Ojj Dragi Forumaši i hardverski stručnjaci !!!!!
Imam sljedeči problem. Financije mi baš nisu jača strana, a htio bih moju staru kantu nadograditi za jeftinu lovu tako da bar izdrži još koju godinu dok se stanje ne popravi i dok ne budem mogao kupiti komponente koje uistinu želim.. Planiram potrošiti 500 - 800kn u nadogradnju da se mogu još koju godinu igrati i koristiti računalo bez nekog večeg štekanja. Inače računalo koristim za amatersku obradu fotografija, filma, slušanje glazbe i internet - NARAVNO!!!! Jedini problem je što sam se izgubio u kompatibilnosti komponenti i ne znam dalje......
Imam sljedeču konf:
MATIČNA: ASUS P5VD2-VM/S http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5VD2VM_SE/
CPU: Intel Celeron 2.8 Ghz
RAM: 3GB 667 DDR2
GRAF: ATI Saphire Radeon HD 4850 512Mb
HDD: WD Caviar 160 GB AAJS 7200rpm
WD Caviar Blue 500GB 5400rpm
TV Kartica: Winfast 1800H
DVD Pržilica naravno i to je to
OVAKO SAM SI JA MISLIO: Matična je soc.775 FSB 1066 pa bih uzeo u linksu INTEL DUAL CORE E6600 BOX, s.775 FSB 1066 http://www.links.hr/?naziv=procesor-intel-dual-core-e6600-box-s-775-3-06ghz-2mb-cache-fsb-1066mhz-dual-core&option=artikl&id_kategorija=05060606&id_artikl=050.606.166 za 509kn, ali nigdje na stranici od matične ne piše da ga ona uistinu podržava nego piše da je max proc. za tu matičnu INTEL CORE 2 DUO E6700 - sad ne znam jel ima veze jer je ovo dual core, a ovaj drugi core 2 duo.. Baš sam glupson.!!!! Ne kužim se....
Dalje: imam doma još neki potpuno ispravni HDD Segate Baracuda od 160GB 7200rpm pa sam mislio njega i ovaj moj WD 160 upariti u RAID0 da mi malo sustav malo brže radi. Na njemu bi bili windowsi i aplikacije i igre koje često koristim. Budući da matična ima samo 2 SATA controllera kupio bih PCI SATA RAID CONTROLLER i na njega spojio ovaj WD 500GB i jednog dana još jedan hard - možda isti takav pa opet u RAID0.
Da bi imao dovoljno struje kupio bih od 600W LC Power Office Series za 239kn u linksu također. Imam još dva velika ventilatora za upuh i ispuh na čučištu i fan kontroler naprijed kaj ujedno i mjeri temperaturu.
Zanima me što da radim!!!?????? Unaprijed HVALA!!!

trebalo bi pokrenut posebnu temu samo oko napajanja - low budget vs. high end