Serviser me odrao! :(

poruka: 50
|
čitano: 11.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Serviser me odrao!!! :(

Molim pomoć, Plač

naime imam sljedeći problem. Kao prvo recite koliko ovo sve skupa košta:

Naziv matične ploče:    MSI G31TM-P21/P35 (MS-7529)

Procesor:             Intel Pentium 4 524, 3066 MHz (23 x 133)

Kučište 150 kn

--------------------------------------------------------------------------------------------

TAJ PROCESOR NIJE DUAL CORE!!! A SERVISER JE REKAO DA JE!!!

ZA SVE TE TRI KOMPONENTE I SASTAVLJANJE (100 kn) I INSTALACIJA WINDOWSA (80 Kn) ODRAO ME 1200 KN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa to nije uopće ni dual core procesor i matična je sranje!!! A rekao je da će staviti dual core!!!

I ŠTA SAD?!?!?!? PlačPlačPlač Jel je moguće da su procesor i matična koštali 900 kuna?!?!?!?! (kučište i sastavljanje ne računam)

Molim vas recitte što da radim i jeli kako mogu spasiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Serviser me odrao!!! :(

taj proc je star 4godine i maticna isto tako! nemoguce da je tako sve naplatio! moj pretpostavka je da ti je uvalio rabljenu robu i sve to finu naplatio! nista odi kod njega sa tatom ako vec nisi punoljetan i daj mu do znanja da oces novce nazad i nek si nosi to sto ti je uvalio!

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan

Prodao ti je dva antikviteta koja sve skupa nevrijede 600kn.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
28 0 hvala 0
15 godina

bas sam krenuo pisat cijenu jel noviji proc od toga kosta 300kn

16 godina
odjavljen

Pa cudno mi je sve to...

Instalacija windowsa 80 kuna, a odrao te na hardware-u ?!?!?!

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nije samo hardver sine....

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mrgud Veliki kaže...

Pa cudno mi je sve to...

Instalacija windowsa 80 kuna, a odrao te na hardware-u ?!?!?!

Pa nije puno 80kn naravno ako ukljucuje i programe koji se stavljaju na njega! naravno besplatne tipa avast,winamp...

EDIT: imas na njuskalu skupljih

http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/servis-kompjutera-racunala-laptopa-instaliranje-os-oglas-1500881

EDIT2: Aha ok onda :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 2:28 (CroVandal).
16 godina
odjavljen
CroVandal kaže...

Pa nije puno 80kn naravno ako ukljucuje i programe koji se stavljaju na njega! naravno besplatne tipa avast,winamp...

Pa nije puno. Stovise za nekog servisera jako malo. Zato i pitam...

14 godina
neaktivan

Odi do tog tipa, traži kutiju od cpu-a i mbo, i neka ti da jamstveni list - MSI uvozi microline ili renoprom, a cpu asbis, msan, microline ili esys.. u svakom slučaju, jamstvo ćeš teško dobiti jer ovaj procesor:

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27462

već odavno nije dostupan u redovnoj prodaji.

za te pare ti je mogao složiti neki AMD X3 ILI X2 i pristojnu matičnu... ili intel pentium dual core E5400 (u biti core 2 duo cpu, samo s 2MB cache umjesto 3MB i 800MHz - wolfdale jezgra) i neku OK pločicu... ostaje para i za slaganje i instalaciju... osim ako ne misli da je neki doktor i da to vrijedi xxx kuna (gdje je xxx veće od 400)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 2:35 (Bob Rocka).
17 godina
AlfaDelta kaže...

Molim pomoć, Plač

Kučište 150 kn

--------------------------------------------------------------------------------------------

ZA SVE TE TRI KOMPONENTE I SASTAVLJANJE (100 kn) I INSTALACIJA WINDOWSA (80 Kn) ODRAO ME 1200 KN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa to nije uopće ni dual core procesor i matična je sranje!!! A rekao je da će staviti dual core!!!

I ŠTA SAD?!?!?!? PlačPlačPlač Jel je moguće da su procesor i matična koštali 900 kuna?!?!?!?! (kučište i sastavljanje ne računam)

Zakaj si to uopce kupoval ne kužim za sebe ili o cem se radi,Nevinašce pa ova konfa pod tvoj MOJ PC je ok a moze se i nadogradit s novim procom sigurno. Aj ti fino reci di je taj serviser ili servis, pa da mu opalimo par pljuski i usput da mu udarimo šamar s vratima od Škode za svaki slucaj.NevinašceCool

15 godina

Možda je htio za vikendicu komp! i mogao si prvo pitat sta da uzmes i gdje a ne na crno i jos smeće!

16 godina
odjavljen

Skroz pristojna cijena... ako uključuje i orginalne Windowse s naljepnicom!

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

13 0 hvala 0
16 godina
protjeran

jel puno ili nije  svaki serviser ima neku svoju  cjenu blizu mene ima jedan servis za pc koji za čišćenje prašine uzima 500kn da nepričan dalje on je tu  da zaradi a ti da platiš za 1200kn na njuškalo si moga kupit cjeli pc koliko dobar to niko nezna dok ga ne upališ zaboravi stvar i nastavi dalje kukati  ti sad ne vrjedi niti češ dobit pare nazad na greškama se uči al najgore na svojima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AlfaDelta kaže...

Molim pomoć, Plač

Kučište 150 kn

To ti je serviser naplatio rada po satu, jedan sat rada košta 120-150kn pa zamisli zašto ti je naplatio oko 1200kn. A instalacija oni ti još naplačuje oko 200-300kn. Znam jer imam frenda koji radi u servisu, tamo sve stoji cijeniku na vidljivom zidu lijepo im piše.

Trebao si pitat koliko sve to dođe pa tek onda odlučiš jel može i nemože.

Prije nekih 5 god bila stara konfa bila Pentium 3 i nosio u servis pa pitam koliko će napravit i ispalo oko 1000kn i odbio sam, uzeo kuči i latio posla. Strpljivo sam kupovao jeftino s oglasa a neke od frenda dobivao i sam danas uspio napravit dobar komp. Jer sam pomalo skupljao ono šta mi treba. Sigurno imaš prijatelja pa raspitaj nekog ko ima pa oni iz nekog razlog čuvaju negdje u ladici i šteta da stoji kad ne koristi, pa ako dogovoriš koju cijenu daš i moguće dobiš badava od prijatelja.  A na njuškalu ima dosta gotovih kompa na prodaju pa je upitno dali je ispravan a i traže puno para za dostavu. Najvažnije da prikupiš informacije da vidiš dali se isplati ili ne. Serviser nebi smio tako da od tebe odrati 1200kn, trebao je stobom dogovoriti za koju cijenu možeš platiti.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 13:03 (Nello).
17 godina

Kučište 150 kn

Ovo sve zajedno ne kosta niti 500kn

ako je ovaj moj procosor i ploca kostala ravno 600kn ne moze i to, ako se 1 sat rada naplacuje cca 100kn koji je on k po tom kompu radio 6 sati??? Ja komp sklopim i instaliram netreba mi niti 2 sata...

Ugl platio je sta je cinjenica puno vise nego je trebo..

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je*iga, platio si duplo, te komponente koje si naveo ne vrijede ni 500 KN, osim ako nisu nove, u što sumnjam, ali ja svakako ne bih dao 500 KN za to, i Windowsi i to možda još 150 Kn, uglavno za to što ti je utrapio neka polu-realna cjena bi bila oko 600 KN!?
A ovo da naplaćuje po satu, pa nije traktorista?!

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Matična ako je nova košta cca. 350 kn

Procesor nisam našao u ponudi ali celeron E3400 je cca. 500 kn (Pentium 4 524 je jači)

izvor Links

15 godina

a sta ces..

Cool
uzmi lijepo par frendova, batine :P, namlatite ga ako neda pare :D

Moj PC  
14 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako su orginal winsi nije je te odrao

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

- sve se plaća.. nije ga odrao nego mu naplatio školu.

Tako da ukupni iznos, kad se školovanje pribroji, ostaje ''normalan''. (niti znamo što je sve u ovoj priči...)

Pitanje 'kupcu', ako ti je cijena bila previsoka, zašto si pristao, zašto si platio? ... Pa nije to Tcom ''plati pa se žali''...

- prije svakog servisa (auto, PC, bojler, parket...) traži da ti daju okvirno cijenu, to svatko radi, bez tog nema pristajanja na posao i plaćanja. Nakon tog provjeriš obavljeno, dali je u skladu s dogovorenim itd.

.. i to je - škola!

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

22 0 hvala 0
15 godina
RE: Serviser me odrao! :(
Ige kaže...

Ako su orginal winsi nije je te odrao

Mislim da je autorov

15 godina
neaktivan

@IVSA traktorista ne naplacuje po satu:D

15 godina
neaktivan

Danas su takva vremena(besparica)da moraš biti sam svoj majstor.Di bi došao kad bih za sve zvao majstora i plačao im.Moj komp je samo jednom vidio nazovi majsora,ostalo sve sam.Samo tako možeš profitirati i usput naučiti se nešto.

mašić
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Traži račun i kutije komponenti,

ako to nema, lagano odbij platiti.

Traži svoj HDD i svoje stare komponente,

makar i neispravne, i plati mu 80 kn servis i "ćao momci".

Za 1200kn uz stari kejs, stari ddr2 ram, ispravno napajanje

i optiku se za 1200kn da složiti i bolje i moćnije.

Recimo N68C-S UCC + X3 445 (svi drugi su skoro EOL),

te kasnije ako nemaš nikakvu grafiku, kupiš neku.

Ako nisi siguran u kakvom je stanje napajanje,

ili je nekakvo "nedaj bože većeg zla" tipa MS, Neon, PowerTrain (EVC) itd,

kupi si negdje LC Power-a 500W Office ili odmah 550W Silent.

Za 1200kn se da fino složiti.

PS  @ Bob Rock - Welcome to the BUG forum.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
Vidi.. sve ti ovisi od osobe do osobe... ja gledam da ne oderem nikoga.... "serviseri" u informatičkoj industriji su među loše plaćenima... npr s.ebeš auto... dođeš do majstora i on ti kaže... hm... dijelovi su ti cca 5000kn + 5000kn ruke... WTF.. - skupe ruke...
mi nekad potrošimo par sati na testiranje RAM-a ili HDD-a, ali naplatimo 0,5-1h... iako nismo "sjedili" za kompom tih par sati - u to vrijeme taj je PC zauzeo mjesto za rad na kojem se možda moglo riješiti 1-3 PC-a...
teško je odgovoriti na tvoj upit bez znanja pozadine vašeg dogovora... kod mene, prije poduzimanja nekih akcija (osim detektiranja kvara) kontaktiramo klijenta i ponudimo najbolje rješenje... teško je odgovoriti na tvoje pitanje ako ne znam(o) detalje tvojeg (eventualnog) dogovora s dotičnim servisom.....

16 godina
protjeran
Ma jesu, nove su komponente. Kako je kolega prije mene rekao... Dođe oko 900 kn. Jebiga, on je valjda krivo shvatio. Dao mi je ne dual core, već dual thread (ima dva threadsa). Ali dobro, naučio sam lekciju na vlastitoj koži. Od sada samo gotove konfe, sa garancijom i pečatom tvrtke i potpisom da sve radi i da je to što je. Nema se šta više raspravljati. Zahebo sam i znam da mene kao klijenta više nikada neće vidjeti. Hvala svima, pozdrav i laku noć.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AlfaDelta kaže...
Ma jesu, nove su komponente. Kako je kolega prije mene rekao... Dođe oko 900 kn. Jebiga, on je valjda krivo shvatio. Dao mi je ne dual core, već dual thread (ima dva threadsa). Ali dobro, naučio sam lekciju na vlastitoj koži. Od sada samo gotove konfe, sa garancijom i pečatom tvrtke i potpisom da sve radi i da je to što je. Nema se šta više raspravljati. Zahebo sam i znam da mene kao klijenta više nikada neće vidjeti. Hvala svima, pozdrav i laku noć.

onda ćeš baš platiti ako budeš gotove konfe kupovao

više ti se isplati složiti konfu

bc2: SaPPhir3
16 godina
neaktivan

OMFG... Vrati tu kantu i nek lik vrati pare. Pa ovo je njesra ...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo mi je škola...i drugi puta ću pametnije..

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ovo mi je škola...i drugi puta ću pametnije..

Ma ima da mu dođe tamo i baci tu konfu u glavu. Ali napravio je grešku. Ako se ne razumije u konponente. Mogao je prvo nekog pitati pa onda ako valja kupiti. U ovom slučaju ovo njesra ne valja ništa.... Nevinašce

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice