Rezolucija monitora, kako staviti na "auto"

poruka: 21
|
čitano: 13.466
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam monitor Samsung 2433 BW i koristim rezoluciju 1920x1200. Kada sin igra igrice sa interneta, one od par megabajta sa niskom rezolucijom, sve je uredu, ali dok pokrenem neku instaliranu igricu od 50 - 100 megabajta, koja radi na nekoj manjoj rezoluciji od gore navedene, monitor izbaci poruku "Not optimum mode, reomended mode, 1920x1200 60 mz, te upitnik u žutom kvadratiću". Nakon toga za 20 sekundi, monitor se ugasi u stand by, te ne može igrati igricu. Napominjem da to nije kod svih igrica. Npr. instaliram neku igru od 7 GB, te ju pokrenem, i ona u početku također nije u rezoluciji od 1920x1200 već nekoj manjoj, tada se ne javlja ta poruka monitora niti se monitor gasi. Pokušao sam u meniju monitora "image size" staviti na "auto" ali mi šalje poruku "auto adjustment not avabile" Također sam probao u ATI Catalyst-u staviti na "auto" ali nisam mogao pronaći gdje, možda niti ne postoji?? Imam najnovije drivere za monitor i grafičku ATI HD 4890 i spojeno sa DVI kablom. Molim pomoč.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Monitor ili windows izbaci tu poruku?Ako u izborniku monitora izaberes auto adjustment ili tako nesto, trebao bi ti bilo kada to napraviti, nema razloga da nece..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Monitor izbacuje tu poruku. U meniju monitora ne mogu staviti na "auto" jer kada to učinim izbacuje mi poruku :"auto adjustment not avabile" i ne kužim zašto je to tako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Rezolucija monitora, kako staviti na "auto"
iskljuci u meniu resolution warning ili tako nesto.
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
17 godina
neaktivan
predrag123 kaže...

Monitor izbacuje tu poruku. U meniju monitora ne mogu staviti na "auto" jer kada to učinim izbacuje mi poruku :"auto adjustment not avabile" i ne kužim zašto je to tako.

Mislim da funkcija auto radi samo ako je monitor spojen vga kabelom.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
16 godina
tocno... Meni je trebalo 6 mjeseci da to skontam... (205b)
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
17 godina

instaliraj driver za monitor

ja imam isti monitor kao ti,par puta mi se dogodilo da mi izbaci taj prozorcic koji ne mozes nikako maknuti,ja nisam pokusao to ispravljati tada tako da instaliram drivere za monitor tako da ne znam hoce li to upaliti

nego bih nasao settings.ini datoteku od igre i tamo bih namjestio da se igra vrti na 1920x1200 rezoluciji iako je igra u grafickim postavkama ne podrzava i to bi rijesilo problem

-=PiS=- CROZOKI
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 21:17 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

U meniju monitora to nema, a u ati catalistu, a i windowsima u upravljačkoj ploči gdje se nalaze postavke monitora, također nisam mogao pronaći na se ugasi zaštita monitora, te nudi samo fiksne rezolucije a nigdje "auto". Ima li još tko kakvo rješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
predrag123 kaže...

U meniju monitora to nema, a u ati catalistu, a i windowsima u upravljačkoj ploči gdje se nalaze postavke monitora, također nisam mogao pronaći na se ugasi zaštita monitora, te nudi samo fiksne rezolucije a nigdje "auto". Ima li još tko kakvo rješenje?

F1-IVO kaže...

Covjek ti je odgovorio..ja mislim tocno..

15 godina
neaktivan
crozoki kaže...

instaliraj driver za monitor

ja imam isti monitor kao ti,par puta mi se dogodilo da mi izbaci taj prozorcic koji ne mozes nikako maknuti,ja nisam pokusao to ispravljati tada tako da instaliram drivere za monitor tako da ne znam hoce li to upaliti

nego bih nasao settings.ini datoteku od igre i tamo bih namjestio da se igra vrti na 1920x1200 rezoluciji iako je igra u grafickim postavkama ne podrzava i to bi rijesilo problem

Taj settings.ini se može u svakoj toj mini igrici promjeniti? I gdje se nalazi ta datoteka, tamo gdje je igra instalirana je nisam našao?

15 godina
neaktivan
brane47 kaže...
predrag123 kaže...

F1-IVO kaže...

Covjek ti je odgovorio..ja mislim tocno..

Znaći DVI ištekam i spojim sa VGA. Zar neće tada biti lošija (ružnija)slika na monitoru?

14 godina
neaktivan

Ne, nemora znaciti..nikako..ako ti je bitno za te igrice, a imas vga kabel sa strane, probaj!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Ne, nemora znaciti..nikako..ako ti je bitno za te igrice, a imas vga kabel sa strane, probaj!

Ma djeca obožavaju te igrice. Moram kupit kabel pa ću probati. A postoji adapter sa DVI na VGA jer na grafičkoj nemam VGA izlaz?

14 godina
neaktivan

Bolje posudi kabel ako mozes, da nekupujes bzvz..ja imam spojeno s vga..uvijek mogu auto..

Da, ima i to za kupiti..Ali nesto mi se cini da se neisplati bas kupiti i kabel i adapter..heh..samo za tu opciju..

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 21:54 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Bolje posudi kabel ako mozes, da nekupujes bzvz..ja imam spojeno s vga..uvijek mogu auto..

Da, ima i to za kupiti..Ali nesto mi se cini da se neisplati bas kupiti i kabel i adapter..heh..samo za tu opciju..

I još i pitanje ako će uopće raditi te igrice na mom monitoru ako i uspijem staviti na "auto". Tj. dali se neće i dalje gasiti monitor ako mu ne paše rezolucija? Ta moderna tehnologija, na starom "debelom" monitoru su bez problema radile sve igrice bez obzira na rezoluciju {#}{#}.

14 godina
neaktivan

Da, haha..najbolje eto posudi pa probaj..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Rezolucija monitora, kako staviti na "auto"
predrag123 kaže...

Imam monitor Samsung 2433 BW i koristim rezoluciju 1920x1200. Kada sin igra igrice sa interneta, one od par megabajta sa niskom rezolucijom, sve je uredu, ali dok pokrenem neku instaliranu igricu od 50 - 100 megabajta, koja radi na nekoj manjoj rezoluciji od gore navedene, monitor izbaci poruku "Not optimum mode, reomended mode, 1920x1200 60 mz, te upitnik u žutom kvadratiću". Nakon toga za 20 sekundi, monitor se ugasi u stand by, te ne može igrati igricu. Napominjem da to nije kod svih igrica. Npr. instaliram neku igru od 7 GB, te ju pokrenem, i ona u početku također nije u rezoluciji od 1920x1200 već nekoj manjoj, tada se ne javlja ta poruka monitora niti se monitor gasi. Pokušao sam u meniju monitora "image size" staviti na "auto" ali mi šalje poruku "auto adjustment not avabile" Također sam probao u ATI Catalyst-u staviti na "auto" ali nisam mogao pronaći gdje, možda niti ne postoji?? Imam najnovije drivere za monitor i grafičku ATI HD 4890 i spojeno sa DVI kablom. Molim pomoč.

Dali ima tko još kakvo rješenje.

14 godina
neaktivan

Probaj za te starije igre staviti manju rezoluciju i 16bit pa javi jel javlja grešku, al ja mislim da bi sve trebalo biti ok

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 23:51 (snake01091989ST).
16 godina
protjeran

Probaj igru pokrenut u "windowed mode"

ili kad već uđeš u igru ako se monitor ugasi stisni Alt+Enter

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
snake01091989ST kaže...

Probaj za te starije igre staviti manju rezoluciju i 16bit pa javi jel javlja grešku, al ja mislim da bi sve trebalo biti ok

Za neke igrice to funkcionira i ne javlja više grešku. Mislim da one igrice koje rade na rezoluciji ispod 800x600 ostaje problem. Ali i ovo je već velika pomoć, zato hvala.

15 godina
neaktivan
Špiro kaže...

Probaj igru pokrenut u "windowed mode"

ili kad već uđeš u igru ako se monitor ugasi stisni Alt+Enter

"windowed mode" e o tome sam razmišljao, ali nikako naći uputu kako se pokrene igrica u "windowed mode"? Zato molim pomoć. Alt+Enter ne pomaže, niti za vrijeme igre, znaći prvih 20 sekundi dok se monitor ne ugasi, a niti kasnije dok se ugasi, što je isto malo čudno??

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice