imam geforce 8600GT , samsung monitor 1280x1024 + LCD TV 1920x1080
e sad ja bi htio spojiti kompjuter na LCD TV ali posto mi monitor ima slabiju rezoluciju od tv-a na LCD TV mi nece da pokaze rezoluciju 1920x1080 već mi pokazuje maksimalnu rezoluciju od monitora koja je dosta slabija , 1280x1024.
kako da podesim da imam najvecu mogucu rezoluciju na monitoru i najvecu mogucu na LCD TV-u i kako nakon sta to spojim , da spojim zvuk.
ides na dual display a ne na clone mod.
nisi napisao kako spajas koji os. Daj vise detaljal,
a di se namjesta dual display i nasao sam u nview - destops- multiple - option funkciju allow destops to use different resolutions i to sam kliknio samo mi se nista ne desava , valjda jer sam u clon modu ali ne mogu vise naci di da maknem klone mode a namjestim dual display znas li gdje to trebam namjestiti?
spojio sam se sa graficke koju sam gore naveo hdmi kabelom u lcd a sa drugog izlaza je spojen monitor ...
sve napravim kako treba u nvidia - set to multiple displays i sve mi fino kaze , prvi monitor manj rezolucija , drugi monitor tj lcd veca 1080 rezolucija ali kad klinem ok , lcd ima 1080 rezoluciju sve je kako treba samo na njemu vidim prazan destop bez ikona i icega :( , kako da se pojave i programi i ikone to je zadnji problem
ps
oba dva ekrana mi prikazuje kao plug and play ima li to kakve veze i dali je to ok ?
Da na ovom drugom ti se pojavi samo desktop jer je tu drugi ekran. Probaj povući iz ovog prvog ekrana neki prozor u taj drugi pa ćeš vidjeti.
da , vidim to, zanima me , dali moze se makar namjestit da se film koji kliknem na prvom monitoru automatski otvori u drugom da ne moram prebacivati i molio bi da mi netko kaze kako da zvuk spojim da se cuje na zvucnike od LCD-e tj. drugog monitora
da , vidim to, zanima me , dali moze se makar namjestit da se film koji kliknem na prvom monitoru automatski otvori u drugom da ne moram prebacivati i molio bi da mi netko kaze kako da zvuk spojim da se cuje na zvucnike od LCD-e tj. drugog monitora
-player defaultno automatski playa na sekundarnom monitoru u full screenu. Provjeri u opcijama.
-Zvuk ide preko HDMIa, naravno ako ti VGA podržava tj. nVidia ima audio (SPDIF) kabel koji se spaja s ploče na VGA.
da , imam taj mali kabelčić predpostavio sam da je to to , znači još njega moram spojiti za zvuk..
oću li šta dobiti sa drugim driverima tj. dali će se onda film moći otvoriti u full screen u drugom monitoru??
e ovak, uspio sam sa hot keys prebaciti sliku , ali nemam zvuka, graficka kartica nema nista :( (jos mi je dok sam isao vidit dali graficka ima izlaz crklo napajanje pa sam isao uzet novo) , znaci graficka osim izlaza za hdmi na sebi nemam nista za audio, pa sam kupio onaj razdjeljnik za dva kabela i ubo ga u zvucnu, na malim zvucnicima od kompjutera ima zvuka ali na LCD TV (drugom monitoru) nema zvuka, kako da dobijem zvuk i dali je taj zvuk isti bolji , losiji da sam spojio na hdmi preko graficke??
mozes sa zvucne kartice spojiti kabel na tv ili ako samo imas integrirani zvuk na maticnoj
onda sa maticne na tv
toje kabel sa banana konektorom
to sam i uradio, znaci integrirana mi je zvucna na nju sam stavio adapter za 2 banane , jedna ide u male zvucnike od kompjutera i tu se zvuk od filma cuje , a druga bananica ide u TV samo neznam u koje cinheve na tv-u da ukljucima ima ih nekoliko probao sam u sve ali zvuka nema :(
koji tv imas
pokreaj hdmi prikljucka trebaobi biti mali ular za banana konektor (banana jack)
imam LCD Sony bravia 40u4000 da ima pored hdmi izlaza 2 cincha , treci onaj zuti cinch i ima taj banana ali ja na toj strani imam 2 cincha kako da ih spojim u bananu neci u valjda na toj strani kabela stavljati neki adapter?
ako imas kabel koji na obe strane ima banane samo njih spoji,
jednu u tv drugu u maticnu
moram sutra kupiti taj kabel , oce li biti problema jer na zvucnoj imam razdjeljnik za 2 banane jedna za male zvucnike a na drugi bi trebao spojit taj tvoj kabel , oce li se moci cuti na tv-u i mali zvucnicima od kompa?
ja imam isto tako spojene
na zvucnoj kartici imam spojena 2 banana kabla ,jedan u plazmu drugi u male zvucnike pokraj lcd monitora
sve radi super vec godiname
-ova kombinacija na većini TVa neće raditi jer prebacivanjem na HDMI TV očekuje i zvuk, osim ako ima opcije nezavisnog podešavanja izvora zvuka...
-HDMI kabel prenosi i zvuk, sve što trebaš je spojiti internim kablom s MBO na VGA za nVidiu, dok ATI to radi preko drivera...
ok budem sutra to probao ali mi je glupo zasto kad spojime cincheve iznad tog malogu ulaza za banane u LCDu se ne cuje zvuk a kad spojim te banane koje si ti rekao onda ce se cuti, malo cudno al sutra cu kupit kabel.
ps
dali je tako kako ti imas spojedno jednake kvalitete kao da sam spoji hdmi zvuk sa maticne na graficku kako neki spajaju?
ihush nemam tu mogucnost MBO na VGA na kartici nema nista gdje bih mogao ukljuciti bilo kakav kabel.. a to sa ati driverima mogu odradit samo mi reci gdje da skinem drivere i kako da ih konfiguriram
pokusaj hdmi 2
kvaliteta zvuka ovisi,mislim da zvuk na maticnoj nije nesto posebna,zatosam kupio creative labs x-fi zvucnu karticu
a za zvuk iz grafe stvarno neznam kakveje kvalitete (nisam nikad cuo,ali trebaobi biti dobar)
pa sad mi i jeste spojeno na hdmi2 na lcd-u , neznam ni sam sta vise da radim, probat cu jos ovo sa banana kabelom :( ako ne nakon toga neznam sta cu ufff a na slici od vga kartice ima ulaz za zvuk kad dodjes do kartice nema nista grrr , mogu li mozda nesto podesiti u postavkama od integrirane zvucne?
vidim danisi bas iskusan sa ovim,najbolje zovi nekog dati dojde kod tebe i spoji
jerje to stvarno jednostavno
bio je covjek koji radi sa racunalima i sve sta je vidio da na vga nema izlaz a trebao bi tu biti i tu nastaju problemi ja sam spojio sve kako treba ali zvuka na lcd-u nema sutra cemo vidit sa tim banana kabelima
-(u osmom postu?) kažeš da imaš taj mali kabel, to je za digitalni zvuk, kao za CD, dakle nema utjecaja zvučne kartice na kvalitetu, čak niti na glasnoću.... dekodira ga pojačalo uređaja koji prima HDMI, u ovom slučaju TV.ako je stariji model VGA onda to još nije postojalo (u zadnjih cca godinu dana imaju sve nVidia kartice). Također ni ploče nemaju sve taj audio izlaz (kao za CD ali suprotno jer je CD-in, ovo je SPDIF-out.)
-Driver nema veze s tim, to je za ATI, HDA (Audio) uređaj na VGA.
Pošto imaš Sony TV provjeri u opcijama, dali dozvoljava neovisan izbor video-audio (možda može zbog konzola..)
bio je covjek koji radi sa racunalima i sve sta je vidio da na vga nema izlaz a trebao bi tu biti i tu nastaju problemi ja sam spojio sve kako treba ali zvuka na lcd-u nema sutra cemo vidit sa tim banana kabelima
-naravno da VGA nema poseban izlaz, ima DVI (uz adapter na HDMI) ili HDMI noviji modeli? to je to. -Osim ako je staiji model kao što sam već rekao...
..dupli post.
sta znaci ihush da kupim dvi adapter ? ali ja sam vec spojio taj hdmi kabel sa graficke u lcd i nema zvuka , vise mi nista nije jasno
vidi ovo,mozda pomogne
e pa to i ja znam ali na grafickoj nema toga shvacas u tome i je kvaka da ima za spojiti taj mali kabelcic nebi ovdje sad pricali jer bi odavno to spojio ali nema se di ubost taj kabel
u tvom slucaju hdmi nosi samo sliku ,ne i zvuk
zvuk moras posebnim kabelom dovest sa zvucne kartice(u trvom slucaju zvuk na maticnoj) na tv