SATA disk problem

poruka: 7
|
čitano: 1.769
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
SATA disk problem

Pozdrv,

imam jedan problem danas ujutro crko sata disk..bar sam tako mislio...kad ono kupim novi zaštekam i taj isto ne radi...a ata radi normalno..promijenim vodove i opet ništa...on se vrti je čujem da radi..ali jednostavno ga ne prepoznaje šta bi moglo biti?

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SATA disk problem

win ga uopće ne prepoznaje? BIOS? ako BIOS ne vidi ni jedan ni drugi probaj promijeniti sata kabel.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SATA disk problem

Jel ga vidiš u biosu? Ako ga vidiš i imaš instaliran windows 7 pogledaj u control panelu pod folder options - view - show empty drives opciju.

Ako to ne pomogne probaj ga uštekat u drugi utor u matičnoj ploči, probaj uštekat neki drugi konektor od napajanja, nešto od toga mora bit.

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: SATA disk problem

ovako...promijenio sam 10 konekotir več..uzeo jumper van premijestio ga....svašta sam napravio...ali jednostavno ništa...u biosu ga vidim...ali dok želim instalirati windowse mi piše kao da ne može naći disk na koji bi snimio..več nemam živce za njega...zaštekal ata disk i sve radi super...valdja su otišli neki konektori na matičnoj..za sata kabel...

neznam vidjet ću sad idem probam nešto..

16 godina
neaktivan
tido35 kaže...

ovako...promijenio sam 10 konekotir več..uzeo jumper van premijestio ga....svašta sam napravio...ali jednostavno ništa...u biosu ga vidim...ali dok želim instalirati windowse mi piše kao da ne može naći disk na koji bi snimio..več nemam živce za njega...zaštekal ata disk i sve radi super...valdja su otišli neki konektori na matičnoj..za sata kabel...

neznam vidjet ću sad idem probam nešto..

Ako u Bios vidi naziv hdd-sata onda je uredu a u kod windows ima alate za hdd i moraš formatirat, Jer ko novije obično u windowsi ne vide jer nije formatirano.

Uštekaj novi sata disk i upali ga, pogledaj u device manager dali ti tamo piše disk? Ako da onda je uredu, možešskinut program Easeus Home Edition pa tamo možeš formatirat disk nakon toga će u windowsu će biti vidljiv.

Sam svoj majstor. :)
14 godina
neaktivan
SATA disk problem

kakav jumper si vadio...?

pogledaj u BIOS-u što ti kaže za veličinu diska, kapacitet koliki mu je?

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ej...problem je bio u virusima...stavio sam u drugu računalo i tamo formatirao dok sam pokrenui windowse i nasnimao i sad sve radi super....hvala vam...ali nije mi jasno zašto nije bio vidljiv nigdje..moguće da možda sve to zbog virusaa...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice