Problem s napajanjem ili nešto drugo?

poruka: 20
|
čitano: 2.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Od prije 2 tjedna mi se počeo pojavljivati čudan problem...uglavnom....računalo se nikada ne želi upaliti iz prve,nego uvijek moram čupat kabel iz utičnice i iz napajanja te nakon odprilike 5 pokušaja upali se normalno i normalno se može upaliti ostatak dana?!?

Samo prvi put kada ga idem upaliti neće ni da se javi...

Pokušao sam promjeniti naponske kablove i pokušao sam sa drugim produžnim kablovima ali uvijek isti problem?Uglavnom produžni  kabel na koje je spojeno računalo  skup s monitorom i ruterom  spojeno je na još jedan produžni koji je uštekan u zid na kojem su još telka i digitalni prijemnik...

Sad....zanima me da li je napajanje pred izdisajem ili je stvar u strujnoj mreži,kablovima ili nečem drugom?Napajanje je OCZ 700 W... 

Ostale komponente sam pretesto s Hirens Bootom i nigdje mi nije bacio errore osim u RAM modulim,ali sumnjam da bi to mogo prouzrokovati probleme...nakon toga sam ih malo počistio i protesto jednu po jednu pločicu te je sve prošao uredno...

Zahvaljujem i pozz!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj to sve ukopcat u neku drugu uticnicu ( druga prostorija ) ili probaj stavit neko drugo napajanje za probu ( ak nemas , posudi od nekog frenda ) !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 22:05 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi li testirao napone kada uspješ pokrenuti računar? Testiraj ga pod Prime95 i vidi hoće li se srušiti. Ne bi bilo loše napraviti i update BIOS-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem s napajanjem ili nešto drugo?
phoenix2003 kaže...

Jesi li testirao napone kada uspješ pokrenuti računar? Testiraj ga pod Prime95 i vidi hoće li se srušiti. Ne bi bilo loše napraviti i update BIOS-a.

napone nisam probao...uglavno testo sam RAM-e koji su u početku stvarali probleme(sada rade normalno),HDD (sve ok),grafu koja je sve ok prošla,a Prime 95 sam vrtio oko sat vremena(više nisam stigao) i nijednom se nije crasho...

napajanje sam isprobao na onu foru (zelena-crna žica)  samo sa spojenim hladnjakom za kućište i normalno se dalo upalit...

sad ga jednostavno non-stop držim uključenog u struju i radi normalno...pretpostavljam da je otišao neki kondenzator ili tako nešto?{#}

15 godina
neaktivan

Liči mi na cold-boot problem. Pokušaj napraviti update BIOS-a. Ne bi bilo loše (a i lako je) testirati bateriju na matičnoj ploči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Da se nadovežem na temu. Stresel je grom nedaleko moje kuće,samo mi je stala slika na jednom frejmu u doti. Nakon restarta komp normalno radi,međutim,ne mogu ga ugasiti preko shutdown ni na gumb za paljenje. Stalno se iznova pokreće dok ga ne ištekam. Sve radi normalno i pod opterećenjem. Pitanje,pretpostavljam da je napajanje dobilo po tamburi. Da li da ga mijenjam ili ne? Hvala.
15 godina
markez_cro kaže...
Da se nadovežem na temu. Stresel je grom nedaleko moje kuće,samo mi je stala slika na jednom frejmu u doti. Nakon restarta komp normalno radi,međutim,ne mogu ga ugasiti preko shutdown ni na gumb za paljenje. Stalno se iznova pokreće dok ga ne ištekam. Sve radi normalno i pod opterećenjem. Pitanje,pretpostavljam da je napajanje dobilo po tamburi. Da li da ga mijenjam ili ne? Hvala.

Moguće je da je napajanje dobilo, ali možda je dobila i matična ploča.

Nemoj napajanje mijenjat bezveze, probaj od nekoga posudit drugo pa probat i onda kad budeš siguran, tek onda kupuješ drugo.

Valentin
16 godina
Da li da uopce isprobavam dok mi sve radi?
15 godina
markez_cro kaže...
Da li da uopce isprobavam dok mi sve radi?

Pa ne radi kako se spada ako ga ne možeš normalno ugasiti.

Posudi napajanje i probaj, ne možeš ništa sje.., a odmah budeš vidio jel u njemu problem.

Valentin
16 godina
Da li se može dogoditi veći kvar ako ne promijenim neispravnu komponentu?
15 godina
markez_cro kaže...
Da li se može dogoditi veći kvar ako ne promijenim neispravnu komponentu?

Može naj.. matična ili procesor ili grafička ili hdd.

Nije "zdravo" računalo gasiti na taj način na koji ga ti gasiš sada. ZNA SE KAKO SE RAČUNALO GASI, START - SHUT DOWN.

Valentin
16 godina

Mislim da je matićna dobila jer mi ne radi ethernet modul, morao sam se prebaciti sa žice na wireless.

Uglavnom, hvala na informacijama, pomoglo mi je!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
markez_cro kaže...

Mislim da je matićna dobila jer mi ne radi ethernet modul, morao sam se prebaciti sa žice na wireless.

Uglavnom, hvala na informacijama, pomoglo mi je!

Moguće, ako budeš mijenjao matičnu, stavi si novo napajanje, da ne bi i nova matična otišla u k...,iako imaš vrhunsko napajanje, svejedno ga zamjeni, kupiš si isto takvo i bez brige si.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 21:11 (Valentin17).
16 godina

Spojio sam staru ethernet karticu u PCI utor i sve radi kao i prije, normalno se i isključuje računalo. Mora da je nešto u ethernet modulu na ploči resetiralo komp, mada sam ga isključio ručno u BIOS-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
markez_cro kaže...

Spojio sam staru ethernet karticu u PCI utor i sve radi kao i prije, normalno se i isključuje računalo. Mora da je nešto u ethernet modulu na ploči resetiralo komp, mada sam ga isključio ručno u BIOS-u.

Možda je nešto bilo u kratkom spoju od udara groma, uglavno glavno da si riješio problem. Samo neka u BIOSu ethernet na matičnoj bude isključen, koristiš ga preko PCI kartice i miran si.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 11:46 (Valentin17).
15 godina

jedino ako nije grom bio strefio u telefon dok i bio spojen na net

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Strm kaže...

Moguće i to, ali routeru nije ništa pa me zato čudi... 

17 godina
markez_cro kaže...
Strm kaže...

Moguće i to, ali routeru nije ništa pa me zato čudi... 

Ne mora uvjek Ruther krepat,Nevinašce kad dobiš udar preko telefonskih linija ovisi kakva je bila jačina tog udara normalno.Za ovaj put si i predobro prošel to sigurno, no ubuduče drž se preventive treba ti kvalitetna prenaponska zaštita kao ovaj dole APC model i onda nema problema.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
12 godina
neaktivan

lan kartica je daleko osjetljivija od rutera..

01001010011001010110001001100101011011010010000001101111011011100110111101100111001000000111010001101011011011110010000001110000011100100110010101110110011011110110010001101001
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kivic15 kaže...

lan kartica je daleko osjetljivija od rutera..

Mom prijatelju je bio grom udario kod susjeda,net kablom je visoka struja dosla do rutera koji je izgorio,otislo do maxa koji je takodjer izgori pa je odislo do lan u maticnoj i izgori komplet kom i kroz vga kabel i monitor i tipkovnica i miš koju su bili žićni,pošto je printer bio ručni pa je i on bio izgorio, to se zove sranje a vi ni krivi ni duzni!!!

Strm
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice