Problem s podizanjem win10 te prikazom na monitoru

poruka: 10
|
čitano: 1.340
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Windowsi 10 se srušili u radu a nakon toga je slika ovakva kao na ovoj priloženoj. Pokušao sam priloženim win10 alatima (automatic repair, uninstall last update i sl.).

Pretpostavljam da je problem u grafičkoj kartici pošto je i prikaz biosa poremećen. Nemam drugu grafičku karticu da napravim test pa bi volio drugo mišljenje prije kupnje nove.

Također, izvadio sam BIOS bateriju na 5+min, nije pomoglo.

Zahvaljujem

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2019 15:10 (eko1980).

0 1 hvala 0
11 godina
Re: Problem s podizanjem win10 te prikazom na moni

Ako nema na MBO grafiku  (vidi na zadnjem limići ima li VGA, DP, HDMI možda).

Ako ne , trebat ćeš po slikama vjerovatno novu grafičku...

13 godina
Graficka memorija ti je otisla. Morat ces novu ako nemas integriranu ( ili postojeću u pećnicu da je pokusas ozivit)
14 godina
neaktivan

Imam i integriranu. Ali na tim izlazima uopće nema slike. Izvadio ovu neispravnu, izvadio bios bateriju, i svejedno nemam slike preko integrirane..

0 0 hvala 0
16 godina
eko1980 kaže...

Imam i integriranu. Ali na tim izlazima uopće nema slike. Izvadio ovu neispravnu, izvadio bios bateriju, i svejedno nemam slike preko integrirane..

-nemaš integriranju, tj CPU-P nema VGA.. i zato nema ništa na onboard konektorima.

-trebaš ispravnu vga... ova je crkla, vram .. ili počisti kontakte, par puta izvadi vrati, spoji napajanje.. možda proradi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Ma već sam 5 put vadio/stavljao. Nema pomaka nabolje. Ima kakva jeftina kartica da nije lošija od ove koju sam imao? Mislim gigabyte gtx760.

14 godina
neaktivan

Ma već sam 5 put vadio/stavljao. Nema pomaka nabolje. Ima kakva jeftina kartica da nije lošija od ove koju sam imao? Mislim da je ova neispravna; gigabyte gtx760.

14 godina
neaktivan

Ma već sam 5 put vadio/stavljao. Nema pomaka nabolje. Ima kakva jeftina kartica da nije lošija od ove koju sam imao? Mislim da je ova neispravna; gigabyte gtx760.

14 godina
neaktivan

Već sam je nekoliko puta vadio/stavljao i ne popravlja se. Ima kakva jeftina grafička da nije lošija od ove koju sam imao. Mislim gigabyte gtx760.

6 godina
neaktivan
eko1980 kaže...

Već sam je nekoliko puta vadio/stavljao i ne popravlja se. Ima kakva jeftina grafička da nije lošija od ove koju sam imao. Mislim gigabyte gtx760.

Postoji ti i opcija pečenja grafičke... Ako ti je kriza s parama i vremenom, ovo ti možda kratkotrajno osposobi grafiku, ali rezultati su ... diskutabilni. Meni je 2 puta upalilo, po par mjesec sam dobio normalnog rada grafike, nakon toga više nije radila.

Postupak je da skineš hlađenje, očistiš sve dobro, napraviš 4 kuglice od alu-folije, staviš grafiku u pečnicu (za pečenje) i to tako da rubovi grafike stoje na tim kuglicama alu-folije. Pečnicu prvo zagriješ na 200 stupnjeva. Grafiku staviš unutra 5-12 minuta. Pusti da se ohladi, vrati hlađenje i isprobaj. Ili si kratkotrajno popravio ili uništio do kraja ili nisi ništa napravio. Sve je moguće, nema nikakvih garancija kod ovog postupka.

Nije preporučljivo radit, ali eto, ako je kriza, možeš probat.

https://lifehacker.com/save-a-dying-video-card-with-a-quick-bake-in-the-oven-5823227

Na njuškalu ima nekoliko GTX 960 za oko 500-600 kuna, što je bolja i novija grafika od te tvoje.

Live long and prosper.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice