije bilo problema.

I mogu ja i dalje sve ok raditi na kompu samo što taj miris paljevine mi je malo sumnjiv pa se malo i bojim sada upaliti neku igru.

Osim toga u zadnje vrijeme imam problem da mi se monitor neće da upali od prve nego ga moram ugasiti jednom ili par puta i ponovo upaliti da bi proradio kako treba  (inače prije toga se samo na djelić sekunde pojavi slika i odmah zacrni).   Isti je problem i ako negdje odem na sat-dva i ostavim ga ugašenog.  Otprilike kao kad pokušavate upaliti auto pa vam vergla i onda konačno proradi.

Pa sad nisam siguran je li i to problem u vezi grafičke ili je i do monitora ?

grafička je  Radeon 4850  a monitor Samsung Syncmaster 2232 BW   (oboje staro 4 godine)

zahvaljujem na konstruktivnim odgovorima

Pa daj spusti malo te temperature, očisti kućište, očisti grafičku i promjeni termalnu pastu, možeš i stavit i koji ventilator više da dobiješ bolje strujanje zraka. Kupi bolje kućište sa mogućnosti ugradnje više ventilatora. Pazi kako okrećeš ventilatore, oni na prednjoj strani uvlače zrak, a oni na zadnjoj izvlače, dobro si organiziraj kabele u kućištu (cable management).

EDIT: Sve u svemu te neke sitne stavi mogu činit razliku, nikada si nemoj dopustit visoke temp., ako se pregrijava nekakav razlog mora bit.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 21:41 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Spaljena grafa ?

gledaj tako fukncionira otkad je kupljen, možda u zadnje vrijeme malo žešće zato što je nekog vremena prošlo pa su i igre postale zahtjevnije (iako ne i puno ljepše).

Kućište je CoolerMaster i ima otvore sa svih strana radi strujanja zraka, pokušao sam skinuti bočnu stranicu ali nema nikakve promjene u temperaturi grafičke;

kadgod sam otvarao da usisam unutra, praktički i nije bilo ništa za usisati.   A ove dodatne ventilatore i ostalo mi se ni neda instalirati za već stari komp.

Sad, ne znam bih li uopće bio u mogućnosti pisati ovo da je bilo šta unutra spaljeno ali miris se još uvijek osjeti i dolazi iz kućišta ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spaljena grafa ?

mozda se prasina "zaplila", stavi novu pastu na grafičku karticu. Očisti hladnjak (izvadi graficku van pa je propusi fenom). 100C nikako nije dobra temperatura

Potpis
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Spaljena grafa ?

btw nitko mi nije odgovorio u vezi drugog dijela pitanja, a to je ima li grafička ikakve veze sa problemima s monitorom ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Spaljena grafa ?
goldt kaže...

btw nitko mi nije odgovorio u vezi drugog dijela pitanja, a to je ima li grafička ikakve veze sa problemima s monitorom ?

Nema to veze sa grafičkom. Taj monitor moraš moći upaliti bez grafičke čak.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice