Problem s LCD monitorom

poruka: 20
|
čitano: 5.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem s LCD monitorom

Zadnjih mjesec dva imam problema s monitorom.

Kada je komp isključen monitor se sam od sebe pali pa gasi. Kako mi to smeta dok spavam isključim ga ali onda pišti i kad ga izgasim nemogu ga upalit nego ga moram grijat sa fenom od zada jedno 1-2min da se zagrije pa se onda tek upali. Isto tako kad ga uspijem upalit pikseli su čudni nekako kao da su se povečali i treperu ili se na tamnoj podlozi pojeve nekakve sitne točkice pa ga moran ugasit pa upalit da bude normalno.

Zna li neko do čega bi moglo bit i može li se popravit? Ako može koliko bi koštalo, isplati li se? Hvala.

Only the brave
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 22:51 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem s LCD monitorom

Možda je prašina koja se nakupila u monitoru uzrok svih sranja nezam jel ti LCD pod garancijom ako je ondesi ga najbolje na servis pa nek oni doista ustvrde što je problem a ako ti LCD nije pod garancijom pokušaj ga otvortit i počistit posebnim elektrostatičkim

čistaćem odnosno kak ja kežem to se zove četka sa elektrostatičkim vlasima koja ti neće oštetit unutrašnjost , savjetujem ti da ako budeš radio ovaj postupak dobro paziš pri skidanju zadnje maske LCD a, te ničimm drugim čak ni prstima ne dodiruješ djelove unutrašnjosti monitora čak i kad je ugašen  kako nebih oštettio matičnu svog LCD što bih rezultiralo trajnim gubitkom smrću tvojega monitora nego postupak uradi onako kako sam ti već i naveo  sve u svemu tvoj je monitor pa sam odluči i ak rješiš kvar problem jevi se na forum

17 godina

Pošto proradi nakon grijanja, a i pišti u standby načinu rada, 90% sigurno su otišli elektrolitski kondenzatori u napajanju monitora ili na pločici s ostalom kontrolnom elektronikom. Zamijeni kondenzatore i najvjerojatnije će opet sve normalno raditi. Ako možeš sam, to ti je svega par kuna troška za nove kondenzatore, a vjerujem da ni u servisu neće puno naplatiti za takav popravak, pa se raspitaj.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 9:11 (KaeR).
17 godina
Problem s LCD monitorom

A odnit ću go onda na popravak. Nemam tu elektrostatičku četkicu a i nisam na ti s elektronikom.

Nego me zanima dali je možda došlo do oštećenja panela pošto mi baca "artifekte", a i imam osječaj da su pikseli nekako zrnatiji i uočljiviji?

Btw garancija je istekla.

Only the brave
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 13:09 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s LCD monitorom

Nisan još odnija na popravak al iman novi problem.

Nakon jednog paljenja spustila mi se rezolucija i nemogu je postavit više od 1280x720.

Ne pokazuje mi uopće rezolucije iznad toga a nativna mi je 1680x1050.

Mogu li se svi ovi problemi popravit i dal se isplati ili da kupujem novi?

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RePlaY kaže...

spustila mi se rezolucija i nemogu je postavit više od 1280x720.

Ne pokazuje mi uopće rezolucije iznad toga a nativna mi je 1680x1050.

Možda je problem do grafičke? tj driveri.

17 godina
Problem s LCD monitorom

Reinstalira san drivere i nije pomoglo.

Više mi ne prepoznaje koji je menitor spojen nego mi piše "generic non-PnP monitor".

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s LCD monitorom

Monitor mi se vratia sa servisa i normalno sad upali ali još nemogu rezoluciju stavit na nativnu 1680x1050. I primjetia san da se monitor nepali dok se ne dignu windowsi (do login screena). Isto tako više komp ne prepoznaje koji je točno monitor nego piše "generic non PnP monitor".

Sada dali je to do monitora, grafiče ili nečeg drugog? Proba san reinstalirat drivere i nije pomoglo, to je bilo prije servisa pa ću probat opet. Isto san proba na drugi dvi ulaz ali opet isto.

Ima neko ideju do čega je i pta da radim?

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s LCD monitorom

Iman sad novi problem. Uninstalira san drivere sa revo uninstalerom i restarta pa sad windowsi neće da se dignu. Monitor stoji ugašen a vent od grafičke radi na max, tako inače radi dok se windowsi ne dignu. Šta da sad radim?

Only the brave
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 18:09 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Najbolje ti je da si reinstalas OS.
17 godina
Problem s LCD monitorom

Kako ću kad mi se monitor ne pali, nemogu vidit bios.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem s LCD monitorom

A da skineš neku linux distribuciju i pokreneš je s usb-a, ako i onda bude problema onda je hardware u pitanju a ne software, tj. driver od GPU

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Posudi monitor od frenda il spoji komp na tv da vidis dal je problem softwareski/ostali hardware.
17 godina
Problem s LCD monitorom

Spojia san drugi monitor i on upali odmah, očito je do monitora nešto.

Sad je pitanje može li se to popravit. Nakraju će bit da san bezveze da 250kn za napajanje od monitora.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cekaj koj ti monitor uopce.imas navedi marku,model,dijagonalu i rezoluciju
17 godina
Problem s LCD monitorom

Imaš pod moj pc.

LG L204WT 20" 1680x1050

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Na mobu sam pa nemam Moj PC, akoje monitor kostao manje od 1500 kn a nema garanciju ja bi ga prodo u djelove i kupio novi eventualno rabljeni ako nisam pri parama
17 godina
Problem s LCD monitorom

Košta je malo više od 1500kn ali prije mislim 3 ipo godine a garancija je istekla prije pola godine. Da se ovaj nije moga popravit ili da je popravak preskup kupia bi novi a ovaoko su mi rekli sredit ga za 250kn pa san mislija bolje to. Popravili su oni meni napajanje ali nisu ovo s rezolucijom a još sam im napomenija to.

Di ga mogu prodat u djelove i kolko bi moga otprilike dobit?

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Probaj u tv servisu, oko 500 kn mozda al reci da je problem samo softwareski a da su djelovi ispravni
17 godina
Problem s LCD monitorom

Pošto iman i analogni port (d-sub) na monitoru palo mi na pamet probat s njim i radi sve najnormalnije. Opet mogu stavit nativnu rezoluciju i prepoznaje mi monitor sad najnormalnije. Dal je onda otiša samo dvi port na monitoru te koliko bi popravak košta otprilike.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice