Pozdrav ljudi, danas mi je stigla nova maticna i sad neznam spojit front panel.
Radi se o maticnoj foxconn g31mx-k.
Pa ako bi mogli rec kako da spojim front panel, znaci paljenje reset hdd led itd...
Hvala unaprijed.
Pozdrav ljudi, danas mi je stigla nova maticna i sad neznam spojit front panel.
Radi se o maticnoj foxconn g31mx-k.
Pa ako bi mogli rec kako da spojim front panel, znaci paljenje reset hdd led itd...
Hvala unaprijed.
nemaš knjižicu? teško će ti to objasniti netko tko nema tu ploču... u biti na ploči se nalaze zajedno i treba bocnuti u pravo mjesto, a u priručniku piše što je što (često i na samoj matičnoj)
Imaš u papirima od matične (manual) piše ti gdje ide koja samo potraži. Ili ako nemaš papire ima na netu. :)
problem je kaj nepise u uputama ima samo za jumpere, a na netu nisam uspio nac
igy nije to, iznad toga ovi sareni su za front ovo kaj si ti oznacio nije nista, ravna povrsina
sad ću pogledati manual, ako bude bit će packe 
evo ako proradi komp slikat cu moj manual i vidit ces da nema nis
Ovako ti ide:
1.POWER SW ide gore desno
2.RESET SW dolje desno.
3.HDD LED dolje ljevo do reset sw-a
4.POWER LED gore ljevo.
A Usb ti ide ovako: s ljeva ne desno ovdje ti pise kako ide http://hr.wikipedia.org/wiki/USB
Samo potrazi na MBO gdje ti pise za USB a gdje ti pise ovo power i rest,hdd,power led.
spojim tako i dogada se sljedece : stisnem da se upali, na pola sekunde se okrene vent, drzim da se upali i svake 2 sekunde se to ponovi, ko da nikako da uhvati napon
evo ako proradi komp slikat cu moj manual i vidit ces da nema nis
stvarno nema, prvi manual koji takve stvari nema a da sam pregledao... možda druga revizija
evo već je stavljeno
Pokusaj ovako stisni da se upali iskopocaj kabel s PSU i stistakj power tipku da se sprazni i opet stavi natrag i pokusaj upaliti.
Ovdje imaš manual i detaljno opisano skini pa pogledaj.
http://www.foxconnsupport.com/download.aspx?models=en-us0000419&category=C000000001&series=en-us0000002&keywords=&sort=Motherboard%20Manual
spojim tako i dogada se sljedece : stisnem da se upali, na pola sekunde se okrene vent, drzim da se upali i svake 2 sekunde se to ponovi, ko da nikako da uhvati napon
Jesi spojio 4 pin konektor na ploču?
Ako zavrti vent znači da je power dobro spojen, nešto je drugo problem.
Ako zavrti vent znači da je power dobro spojen, nešto je drugo problem.
Upravo tako.
Isti takav problem sam imao prije par dana slagao sam konfiguraciju sve dobro spojio i kad sam uključio sve se upali na sekundu i isključi -
problem je bio u tome što nisam dobro odvojio matičnu od kućišta tj. stavio odstojnike, pa je dolazilo do kratkog spoja. Provjeri to.
Autoclimb kills more people than AIDS
Si probao CMOS?
Autoclimb kills more people than AIDS
Isti takav problem sam imao prije par dana slagao sam konfiguraciju sve dobro spojio i kad sam uključio sve se upali na sekundu i isključi -
problem je bio u tome što nisam dobro odvojio matičnu od kućišta tj. stavio odstojnike, pa je dolazilo do kratkog spoja. Provjeri to.
AKo si iz zagreba ili kad dodes u zagreb imas cugu od mene :D pomoglo sad windowse rusim :D
Probali smo i cmos kasnije nije pomoglo.
I ja sam 2 sata tražio što je u pitanju dok nisam skužio. :)
I ja sam 2 sata tražio što je u pitanju dok nisam skužio. :)
Stvarno kako si se ovog sjetio uopce xD ovog se nebi dosjetio nikad