Problemi s RAM memorijom

poruka: 5
|
čitano: 791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Problemi s RAM memorijom

Pozz svima
Imam problema sa ramima, imam 2x 2gb ddr2 Transcend 800mhz (obe kartice su iste)
Testirane svaka posebno i svaka posebno u utorima, na maticnoj ploci imam 2 utora za ram.

Ako je samo jedna kartica unutra bilo koja od te dvije komp radi normalno, ako su zajedno pojavi mi se blue screen ili se samo smrzne nakon nekog vremena, probo sam skenirat sa memtest i nema problema svaku karticu posebno i obe zajedno.

A i na windows mi pokazuje ( installed memory 4gb (3,87 gb usable) ).

Windows 7 64 bit

I maticna ploca podrzava do 4 gb rama

0 0 hvala 0
15 godina
Problemi s RAM memorijom

Jesi li siguran da je napajanje ispravno? U BIOS-u podesi brzinu RAM- na 333 (667) pa opet testiraj pojedinačno i zajedno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Problemi s RAM memorijom

A vidi nisam imo problema kad sam imo 2 + 1 gb ili 2 + 500mb radilo sve ok, samo kad su obe od 2 gb onda problem, sad sam postavio na 333 pa cemo vidit, a za napajanje kako mislis jesam siguran da valja ? Radi sve ok samo problem s tom 1 karticom kao da neda vise od 3 gb. Cim je preko 3 odma blue screen ili smrzne. Nadam se da ce ovo upalit sto si mi reko. A i jel moze bit problem zato sto nemam pci grafu izgorila mi pa picim bez nje imam neku integriranu, jel moguce da ona povuce rame ? pa da se zato ugasi ?

Maticna : MSI ms-7504 ver 1.0 (FUJITSU SIEMENS MS-7504VP)

Procesor : Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz

Graficka : 128MB NVIDIA GeForce 7050 / nForce 630i (MSI) (integrirana)

HD : 298GB Western Digital WDC WD3200AAJS-00L7A0 ATA Device (SATA)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Problemi s RAM memorijom
phoenix2003 kaže...

Jesi li siguran da je napajanje ispravno? U BIOS-u podesi brzinu RAM- na 333 (667) pa opet testiraj pojedinačno i zajedno.

Problem rjesen postavio sam ovo kako si reko i radi sve ok, thx :)

15 godina
Problemi s RAM memorijom

Da ukratko objasnim u čemu je fol. Čipset podržava (u tvom slučaju) 4GB RAM ali zbog specifikacija samog čipseta isti ne može da izdrži opterećenje punog kapaciteta i maksimalne frekvencije koju nazivno podržava. Znači može 4GB ali sporije memorije ili 2 GB brže memorije. Proizvođaču je to (količina podržane memorije) ko fol neki marketinški trik (doduše ništa nisu slagali samo su propustili da objasne u čemu je stvar).U toj generaciji matičnih ploča/čipseta/procesora samo su jači čipseti mogli se nostiti sa maksimalnom količinom podržane memorije i maksimalne brzine memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice