Dakle ovako,u napajanju mi nešto stalno krči i lupa-kao da vent za nešto zapinje i tako je dok ne okrenem komp naopako jer je tada sve ok.Ovim zaključkom dolazimo do mog glupog ali meni važnog pitanja:
ima li veze kako napajanje stoji u kompu,mora li ona mrežica s donje strane di je vent stajat prema doli okrenuta(i zašto,zbog odvodnje zraka,hlađenja drugih komponenti?) jer ako ne mora stavit ću napajanje na pod kućišta i da radi normalno.Rastavio san ga par puta skinio vent i mica žice ali nigdi ne zapinje dok ga ne upalim.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije bitno di stoji, moze bit i van kucista, jer napajanje ne hladi ostale komponente. Bitno je da ima dotok zraka, znaci ventilator koji je na njemu vuce zrak i tako hladi komponente unutar napajanja pa ako u "zatvoris" daj ventilator onda ce se pregrijavati.
Siguran si da nije u pitanju neki drugi ventilator? Npr. na kucistu, na hladnjaku procesora, graficka kartica. Provjeri sve ventilatore da nije slucajno sta zapelo.
Nije ništa drugo u pitanju,išao sam procesom eliminacije,vent na grafi neman jer je EA8600GT silent,na procu san nedavno prominio vent jer sam mislio da je on u pitanju,a vent na kućištu neman
P.S.
Frende imaš mrak konfu XD
Nije bas mrak al je dosta dobra, sate sam utrosio na slaganje i modanje kucista al se isplatilo ;) sad ga volim haha
E daj probaj zaustaviti taj vent na napajanju, mislim stavi nesto da mu zaustavis okretanje ili ako ti se da skini ga iz napajanja pa onda upali. samo da vidimo hoce li se ista cuti.
Ako mu vec nista ne smeta unutar napajanja onda je moguce da je lezaj (balina, balinjera) ventilatora ispao ili neki slican problem u ventu. To mi je palo napamet jer kazes da kad okrenes napajanje naopako onda se nista ne cuje... tako da je moguce da mu je lezaj propo.
Probaj to pa nam javi.
ok,sutra sad mi se spava XD
Ako si uspio sta apravit bilo bi ljeop da napises u cemu je bio problem i kako si ga rijesio ako si ga rijesio... da ljudi znaju ako im se nes slicno desi :)
ok ovako sigurno je bio ležaj jer je bio uništen a nakon ponovnog sklapanja napajanje je stalno resetiralo komp pa je završilo u smeću
Pouka priče:radije potrošite 300 kn na pošteno napajanje i budite sretni i ne kupujte ova kineska s**nja (MS i slično )jer štetite komponentama ostalim a samim time i svom novčaniku XD
P.S.
Hvala na pomoći