Problem s napajanjem

poruka: 11
|
čitano: 2.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Problem s napajanjem

Mala pomoc.....

Znaci, napajanje Silentium 600w, sve radi kako treba, barem tako djeluje.

Konfiguracija iz potpisa.

I sad, jucer, stavim novu (staru) graficku - hd7850. Kartica ima 2x6pin napajanje, sve spojim - ne radi. Komp se upali, vrti se samo jedan ventilator na kartici, drugi ne. Nema slike, komp ne boota, i ventovi od aio se ubrzaju par sekundi, onda uspore, i tako u krug.

Ok, ne valja kartica. No, ubacim je u drugi kompjuter, sa slabijim napajanjem, preko molex2pcie6pin adaptera, kartica najnormalnije radi.

Ubacim u prastari sistem s nekim intelom na 775 socketu, napajanje srotex 400w, isto preko molex adaptera - radi.

Kartica ima tdp od 130w, tako da ne vjerujem da je napajanje preslabo, ista konfiguracija je gurala rx580 koja daleko vise trosi bez problema. Trenutna kartica isto radi bez problema.

E sad, dali je moguce da je napajanje nekako neispravno, vezano za 6 pinske prikljucke, a da isti prikljucak u 8x1 ili 8x2 konektora radi bez problema?

Dali je moguce da ploca jednostavno ne podrzava tu staru karticu?

Nesto trece? Cetvrto?

Kasnije cu pokusati isto napajanje ali preko molex adaptera spojiti, da vidim hoce li raditi.

Hvala!

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem s napajanjem
Damir22 kaže...
Dali je moguce da ploca jednostavno ne podrzava tu staru karticu?

90 posto ti je do ovoga iznad.

9 godina
Problem s napajanjem

Palo je i meni to na pamet, no neznam zasto to nebi radilo....

Kartica je pci e 3.0 16x, ploca ima slot pciex16 odnosno pci e 3.0 16x.... dodatno, ima i pci e 3.0 4x i ne radi ni u njemu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Damir22 kaže...

Palo je i meni to na pamet, no neznam zasto to nebi radilo....

Kartica je pci e 3.0 16x, ploca ima slot pciex16 odnosno pci e 3.0 16x.... dodatno, ima i pci e 3.0 4x i ne radi ni u njemu.

Nije kompatibilno jedno sa drugim, imao sam par puta taj slučaj.

Npr. nešto slično, ugradim GTX 1660 Super u ploču ASUS X370 Hero sa Ryzenom 1600x čovjeku, budući da on ima ekran koji i dalje koristi VGA FHD ekran stavim adapter HDMI na VGA, upalim, nema slike, isprobam još jedan adapter, neće i dalje, spojim GPU na svoj HDMI ekran i radi. Probam adapter na drugom računalu i eto tamo radi.

Imaš i hrpu takvih situacija na forumu kao ta tvoja.

9 godina
Problem s napajanjem

Neznam, nisam se bas s ovim susreo do sada....

Pokusat cu jos drugo napajanje, nekako mi smrdi da nesto s ovim nije u redu, no, svakako moze biti i do ploce/procesora.....

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Damir22 kaže...

Neznam, nisam se bas s ovim susreo do sada....

Pokusat cu jos drugo napajanje, nekako mi smrdi da nesto s ovim nije u redu, no, svakako moze biti i do ploce/procesora.....

Hvala!

Probaj Pcie 3.0 downgrade na 2.0, 2.1- Imas opciju negdje u biosu

Jednom smo tako nesta slicno imali, i to je bilo rjesenje, zato ti na starijim konfama radi

“Computers make excellent and efficient servants, but I have no wish to serve under them.”
9 godina
Nisam primjetio tu opciju u biosu ali pogledat cu
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Damir22 kaže...
Nisam primjetio tu opciju u biosu ali pogledat cu

Pod Peripherals bi trebalo bit, bar je na vecini ploca koje sam vidio da mogu mjenjat Pcie 3.0 na 2.0

“Computers make excellent and efficient servants, but I have no wish to serve under them.”
9 godina
Problem s napajanjem

Sad sam gotovo siguran da je do ploce.....

Znaci, probao sam sa molex na 6pin adapterima, jednako se ponasa. 

Probao sam sa serverskim napajanjem od par kilowata, cisto da iskljucim mogucnost da je moje preslabo - isto.

Opcija u biosu ima, gen1, gen2, gen3 i auto, no, ne pravi nikakvu razliku kako god postavio.

Tako da jedino ostaje da graficka jednostavno ne radi s mojom plocom ili ostatkom konfiguracije.

Pa eto ako nekome treba ok graficka za nezahtjevan rad i ultra lajt gejming..... ;)

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Damir22 kaže...

Sad sam gotovo siguran da je do ploce.....

Znaci, probao sam sa molex na 6pin adapterima, jednako se ponasa. 

Probao sam sa serverskim napajanjem od par kilowata, cisto da iskljucim mogucnost da je moje preslabo - isto.

Opcija u biosu ima, gen1, gen2, gen3 i auto, no, ne pravi nikakvu razliku kako god postavio.

Tako da jedino ostaje da graficka jednostavno ne radi s mojom plocom ili ostatkom konfiguracije.

Pa eto ako nekome treba ok graficka za nezahtjevan rad i ultra lajt gejming..... ;)

Ha mozes eventualno jos probat bios updejtat mozda se rjesi problem kompaltibilnosti s north bridgeom, ali nisam pre optimistican da ce i to pomoc.

P.S hd7850 klokana(ghost verzija 3 gb) sa fx8350 kloknut i 16 rama i dalje e-sport naslove vrti jako jako pristojno, negdjeprije sam takvu konfu cistio, reinstall windowsa i softwarea, i iznenadio sam se sa solidnim prefortmansama....A zasto bi stavljo unutra 7850 ako imas vec rx6600, ili je to bilo samo za svrhu testa?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.5.2023 7:12 (Hazzard From da Hood).
9 godina
Problem s napajanjem

Cuj, to je ono kartica za backup, rezervu, nedajboze sta me snadje....

U osnovi da, jos uvijek jako dobra kartica za lagani gaming, ok, neces igrati TLOU na 4K, ali eports, starije igre - jos uvijek kartica kida.....

Nisam siguran da bi ista pomoglo, bios je na zadnjoj verziji, ici unazad ne mogu radi procesora, e sad, sto zeza u cijeloj toj prici nije mi jasno, probat cu danas s jos nekim starim karticama da vidim dali ce se isto ponasati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice