Rezolucija DVB-T

poruka: 8
|
čitano: 4.140
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Rezolucija DVB-T

Uskoro mislim kupiti DVB-T karticu koja podržava MPEG2 i MPEG4 za kompjuter, znači unutarnju karticu, ne u obliku USB-a, pa me zanima kakva će mi biti slika na mom monitoru od 22 inča i rezolucije 1680x1050?

Dali će se slika pravilno razvući na toj rezoluciji i dali će biti onih kockica kada je rezolucija premala, nadam se da neće biti slika kao da gledam neki video niske kvalitete?

Neznam u kojoj su rezoluciji TV programi pa me to i brine kako će izgledati na monitoru, siguran sam da je rezolucija TV programa manja od rezolucije mog monitora, dali TV kartice to nekako kompenziraju, nadam se da ću imati sliku kao što bi imao i na TV-u?

Hvala!

Gaming is Life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Rezolucija DVB-T

Ja imam 22" montior i slika nije nesto,a na starom 17" je bila savrsena.Kod mene je slika razvucena preko cijelog ekrana na svim programima osim htv-a i nove.Slika nije nesto,moze se gledat normalno ali nije cista,vise je kao mutna.Evo i slike,mozda pomognu.

RTL 2 RTL 2
Nova Nova
14 godina
Hmm, koja je onda fora imati DVB-T na PC-u?

Mislim, dali mi se više isplati imati DVB-t na TV-u ili PC-u?

To me jedino i zabrinjava, kvaliteta slike na monitoru, pošto znam da je rezolucija monitora mnogo veća od rezolucije TV programa jer znam da nisu HD kvalitete?
Gaming is Life!
18 godina
PCGamerX kaže...
Hmm, koja je onda fora imati DVB-T na PC-u?

Mislim, dali mi se više isplati imati DVB-t na TV-u ili PC-u?

To me jedino i zabrinjava, kvaliteta slike na monitoru, pošto znam da je rezolucija monitora mnogo veća od rezolucije TV programa jer znam da nisu HD kvalitete?

Princip monitora i tv je isti. Rezolucija je 720x576i te se razvlači na veličinu monitora (djelomiično ii u cjelosti - ovisno da li je 16:9 ili 4:3 signal i da li je mijenjano što u postavkama), što znači da sama rezolucija monitora nema veze s time. Što se rezolucija 720x576i više razvlači na veću površinu, lakše se vide nesavršenosti, tj ljepše je gledati tv na 55 cm nego na 100 cm. TV često imaju i tehnologije poboljšavanje tv slike, monitori ne. Kvaliteta slike ovisi i o samoj tv kući odnosno načinu kompresije. Dugogodišnji sam korisnik TV kartica i slika je daleko od negledljive, naravno nije DVD kvalitete jer se naše tv kuće slabo bave kvalitetom slike (poznato je da Nova TV ima puno bolju sliku (kompresiju) nego HRT)

p.s. televizijski program kod nikoga nije ni DVD kvalitete, a kamoli HD kvalitete - DVB-T sam po sebi ne znači HD kvalitetu

fora gledanja tv na računalu je imati tv na računalu i iskorištavati mogućnosti poput snimanja programa na hard

kao što ne gledaš tv s metra ne bi trebao gledati ni tv preko kompa s metra i onda su nesavršenosti manje uočljive.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 9:41 (igy).
14 godina
Imate preporuku za neki web shop, znači da naručim online i da mi dostave doma, gledam malo ADM i Links i nema baš neka ponuda, pogotovo ne DVB-T za TV?

Znači, da ima i DVB-T za TV i PC neki pošteni dućan.

Gdje se nađe najviše AverMedia proizvoda?
Gaming is Life!
18 godina
PCGamerX kaže...
Imate preporuku za neki web shop, znači da naručim online i da mi dostave doma, gledam malo ADM i Links i nema baš neka ponuda, pogotovo ne DVB-T za TV?

Znači, da ima i DVB-T za TV i PC neki pošteni dućan.

Gdje se nađe najviše AverMedia proizvoda?

eh sad za dvb-t uređaje za tv pogledaj nešto tipa Konikom, stvar je što računalni shopovi slabo drže takve uređaje...

avermediju imaš izbor u Protisu... dosta je zastupljena kod nas pa proguglaj

16 godina
neaktivan

Omjer na tvom monitoru je 16:10.
To znači da kad povečaš sliku recimo na RTL, RTL2, DOMATV koje su omjer 16:9 dobit češ sliku sa dvije tanke crne plohe iznada i ispod slike.

A za HTV1, HTV2 , NOVATV koje su omjer 4:3 dobit češ sliku sa dvije debele crne plohe sa obadvije strane slike. 

Slika je uglavnom otprilike nešto niže kvalitete od od DVD-a.
Kada se radi o sportu i dosta niže, vaterpolo i dvoranski sportovi skoro pa negledljivi (skockani).
Dok filmovi na RTL i NOVA TV znaju biti i DVD kvalitete.

Sa udaljenosti veče od metra slika bi morala biti dobra.

17 godina
ivo_svetrice kaže...

Omjer na tvom monitoru je 16:10.
To znači da kad povečaš sliku recimo na RTL, RTL2, DOMATV koje su omjer 16:9 dobit češ sliku sa dvije tanke crne plohe iznada i ispod slike.

..

A za HTV1, HTV2 , NOVATV koje su omjer 4:3 dobit češ sliku sa dvije debele crne plohe sa obadvije strane slike. 
..

-točno. Dodatak, ovisi o playeru (u ovom slučaju TV-soft, svaki ima opcije prolagođavanja), VGA kartici (opcijama skaliranja u driveru, dodatno akceleracija HDa..) i monitoru (njegovim opcijama skaliranja 1:1 i sl.). Tako da će bez obzira na originalnu rezoluciju i omjer ekrana rezultati ovisiti o svim tim postavkama, različito na različitim računalima-softwareu... pa sve do kabla.

npr istu sliku (isto računalo, različiti monitor) na dva monitora 19" 1280x1024 ne prikazuje jednako, jedan skalira fullscreen dok drugi ima crni rub kao 16:9-16:10.

Sve se to da podesiti, možda je zbog opterećenja najbolje prepustiti VGA taj posao ali tad i kvaliteta prikaza ovisi o VGA.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice