Slika na monitoru nestane na sekundu

poruka: 19
|
čitano: 7.226
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine

Kao sto naslov kaze, slika na monitoru nestane na dvije-tri sekunde ali sve ostalo radi normalno. Monitor se potpuno zacrni kao da je ugasen.

Takoder se ponekad na djelic sekunde pojave tanke, bijele horizontalne linije. PC i monitor su novi.

Probao sam softwerski sve sto sam nasao na internetu a sto se tice hardwera, sve sam u kucistu ponovo spojio te probao razlicite portove na

grafickoj ali bez uspjeha.

Konfiguracija;

-Monitor Xiaomi mi 2k

-CPU Ryzen 5600

-Maticna Asus b550m Plus WIFI

-RAM Kingston Renegade 3600/cl16

-GPU XFX 6750 XT

-PSU Asus Rog Strix 650W

0 0 hvala 0
2 godine

spojen kako? probaj drugi kabel i drugi tip konektora. vjerojatno je do monitora.

0 0 hvala 1
4 godine
Re: Slika na monitoru nestane na sekundu

Spojen je sa DP kablom. Probao sam sva tri konektora na grafickoj ali nema razlike. Jedno da kupim drugi kabel pa da probam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2023 2:31 (El Torro).
10 godina

Evo jedna banalnost:

Moguće da je statički elektricitet u igri. Probaj upratiti kad se dešava, tj. šta se dešava istovremeno. Meni npr. kad žena pali plin u kuhinji (kad baca iskru) novi monitor se ugasi na sekundu-dvije, dok stari monitor ne reagira. Probaj uzeti običnu stolicu iz blagovaonice za probu jer zna i do stolice biti... uredske jel ;)

15 godina

Ja uvijek koristim onaj kabel koji dobijem uz monitor, ali mozes kupit novi DP kabel i probat definitivno. Isto tako  iskljuci monitor iz struje pa ga ponovno ukljuci, ja sam jedan problem na taj nacin rijesio iako znam da zvuci smijesno. Nadam se da si probao i starije verzije GPU drivera da i to otklonis.

13 godina
Ne bih te želio plašiti, ali imao sam te horizontalne linije na monitoru i iako sam se nadao da je samo statički elektricitet ili nešto tako banalno poput kabla, na kraju je otišao panel. Monitor nije bio nov, ali mu je taman par mjeseci ranije izašla garancija. Ako je monitor pod garancijom, isprobaj drugi kabl, ištekaj ga iz struje, eventualno stavi prijašnje drivere, ali budi spreman na reklamaciju... I odradi to odmah...

0 0 hvala 1
4 godine
miki_the_pirat kaže...

Evo jedna banalnost:

Moguće da je statički elektricitet u igri. Probaj upratiti kad se dešava, tj. šta se dešava istovremeno. Meni npr. kad žena pali plin u kuhinji (kad baca iskru) novi monitor se ugasi na sekundu-dvije, dok stari monitor ne reagira. Probaj uzeti običnu stolicu iz blagovaonice za probu jer zna i do stolice biti... uredske jel ;)

Pratio sam to ali ne radi ni bojler, ni stednjak ni nista drugo.

rocko9 kaže...

Ja uvijek koristim onaj kabel koji dobijem uz monitor, ali mozes kupit novi DP kabel i probat definitivno. Isto tako  iskljuci monitor iz struje pa ga ponovno ukljuci, ja sam jedan problem na taj nacin rijesio iako znam da zvuci smijesno. Nadam se da si probao i starije verzije GPU drivera da i to otklonis.

Probao sve navedeno osim novog kabla. Budem probao sa Delock DP kablom koji ima Vesa certifikat.

Corto_1973 kaže...
Ne bih te želio plašiti, ali imao sam te horizontalne linije na monitoru i iako sam se nadao da je samo statički elektricitet ili nešto tako banalno poput kabla, na kraju je otišao panel. Monitor nije bio nov, ali mu je taman par mjeseci ranije izašla garancija. Ako je monitor pod garancijom, isprobaj drugi kabl, ištekaj ga iz struje, eventualno stavi prijašnje drivere, ali budi spreman na reklamaciju... I odradi to odmah...

Probao sa snimiti te linije OBS-om da nije mozda do preglednika ali zanimljivo da OBS to ne moze snimiti. Ocito je do samog monitora li kabla.

17 godina

Promjeni kabel svakako i isključi iz struje monitor prije toga na pola sata....kabel original sa monitorom kolegi došao neispravan...također ddu instaliraj i makni drivere te stavi nove, lp

Moj PC  
0 0 hvala 1
4 godine

Tri verzije drivera instalirano sa DDU ali nema razlike. Probati cu sa Vesa certificiranim 8k kablom.

17 godina

Ako nije ni kebel probaj od kolege posudit karticu drugu ako ti nemaš pa vidi šta bude, sretno!

Moj PC  
0 0 hvala 1
4 godine
protjeran

kod mene kad se upali frizider u kuhinji tako monitoru nestane slike na 2-3sek, na proslom monitoru nije bilo tako, sta kako zasto nezz vjerojatno je struja po kuci nesto neoptimalno slozena

Moj PC  
1 0 hvala 1
4 godine
16 godina

-prenaponska ne može pomoći.. (pad napona vs previsok..) tj to može UPS.

-ako je previše uređaja na jednoj žici, tad se to događa, npr kad se upali frižider, usisavač i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine

Moja soba je na posebnom osiguracu u stanu a na toj uticnici gdje je monitor imam ustekanu jos led lampu, led traku, PC, zvucnike i sobnu lampu. Sve zajedno cca 150W kad je PC u idle.

Na drugoj utucnici u sobi su televizor i modem a to zajedno ne trosi vise od 200W.

Jedino sto radi paralelno sa PC-om je frizider ali on nije na istom osiguracu pa ne znam dal to igra ulogu.

10 godina

Bar to ti je lako testirati. Uklj/isklj frižider (ako nemaš nikog da ti gleda u monitor staviš mob da snima).

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2023 12:30 (miki_the_pirat).
16 godina

-ne mora biti tvoja sobna instalacija uzrok.. npr neki radovi u kvartu i pad napona mreže.. može biti neki 'nevidljivi' slab spoj, vlaga, miš-ratus.. ili posljedice potresa-poplava itd. tj previše mogućih faktora pa i napad svemiraca (karikirano) no kreneš od onih rutinskih i nekom logikom-eliminacijom zaključiš.. tj teško da možemo nabacati boju ideju nego što nam ti napišeš tj sam već vjerojatno znaš..

-opisano ponašanje da na monitoru nestane slika na par sec je obično stvar napona.. a gdje-uzrok.. moguće je svašta, ako nije frižider i sl. tad nešto drugo-treće ili kvar koji se tako manifestira, slučaj-izuzetak kao dobiti na lotu.. npr druga legitimna sumnja je da ti crkava monitor ili gpu.. jedno prikazuje sliku drugo je generira i kontrolira signal (paljenje-gašenje automatika kao stndby..) itd.. pa ako je kvar prvi mogući su monitor-gpu.. no može biti mbo, napajanje.. gdje stati? ideš širenjem granice dok ne pronađeš uzrok i tek tad ga možeš otkloniti, do tad svaka metoda i ćorava koka je ok ako nije frižider i sl. ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine

Problem rijesen. Prije tri tjedna kad sam sklapao racunalo, reciver of misa koji je bio ustekan u USB na maticnoj mi je prilikom instalacije Windowsa stvarao probleme. Sve se glicalo i sam mis se smrzavao pa sam instalaciju dovrsio sa tipkovnicom. Nakon toga sam mis ustekao u USB na monitoru.

Prije nego kupim novi kabel, reko da probam mis ustekati u AIO na kucistu s obzirom da je tamo najdalje od maticne i elektronike monitora. Kad je monitor bio vani onda sam se sjetio posta sa Reddita gdje je netko imao slicni problem te ga je rijesio tako da je DP kabel okrenuo. Dio koji ide u maticnu je ustekao u monitor i obrnuto pa ajde da i to probam.

5-6 dana nakon tih izmjena problema vise nema. Ne vjerujem da je u pitanju bio kabel nego prokleti mis, Logitech M720.

I sad prije nego sto sam krenuo pisati ovaj post sam na kucistu imao eksterni HDD ustekan pokraj recivera od misa i strelica je malo trzuckala. Nakon sto sam istekao i maknuo HDD, sve radi bez greske.

Ovo je drugi od tri Logitech mis koji mi stvara probleme. Prva dva, M235 i M330 su riknuli nakoj cca 2 godine a M330 sam dva put slao na reklamaciju.

U ponedjeljak uzimama Razer Orochi V2 i vise nikad Logitech.

1 0 hvala 0
2 godine

Jedno od osnovnih pravila kod detektiranja problema je "vratiti" se u vrijeme kad je sve radilo ok. Da si u svom prvom postu napisao da je sve radilo ok do prije 10 dana onda bi ti sigurno netko sugerirao da napišeš što si u međuvremenu mijenjao, dodavao ili nešto treće. Ovako smo lutali kao guske u magli. 

kako god, drago mi je da si riješio problem.

1 0 hvala 0
4 godine

Ma nije, od prvog dana sam imao probleme ali sad je sve rijeseno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice