Problem s monitorom

poruka: 10
|
čitano: 3.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem s monitorom

E ovako prije nekoliko dana upalim ja svoje racunalo i sve krene normalno, no poslje ono wellcome sreena-a windows 7-ice monitor mi se samo iskljuci, vidim ona lampica svijetli zeleno, provjeravam kablove nista cudno.

Probam ga izgasit pa upalit on se upali ali samo za sekundu i onda opet isto monitor "neradi" a lampica zelena. Shavtio sam da mi se to dogodi i kada monitor izgasim a racunalo je upaljeno, nakon nekog vremena opet isto.

Posto sam ja vrlo uporan monitor sam izgasio i upalio desetak puta i tamo negdje oko 20-og puta monitor radi sve normalno. Ne mislim da je problem u napjanju koje je seasonic 620W ni u grafickoj HD6850, vjerovatno monitor neki LG Flatron L1718S.

Samo ne razumijem kako se to dogodi prvo sam mislio da je problem sa grafickim driverima, odjednom nestane slike.

Mozda je problem do pregrijavanja necega jer mi se to ne dogodi bas svaki put ali vrlo cesto i vise mi je dosadilo po 20 puta resetirat monitor {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem s monitorom

Probaj monitor s drugim računalom ,iako je najvjerojatnije problem u monitoru.
Otvori ga i pogledaj jel ima što spaljeno ili koji kondenzator da je procurio ili nešto tome slično.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem s monitorom

-simptomi pogrešnog refresha/rezolucije. Podesi (primijeni). Ako je CRT 75Hz (poželjno 85). Rezolucija, nativna, za taj monitor vjerojatno 1024.

-edit: vidi stvarno, LCD.. (Flatron..)

- ista stvar, na 60Hz nativnu rezoluciju ili neka od opcija u CCC.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 23:28 (ihush).
14 godina
neaktivan
Problem s monitorom

Monitor mu je LCD i nije do toga što ti kažeš.
Čim on treba 10-ak puta pritisnuti tipku za paljenje da bi se on upalio,nešto nije u redu s elektronikom ili je procurio kondenzator.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 23:24 (mstaglicic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
Crazy ME kaže...

E ovako prije nekoliko dana upalim ja svoje racunalo i sve krene normalno, no poslje ono wellcome sreena-a windows 7-ice monitor mi se samo iskljuci,  {#}

Uvijek i samo posle Welcome Sreena? Jesi li probao sa nekom Live Linux distrom (Ubuntu recimo)

Ovako objasnjeno (Welcome Screen) asocira na refresh (ihush), zeznut Direct X ili ACPI (BIOS i Windows)

Max Headroom
14 godina
neaktivan
Problem s monitorom

Nativna mi je rezolucija 1280x1024 koju vec koristim, monitor je lcd a frekvencija 75Hz. Mozda da probam staviti na 60Hz, stvaro nebih htio otvarati da nesto ne s***em,.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
Crazy ME kaže...

Nativna mi je rezolucija 1280x1024 koju vec koristim, monitor je lcd a frekvencija 75Hz. Mozda da probam staviti na 60Hz, stvaro nebih htio otvarati da nesto ne s***em,.

Stavi na 60 Hz. LCD voli 60 Hz a ne 75

Slobodno

Max Headroom
14 godina
neaktivan
Problem s monitorom

Stavio sam 60Hz i opet isto izgleda ad cu ga morato otvarat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Crazy ME kaže...

Stavio sam 60Hz i opet isto izgleda ad cu ga morato otvarat...

- ostani u 'DOSu' par minuta (pauzraj boot ili zaustavi paljenje windowsa (kao safe F8).. ako je slika normalna neko vrijeme cca 5min, nebi trebao biti kvar, vjerojatnije neki problem s driverom-postavkom.

- potvrda (dali je krivac monitor ili VGA) bootaš neki LiveCD...

- zato jer se tek paljenjem windowsa, u dijelu kad Win-driver mijenja postavku-rezoluciju dešava problem, nebi trebao biti kvar monitora, pa ga je nepotrebno otvarati (prije provjere s LiveCDom).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Probaj Linux Live sa USB-a ,ako tamo sve radi kako treba - kvar je softverske prirode.
Ako ne radi kako treba - monitor je krivac te bi ga trebao otvorit i najvjerojatnije ti je koji kondenzator ''ispustio dušu'' .

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice