Samsung Spinpoint F3 Problem

poruka: 2
|
čitano: 824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav,

imam jedan problem sa navedenim HDD-om od 1 TB.

Naime koristio sam ga u ladici(kućište za HDD-to je ovo) kao prijenosni HDD, sa USB 3.0.  I bio je uključen u računalu i postavljen relativno nisko (40-50 cm od poda) i slučajno dok sam prolazio povukao kablo i disk je pao sa te visine.

I sad to je uzrokovalo problem, ubacio sam disk u desktop računalo i radio je, ali kada uđem u mapu koju sam intezivno koristio zadnjih dana izbaci nešto ovako "..is not accessible. The file or directory is corrupted and unreadable.".  Pokrenio sam na toj particiji error checker i označio sam obadvije opcije "Automatically fix ..errors" i "Scan and attempt recovery of bad sectors" i ono je skeniralo to (na nekim djelovima je poprilično bilo sporo) i kad sam restartirao komp onda je provjeravalo vjerojatno sektore, i pisalo je nešto 4 KB bad sectors(moguće da je repairalo to) ali nije našlo kao greške.

Nakon toga sam upalio komp, bio je cjeli usporen, ali sam mogao ući u tu mapu u koju prije nisam, sada sam stavio i prebacivam te podatke iz te mape ali je brzina diska oko 5-6 mb/s, znači jako jako sporo.

Sada, nisam očekivao da će to biti od tako banalnog pada s tim da je bio u malom kućištu. Trebam sada savjet ako mogu ikako išta popraviti, a moram i nekako negdje smjestit barem pola podataka (0,5 TB) pa me interesiraju savjeti. Gledao sam, još ima garanciju barem pola godine pa mi je bilo lakše pošto su skupi sada diskovi. Ako ne ništa onda ga odvesti na servis, valjda neću izgubiti jamstvo?. 

EDIT:

Zaboravio sam reći, kada sam zapeo nogom za to, usb koji je bio u kompu se malo iskrivio i morao sam ga ispraviti sa kliještima (mislio sam da je bilo do toga), i pokušavao sam to HDD kućište uključiti, nakon čega je se jako malo čulo kao da je zapaljena žica pa sam odmah isključio, moguće da je čak to uzrok kvara a ne pad.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 22:14 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

drugi usb prikljuci ja mislim da je do toga jer nemoze tek tako hdd otic 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: