Problem sa standby tj. sleep

poruka: 7
|
čitano: 3.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Problem sa standby tj. sleep

Imam jedan čudan problem sa kompom u zadnje vrijeme, a to je da nemože ulazit u standby kada je u stanju mirovanja, kada ja kliknem na Sleep u start menu bez problema ide u standby.

Znači, tamo mi je u Control panelu stavljeno Sleep tj. Standby na 30 min, Monitor off na 15 min, znači komp bi se trebao ugasiti za 30 min.

Power shema je Balanced.

E sad, screensaver se prikaže, monitor se ugasi nakon 15 min, ali par minuta poslije monitor se sam od sebe nazad upali iz Standby-a i nikako komp nemože sam uć u standby.

Primijetio sam par puta da kada je komp i bio u standby-u, upalio se sam od sebe nazad, bez pritiskanja ikakve tipke i slično, kao da imam duhove u kući :)

Znate li možda u čemu bi mogao biti problem?

Gaming is Life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa standby tj. sleep

U Device Manageru ,pod Network Adapters ,nađi svoju mrežnu karticu i pod Power Management isključi ''Allow this device to wake computer'' ,naravno ako to ne koristiš.

To zna stvarati takave probleme.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 11:36 (kizo2703).
14 godina

E hvala ti puno, to je rješenje mog problema :)

Imam istu mrežnu karticu kao i ti, to su neke malo naprednije, pa je to i bio problem sa tom opcijom...

Btw, dali znaš šta bi ta opcija značila ili za šta bi bila korisna, da budi kompjuter iz Standby-a?

I šta znači ono wake only on magic packets?

Još jednom hvala puno ;)

Gaming is Life!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 12:34 (PCGamerX).
17 godina
neaktivan

Ta opcija služi većinom za ''buđenje'' PC-a preko mreže i korisna je (većinom) samo kod PC-a u domenama i firmama. Za kućnu upotrebu ,jednostavno nepotrebno i samo smeta.

14 godina
Nažalost, problem ipak nije riješen.
Opet se događa ista stvar i sa tom opcijom isključenom, probao sam i malo dublje kopati u opcije mrežne, ali ništa.

Imam router od Homeboxa i skužio sam da kada ga isključim tj. kada prekine, vezu na Internet, kompjuter normalno ulazi u standby.
Znači, očito je problem u nekom pobuđivanju kompjutera od strane routera ili ima veze sa tim.

U opcijama ništa ne pomaže, ima tko kakav savjet, pošto sada znam da kada je router isključen, sve normalno funkcionira?
Gaming is Life!
17 godina
neaktivan

Vjerojatno je i u BIOS-u uključen ''Wake from Lan'' ili nešto slično sročeno. Disableaj ako je.

14 godina
Provjerio sam u BIOS-u, sve je isključeno, hmm, čudno, stvarno neznam...
Gaming is Life!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice