Restartiranje računala

poruka: 5
|
čitano: 955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Restartiranje računala (matična?)

Pozdrav svima,

Imam problem sa računalom. 

Odmah da navedem konfiguraciju:

Grafička: ATI AMD Radeon 6700, 1GB
RAM:4 GB,dual channel
CPU: Intel 2 quad 2,4Ghz
DISK: 500GB,WD
MATIČNA:Gigybyte G41MT

NAPAJANJE:ML, 500W

Problem je sljedeći: računalo se restarta. Dakle, nekad je situacija da se restarta u biosu, nekada kada prilikom igranja igrice (watch dogs primjera radi), restarta se nakon 10 minuta gameplay-a.

Flash biosa sam odradio, probao sa drugim diskom i napajanjem, ista stvar se dešava.

Mislio sam testirati ram preko "mdsched.exe" win tool-a, ali mi restart ne dozvoljava, pa ću probati sa nekim novim ram-om, mada sumnjam da je do rama...

Temperature su sasvim ok, do 35°, a nisam ih mjerio još u nekom gameplay-u.

Uspio sam odraditi na brzinu i memory clean, jer sam na sličam problem naišao ovdje na forumu i tip je rekao da je tako riješio stvar, ali kod mene ništa...

Ja sumnjam na matičnu ploču...Svaka vaša pomoć je dobro došla..Unaprijed se zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Restartiranje računala

Moram napomenuti da je napajenje prije ovog bilo isto 500w...Da pokušam sa malo jačim napajanjem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Restartiranje računala

Ekipa, pregledao sam ram,pokušao sa novim diskom,novim napajanjem...Mislim da je matična u pitanju...Ne mogu ući u Event Viewer,samo me još to zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Restartiranje računala

Imam isti problem..Također mijenjao sve ostale komponente, na kraju jedino ostala matična..

Error id 41 nastavlja i dalje kad mu dođe..

Doduše kod mene je matična ECS, pa nije ni čudno..

Bio je i na reklamaciji, no njima valja nositi jedino kad je neka komponenta mrtva..Odgovor, struja u kući sigurno ne valja..Uvriježena rečenica servisne struke u hrvata..

Rješenje problema, kupiš novo..

Eto, da ne ispadne da pričaš sam sa sobom..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Restartiranje računala
Denon94 kaže...

Ekipa, pregledao sam ram,pokušao sa novim diskom,novim napajanjem...Mislim da je matična u pitanju...Ne mogu ući u Event Viewer,samo me još to zanima.

Pogledaj postavke rama, povećaj voltažu, opusti latencije možda pomogne. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice