Problem prilikom pokretanja

poruka: 14
|
čitano: 3.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam win 7 operativni sistem,avast anti virus i sve je radilo dobro,dok nisam odradio skeniranje kompa jer sam mislio da imam neki virus pošto mi se zvuk u sred igrica znao ugasiti.Avast je pretražio kompjuter i pronašao jedan virus,kojeg sam uklonio,posle tog skeniranja mi se otvara prozor avasta"skeniranje računara kod pokretanja i programa koji sea sa njim pokreću" i ja potvrdim to.Nakon toga kompjuter se resetuje i posle toga svjetli da je upaljen ali monitor je crn nema ništa na njemu,kablovi nisu-sve sam ih ponovo spojio ali ništa.Ekran sam probo na drugom računaru i radi što znači da je problem u kompjuteru,e sada ako bilo ko zna do čega je to i kako da rješim bio bih mu veoma zahvalan.Pozdrav svima

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem prilikom pokretanja
Red Tunder kaže...

Imam win 7 operativni sistem,avast anti virus i sve je radilo dobro,dok nisam odradio skeniranje kompa jer sam mislio da imam neki virus pošto mi se zvuk u sred igrica znao ugasiti.Avast je pretražio kompjuter i pronašao jedan virus,kojeg sam uklonio,posle tog skeniranja mi se otvara prozor avasta"skeniranje računara kod pokretanja i programa koji sea sa njim pokreću" i ja potvrdim to.Nakon toga kompjuter se resetuje i posle toga svjetli da je upaljen ali monitor je crn nema ništa na njemu,kablovi nisu-sve sam ih ponovo spojio ali ništa.Ekran sam probo na drugom računaru i radi što znači da je problem u kompjuteru,e sada ako bilo ko zna do čega je to i kako da rješim bio bih mu veoma zahvalan.Pozdrav svima

U postavkama avasta isključi opciju skeniranja računala prilikom pokretanja,te ažuriraj program na najnoviju verziju,mislim da bi to trebalo rijesit problem!...

Softwer
13 godina
neaktivan
Softwer kaže...
Red Tunder kaže...

U postavkama avasta isključi opciju skeniranja računala prilikom pokretanja,te ažuriraj program na najnoviju verziju,mislim da bi to trebalo rijesit problem!...

Izgleda da me nisi shvatio,znači ja uključim kompjuter i ništa se ne prikazuje, a on radi(svjetli,čuje se malo).Evo od 3 sata mi danas stoji uljučen i svjetli da radi,a ekran je crn.Ja uopšte ne mogu doći do te opcije.

13 godina
neaktivan

Hmm komp nedaje sliku... koliko se razumijes u kompove...jednom se desilo da mi se graficka pomaknula sa mjesta ali me cudi zasto ne dolaze nikakvi zvukovi tj beepevi ti, jesili probao druge ulaze od monitora? ako nisi probaj frenda nazvat ili nekog tko se vise kuzi da nesto nezeznes ili ako hoces idi na svoju ruku da sam probas skontat sta je {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Razumijem se ja dovoljno,prvo nisam se zamaro problemom ali eto danas mi je bio potreban taj komp,ali neće da radi nikako,iskopčam sve kablove pa ponovo spojim ništa,ekran radi,ali nema slike.Takođe probao sam ekran na drugom kompu i radio je što znači da je do kompa,a takođe i kada ga upalim ne čuje se onaj zvuk kada biraš korisnika u win7.Što me još više zbunjuje.Otvorio sam komp pogledao unutra sve je na mjestu,svi kablovi,niti jedan nije iskopčan.

13 godina
neaktivan

odpsoji grafu ispusi utor i vrati je.. pomogucnosti probaj je prikopcat u drugi pcie ili agp slot sta vec imas, nisi naveo specifikacije kompa 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pokušaj dići kakvu distru Linux-a kao npr. Ubuntu da se uvjeriš da kvar nije u hardware-u. Jesi li pokušavao ući u Safe mode? Ako možeš ući napravi System restore.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 21:08 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Izvadi CMOS bateriju,te je vrati nakon 1-3min...

Softwer

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napokon mi se na ekranu pojavilo nešto,a to je bios,nekako sam ušao,e sada uspio sam ući i u safe mod,ali kad pokušam normalno startovat win7 krene,čuje se zvuk dobrodošlice i ekran i kompjuter kao da gube vezu.Da li da pravim sistem restore?

0 0 hvala 0
15 godina
Red Tunder kaže...

Napokon mi se na ekranu pojavilo nešto,a to je bios,nekako sam ušao,e sada uspio sam ući i u safe mod,ali kad pokušam normalno startovat win7 krene,čuje se zvuk dobrodošlice i ekran i kompjuter kao da gube vezu.Da li da pravim sistem restore?

Pokušaj, ništa te ne košta.

13 godina
neaktivan

Odradio sam sistem restore za 9 decembar,ali ništa,opet kad normalno ulazim u win jednostavno čuje se zvuk dobrodošlice vjerovatno otvara one prozore sa nalozima,ali ekran se posle toga gasi.
EDIT:Rješio sam problem,sinoć sam odradio restore i nije moglo,ali evo sad opet pokušao i radi.Hvala svima na pomoći ;) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 11:55 (Red Tunder).

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo mene opet,naime sve je do danas radilo dobro,malo je više brujao komp,ali ok.E danas ga palim i on nenormalno puno bruji i ja ga onako balkanski pomazim,kad on se restart i op eto ga ko prije.Sad je problem što nema šanse da dođem do biosa,jednostavno uključim ga bruji al na trenutke se čuje kako krene radit pa izgubi brzinu pa onda opet,da li problem može biti u napajanju?

0 0 hvala 0
15 godina
Red Tunder kaže...

Evo mene opet,naime sve je do danas radilo dobro,malo je više brujao komp,ali ok.E danas ga palim i on nenormalno puno bruji i ja ga onako balkanski pomazim,kad on se restart i op eto ga ko prije.Sad je problem što nema šanse da dođem do biosa,jednostavno uključim ga bruji al na trenutke se čuje kako krene radit pa izgubi brzinu pa onda opet,da li problem može biti u napajanju?

Pomazi ga opet ali sa kontra strane i drugom rukom!{#} Izvadi bateriju iz matične sačekaj 10 sekundi vrati je pa ga uključi. Usput pregledaj da li je sve ispravno priključeno i da li kakva žica zapinje u ventilator.

13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
Red Tunder kaže...

Pomazi ga opet ali sa kontra strane i drugom rukom!{#} Izvadi bateriju iz matične sačekaj 10 sekundi vrati je pa ga uključi. Usput pregledaj da li je sve ispravno priključeno i da li kakva žica zapinje u ventilator.

Hahaha,eto nisam ni pročitao ovo,a upravo sam pokušao preko cmos baterije i uspio sam.Znači do nje je,da kupujem novu?Hvala u svakom slučaju :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice