Recesijska Nadogradnja

poruka: 35
|
čitano: 3.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re

Ojj Dragi Forumaši i hardverski stručnjaci !!!!!

Imam sljedeči problem. Financije mi baš nisu jača strana, a htio bih moju staru kantu nadograditi za jeftinu lovu tako da bar izdrži još koju godinu dok se stanje ne popravi i dok ne budem mogao kupiti komponente koje uistinu želim.. Planiram potrošiti 500 - 800kn u nadogradnju da se mogu još koju godinu igrati i koristiti računalo bez nekog večeg štekanja. Inače računalo koristim za amatersku obradu fotografija, filma, slušanje glazbe i internet - NARAVNO!!!!  Jedini problem je što sam se izgubio u kompatibilnosti komponenti i ne znam dalje......  

Imam sljedeču konf:

MATIČNA: ASUS P5VD2-VM/S http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5VD2VM_SE/

CPU: Intel Celeron 2.8 Ghz 

RAM: 3GB 667 DDR2

GRAF: ATI Saphire Radeon HD 4850 512Mb 

HDD: WD Caviar 160 GB AAJS 7200rpm

WD Caviar Blue 500GB 5400rpm

TV Kartica: Winfast 1800H

DVD Pržilica naravno i to je to

OVAKO SAM SI JA MISLIO:  Matična je soc.775 FSB 1066 pa bih uzeo u linksu INTEL DUAL CORE E6600 BOX, s.775 FSB 1066 http://www.links.hr/?naziv=procesor-intel-dual-core-e6600-box-s-775-3-06ghz-2mb-cache-fsb-1066mhz-dual-core&option=artikl&id_kategorija=05060606&id_artikl=050.606.166 za 509kn, ali nigdje na stranici od matične ne piše da ga ona uistinu podržava nego piše da je max proc. za tu matičnu INTEL CORE 2 DUO E6700 - sad ne znam jel ima veze jer je ovo dual core, a ovaj drugi core 2 duo.. Baš sam glupson.!!!!  Ne kužim se....

Dalje: imam doma još neki potpuno ispravni HDD Segate Baracuda od 160GB 7200rpm pa sam mislio njega i ovaj moj WD 160 upariti u RAID0 da mi malo sustav malo brže radi. Na njemu bi bili windowsi i aplikacije i igre koje često koristim. Budući da matična ima samo 2 SATA controllera kupio bih PCI SATA RAID CONTROLLER i na njega spojio ovaj WD 500GB i jednog dana još jedan hard  - možda isti takav pa opet u RAID0. 

Da bi imao dovoljno struje kupio bih od 600W LC Power Office Series za 239kn u linksu također. Imam još dva velika ventilatora za upuh i ispuh na čučištu i fan kontroler naprijed kaj ujedno i mjeri temperaturu.  

Zanima me što da radim!!!??????  Unaprijed HVALA!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Recesijska Nadogradnja

CPU mozes uzet jer past ali ovaj PSU nikako pkusaj se rastegnuti i uzeti ovaj PSU http://www.links.hr/?naziv=napajanje-430w-corsair-cx-series-v2-cor-cmpsu-430cxv2eu-atx2-v-2-3-120mm-vent&option=artikl&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.028 na ovaj PSU mozes i dalje nadograđivat bez problema.Rama imas dovoljno.

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 16:06 (WrongType).
Moj PC  
0 4 hvala 1
14 godina
protjeran
Recesijska Nadogradnja

ma u međuvremenu su mi se javili dragi bugovci i rekli mi da mi cpu ne odgovara na MBO jer podržava samo 65nm proc, a ovaj je 45nm. 

priča se malo preokrenula...   uzeo ja E8400 povoljno i matičnu koja ga podržava sa podrškom za DDR3.   sad sam ostao bez love i moram čekat do plaće za ostalo...  NApajanje , cooler i ramove    

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Recesijska Nadogradnja

mene zanima kaj fali napajanju.....    kavo je da je za tu lovu će izdržat garanciju  VALJDA?  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Recesijska Nadogradnja

OSIM TOGA IMAM DOMA 2 nekakva MS INDUSTRIAL 400W jel to kaj vrijedi????{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Recesijska Nadogradnja

MS nemoj uopce ni gledat, ako imas pokri necim :D
a LC je dobar samo nemoj tu office seriju, pogledaj neke druge, nisu preskupi 

15 godina
Recesijska Nadogradnja

Napajanje jeftinije nećeš proći {#}

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
badboycro kaže...

MS nemoj uopce ni gledat, ako imas pokri necim :D
a LC je dobar samo nemoj tu office seriju, pogledaj neke druge, nisu preskupi 

Meni ovaj frajer iz Buga kaže da ne trebam novo napajanje - da će ovo izdržat, a uopće nisam naveo koje imam. Imam ovo MS INDUSTRIAL 400W i sumljam da će podržat 3 HDD, E8400, HD 4850, 2 ventilatora za kučište, DVBT/analog PCI Karticu i ako budem imao sreće u proljeće si piknem rabljenu još jednu HD 4850 pa u Crossfire za oko 300kn. Išao sam na wattage caclulator i ono veli mi 548W recomended - minimum 498 i to bez ventilatora i sl.   

Došao sam do faze kad mi lova nije bitna - - ko ga j***** stisnut ću se ovaj mjesec - nema kompromisa

možda uzmem ovu silent seriju od LC-a - ima nekaj na protisu od 750W za jeftinu lovu - http://www.protis.hr/products/details/napajanje-750w-intertech-power-supply-energon-eps-ac-230v-50hz-dc-33512v-750w-retail/16896

ramove sam mislio ove - -http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1600mhz-2gb-kingston-hyperx-khx1600c9ad32g/38948 4X

14 godina
protjeran
Recesijska Nadogradnja

E da update sam zaboravil stavit - od prvobitne nadogradnje kante je ispalo ovo - -uzeo sam:

ASUS P5E3 Pro i E8400 skupa oko 1000kn - mislim da je to okay!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Recesijska Nadogradnja

Nevaljaju ta LC napajanja nista jer ces za 1-2 godinu osjetit kad PSU nece moci vise davati napone koje treba .Samo zasto nisi isao na AMD kod AMD-a bi puno vise dobio za te pare.

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 15:20 (WrongType).
Moj PC  
0 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Nevaljaju ta LC napajanja nista jer ces za 1-2 godinu osjetit kad PSU nece moci vise davati napone koje treba .Samo zasto nisi isao na AMD kod AMD-a bi puno vise dobio za te pare.

oces prestat govorit gluposti? od LC-a jedino office serija nije dobra, ostala napajanja su skoro pa jedako dobra kao i neka brand name napajanja, i kod nas je vjerovatno best buy, za male pare se dobije puno

14 godina
neaktivan
Recesijska Nadogradnja

Ta napjanja nevljaju nista pitaj koga oces ako meni ne vjerujes

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 9 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pitaj ti koga oces, ocito si neupucen u tog proizvodaca
14 godina
neaktivan
Recesijska Nadogradnja

Ne kazem ja da su obicno smece traju neko vrijeme al nemozes na nijh nadogradit vise komp i nisu bas kavalitetna bolje neka uzme kvalitetno jer PSU ako crkne moze povuc vise djelova sa sobom (spali grafičku,disk,zvučnu,mbo, itd.).Tako da ce ga manje kostat ako uzme neko kvalitetno PSU

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svejedno nisi u pravu, LC nije nego no name napajanje

Napajanja su im dosta kvalitetna i kazem da ih se moze usporedit s nekim poznatijim napajanjima, od kojih su cesto isplativiji s obzirom sta nude  za svoju cijenu

Jedino im je office serija malo zeznuta al to je sve, ova koja nisu office su vrlo dobra i imaju certifikate 80+ (pogledaj sta to znaci ako neznas)
Imaju inace i modularna napajanja te vrlo jaka high end napajanja po cemu se vidi da je to ozbiljan proizvodac tako da se sigurno nemoze rec da nisu kvalitetna

Ne govorim samo zato jer svi tako kazu i zato sta tako pise na forumu i sl, nego i iz osobnog iskustva

14 godina
protjeran
Recesijska Nadogradnja

{#} trebalo bi pokrenut posebnu temu samo oko napajanja - low budget vs. high end {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Recesijska Nadogradnja

Trebalo bi nisu LC napjanja loša za neki solidni komp al bolje neka uzme kvalitetno neko PSU i onda je miran 

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Recesijska Nadogradnja

Pozz

Zanima me sta bi mi vi preporucili za nadogradnju PC-a

Moja  sadasnja konfa je :

CPU: Intel E5300

GPU: Gigabyte HD 4350 

HDD: Hitachi 320Gb

RAM: Apacer DDR2 2Gb 800MHz  

MB:   Asus P5KPL AM

PSU: LC Power Office series 600W

Monitor: Asus 19"

Grafu sam sebi naso neku HD 4850 treba mi je covjek donijeti da provjerim da li je ispravna i da vidim da je nije pekao za 250Kn

Ukupni budzet mi je 1000Kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 16:01 (eagle05).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
eagle05 kaže...

Pozz

Grafu sam sebi naso neku HD 4850 treba mi je covjek donijeti da provjerim da li je ispravna i da vidim da je nije pekao za 250Kn

nemozes bas tu puno toga, eto tu grafu uzimi (neznam kako namjeravas vidit jeli je pekao) al ugl grafu bolju i to je to, solidna konfa starijeg tipa, eventualno jos 2 gb rama mada nije potrebno

15 godina
neaktivan
Recesijska Nadogradnja

Ja sam negdje procitao da ako je pekao grafu lemovi trebaju biti zuckasti pa na taj nacin a ako mi mozete preporuciti jos neki ancin za provjeru graficke da li je potpuno ispravna

I ja sam mislio ako nadem neki quad core uzeti ima jedan covjek nudi mi Q8300 za 700kn , neznam sad da li se isplati

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

tesko  da  cek ikako skuzit jel neko pekao grafu ili ne 

15 godina
neaktivan
Recesijska Nadogradnja

A u slucaju da je pekao, da li je graficka dobra za uzeti ili ne?

I da li ima neki program za testiranje graficke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa uvjek je upitno koliko ce dugo kartica radit, najvise cemu pecnica moze stetit su kondezatori na grafickoj tako da je nakon pecenja pitanje vremena kad ce grafa tj kondezatori prestat radit moze bit par mjeseci ili par godina, sve to neces nikad znat

Pa imas dosta programa za bech, tipa heaven benchmark ili nesto slicno, 3D mark

17 godina
Recesijska Nadogradnja

Evo da se i ja nadovežem u vezi nadogradnje.Moja trenutna konfiguracija je: 

Procesor - DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333) (Hladnjak Contac 29)

Matična - Gigabyte GA-EP45-UD3LR  

Memorija - 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

DIMM1: Kingmax KLDE88F-B8HS5  2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)

DIMM3: Kingmax KLDE88F-B8HS5  2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Grafička kartica - NVIDIA GeForce 9800 GT (1024 MB) (Hladnjak Scyte Musaschi)

Monitor - Samsung SyncMaster 911N/920N(x)/MagicSyncMaster CX918N  [19" LCD]  (HMCLA21065

Zvučna kartica - Realtek ALC888 @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Cont

Tvrdi disk - ST3500418AS ATA Device  (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) - Windows 7 + Windows XP 

Tvrdi disk - WDC WD5000AAKS-00V1A0 ATA Device - Macintosh Lion

Optički uređaj ASUS DRW-24B3LT ATA Device

Napajanje Corsair 500W (Ventilator Noctua - NF-S12B FLX )

Kučište Zalman Z9 Plus

E sad,da je vaša što bi prvo mijenjali.Hvala.

nunaVk

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Recesijska Nadogradnja

Do koliko para?

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
eagle05 kaže...

Pozz

Uzmi grafulju. Imam istu i dobro vrti - čak na Televizoru imam pristojne rezultate (Toshiba LCD HD Ready 94cm) dok je bila u konfiguraciji s celeronom čak sam mogao vrtit Crysis na minimumu. Podigla mi je sustav 300% - Eventualno još možeš neki bolji processor uzet i to je to. Nemaš baš nekih mogućnosti više....   Pogledaj po njuškalu malo što je najisplativije. Mislim da ovaj 4Core nije loš za tu lovu...  Evo ti samo za orjentaciju - - ja sam moj E8400 platio 550kn, a na njuškalu su oko 600kn....  {#}

14 godina
protjeran
eagle05 kaže...

A u slucaju da je pekao, da li je graficka dobra za uzeti ili ne?

I da li ima neki program za testiranje graficke?

E uglavnom još mali update oko grafulje - kad sam ju kupovao, a uzeo sam novu iz linksa - taman je u bugu bio test tih grafulja. Ovih HD 4850 ima mnogo verzija i od mnogo proizvođača. Uglavnom kod nekih je DDR3, kod nekih DDR5 različite veličine ramova i slično. Neke rade i do 10% lošije radi drugačije infrastrukture i štednje proizvođača iako imaju isti čipset. Tada kada sam uzimao je BEST BUY bila ATI RADEON SAPPHIRE HD 4850 512mb DDR5 ram....   i skroz sam zadovoljan - -čim nađem još jednu takvu istu povoljno, idem u crossfire...  {#}

14 godina
protjeran
nunaVk kaže...

Evo da se i ja nadovežem u vezi nadogradnje.Moja trenutna konfiguracija je: 

Procesor - DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333) (Hladnjak Contac 29)

Matična - Gigabyte GA-EP45-UD3LR  

Memorija - 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

DIMM1: Kingmax KLDE88F-B8HS5  2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)

DIMM3: Kingmax KLDE88F-B8HS5  2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Grafička kartica - NVIDIA GeForce 9800 GT (1024 MB) (Hladnjak Scyte Musaschi)

Monitor - Samsung SyncMaster 911N/920N(x)/MagicSyncMaster CX918N  [19" LCD]  (HMCLA21065

Zvučna kartica - Realtek ALC888 @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Cont

Tvrdi disk - ST3500418AS ATA Device  (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) - Windows 7 + Windows XP 

Tvrdi disk - WDC WD5000AAKS-00V1A0 ATA Device - Macintosh Lion

Optički uređaj ASUS DRW-24B3LT ATA Device

Napajanje Corsair 500W (Ventilator Noctua - NF-S12B FLX )

Kučište Zalman Z9 Plus

E sad,da je vaša što bi prvo mijenjali.Hvala.

Ak te boli k. za lovu uzmi najjači QuadCore kaj ima

17 godina

Nije baš da imam love za bacanje.Mislio sam možda uzeti ploču sa podrškom za ddr3 i novi proc ili da jednostavno ostavim kako jeste još 

jedno godinu dana pa onda sve promijeniti.

nunaVk
14 godina
protjeran
nunaVk kaže...

Nije baš da imam love za bacanje.Mislio sam možda uzeti ploču sa podrškom za ddr3 i novi proc ili da jednostavno ostavim kako jeste još 

jedno godinu dana pa onda sve promijeniti.

evo ja sam uzeo ploču preko njuškala za 450kn  s podrškom za ddr3 jer je stara ploča kanta i pol. tvoja je još okay! ja bih čekao i prešao ravno na neku i5 konfig. Sve ostalo je neisplativo. Računam da če do tada cijene već lagano pasti, a HDD tržište će se oporaviti. Ploča i proc su ti 1000kn minimum, Ako te ova konf služi ja bi ju zadržao....  ja baš sad slažem nekaj slično.

the quieter you become the more you are able to hear
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice