Provjera ispravnosti matične ploče

poruka: 12
|
čitano: 18.023
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav ekipa

Trebao bih jednu uslugu, pa ako ima koga iz Vinkovaca da bi se htjeo pozabaviti jednom pločom, bio bih mu zahvalan.

Radi se o ploči Gigabyte GA-EP35-DS3L. Ploča je uredno radila prije 2 tjedna, na njoj je bio procesor Intel DualCore E5200 i iznenada se ugasila, i više ju nisam mogao upalit. Sve sam pokušavao, ali neće da se upali. Jučer sam skinio procesor i dao ga bratiću da pojača svoj komp, ali iako je E5200 odogovarajući procesor za njegovu ploču, kod njega ne radi.

Ne znam drugi način kako da ispitam ispravnost ploče, već da ubacim drugi odogovarajući procesor, ali ga nemam, pa ako je netko voljan da se malo pozabavi pločom i isproba neki proc ubacit u nju i da popijemo cugu, neka se javi. Može ovdje, može PP.

Ili ako ima još koji način da ju ispitam, slobodno sugerirajte.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Provjera ispravnosti matične ploče
Lord_of_destruction kaže...

Pozdrav ekipa

Trebao bih jednu uslugu, pa ako ima koga iz Vinkovaca da bi se htjeo pozabaviti jednom pločom, bio bih mu zahvalan.

Radi se o ploči Gigabyte GA-EP35-DS3L. Ploča je uredno radila prije 2 tjedna, na njoj je bio procesor Intel DualCore E5200 i iznenada se ugasila, i više ju nisam mogao upalit. Sve sam pokušavao, ali neće da se upali. Jučer sam skinio procesor i dao ga bratiću da pojača svoj komp, ali iako je E5200 odogovarajući procesor za njegovu ploču, kod njega ne radi.

Ne znam drugi način kako da ispitam ispravnost ploče, već da ubacim drugi odogovarajući procesor, ali ga nemam, pa ako je netko voljan da se malo pozabavi pločom i isproba neki proc ubacit u nju i da popijemo cugu, neka se javi. Može ovdje, može PP.

Ove što sam odznačio žutom bojom jer sumnjam da je proc neispravan. A dal si probao bratov proc na kompu? Ako podržava ploča.

14 godina
Nello kaže...

Pozdrav ekipa

Ove što sam odznačio žutom bojom jer sumnjam da je proc neispravan. A dal si probao bratov proc na kompu? Ako podržava ploča.

Ne mogu to isporbat jer on trenutno ima nekog semprona. Htjeo si je slagat novu konfiguraciju, pa je uzeo novu grafičku i matičnu 775soc, prebacio bi hdd iz starog kompa zajedno sa ramima, a ja mu htjeo dat procesor da to sve sklopimo, ali eto ne ide nikako

16 godina
neaktivan

Ne mogu to isporbat jer on trenutno ima nekog semprona. Htjeo si je slagat novu konfiguraciju, pa je uzeo novu grafičku i matičnu 775soc, prebacio bi hdd iz starog kompa zajedno sa ramima, a ja mu htjeo dat procesor da to sve sklopimo, ali eto ne ide nikako

Ok, bilo bi dobro da napišeš koji marke i model matićne ploče i onda pogledat za procesor i može se saznat dali proc odgovara. I važno kakve je grafu ima pa da vidimo dali odgovara na ploči jer nekih modela ima utore za AGP i PCI-Express. Najvažnije da polako i dobro pregledat kod sklapanja i vidjet jel sve štima. Možeš i sliku stavit pa će neki od nas rado pomoći.

17 godina

A svakako je korisno i napravit flash biosa i stavit najnoviju verziju prije ugradnje novog proca.

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
14 godina

evo ovak

matična je ASROCK G13M-S R2.0, podržava E5200 Intel, ddr2 memoriju koju planira prebacit sa stare konfe u ovu novu, a grafička je naravno pci-e, mislim neka 48xx serija, ne znam točno koji model

dakle sve komponente koje je pribavio odgovaraju, samo je taj moj procesor problem

razlog mog otvaranja ove teme nije računalo bratića, jer se kužim u sastavljanje računala, znam koja komponenta na koji soc i utor paše, već je glavni razlog taj kad se meni ugasio komp, sumnjao sam da je vrisnula moja Gigabyte ploča i da zato neče da pali, ali sad ispada da je bio procesor u pitanju, taj E5200, jer kod bratića neće da radi, pa me zanima jer ima kakav način da preispitam svoju ploču osim da ubacujem drugi 775 soc procesor jer ga trenutno nemam ili ima neko iz Vinkovaca tko ima kakav 775 proc da mu se da malo pozabavit ovom pločom

oboje imamo isto napajanje, chieftec 450w e sad koji točno model, to ne znam

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 18:59 (Lord_of_destruction).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

može lock na ovo, matična ispravna, ipak je procesor bio u pitanju

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

može lock na ovo, matična ispravna, ipak je procesor bio u pitanju

Eto, kao što sam pogodio da je proc neispravan a ploča ispravna. Eto ak hoćeš za hvala za pomoć i sve 5. Sretno.

14 godina

eto kompa i jedno hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovako da ne radim novu temu tu ću pitati.

Kupio sam matičnu prošle godine u 11 mjesecu i danas ujutro mi je izgorila integrirana mrežna kartica.

Sad da li mi se isplati to reklamirati budući da je iz ADM-a iz zg-a pa ću morati ćekati nekoliko dana, možda i više ili

da odem u prvi dućan i kupim mrežnu karticu za 50 kn. i to je to, jer glupo mi je sada biti spojen preko wlana bežićno.

Šta mi je učiniti?

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-mrežnu je bolje imati, npr kad ti ne radi wlan. Cijene su čak od 35kn (pa do 150kn) tako da se za 50kn ne isplati 'razmišljati'. Ali možeš i bez nje.

-u BIOSu isključi intergriranu mrežnu. Čak bi bilo poželjno reklamirati MBO ako je pod garancijom, jer je to ipak dio koji (ponekad) može raditi probleme ostatku PCa, ako problema nema par dana, tad možeš birati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Samo reklamiraj.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice