Problem sa hard diskom

poruka: 19
|
čitano: 11.042
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Problem sa hard diskom

Imam dva hard diska i jedan mi izgleda polako pocinje ici u vjecna lovista!

Naime rijec je o ovome disku kojega koristim za torrente,igre itd.

Prije par dana mi se prilikom boota poceo javljati onaj Windows check disc,koji poprilicno dugo traje.Kada ga pustim tih dva-do tri sata da odradi svoje,komp se jednostavno restartira i krene check ponovo,tako da ga esc tipkom prekidam!

Inace Windowsi(koji su na drugome disku),savrseno rade,no cim pokrenem bilokakvu operaciju vezanu za drugi disk,to sve uzasno sporo traje.

Igre koje su instaliranje na njemu,bootaju se po pola sata,copiranje sa njega,ili na njega ide sporo,pa onda odjednom ubrza.

Pitao sam nekidan ovdje za problem u svezi Torrenta,ali sam skuzio da je u biti problem sa tim hardom,jer su svi torrenti koje seedam na njemu!

Defragmacija toga diska nije moguca,jer ga Win u defragmatoru uopce ne prikazuje!

HD tune kaze da je disk OK i nema bad sectora.

Virusa nema,skenirano!

Ne pusta nikakve zvukove!

Temperature su OK!

Itko jednu pametnu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem sa hard diskom
Možda da pokušaš sve prebaciti na drugi hard, vjerovatno če potrajati, al pokušaš formatirati disk, možda je samo do toga...
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Problem sa hard diskom

skini hd tune i provjeri bad sectore i ostalo... mom frendu isto wd blue 500 gb usporio skroz nzm zas i to mu isto check dode...ali on je sebi radio windows pa je sto posto nesto zeznuo

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Problem sa hard diskom
VidoM kaže...
Možda da pokušaš sve prebaciti na drugi hard, vjerovatno če potrajati, al pokušaš formatirati disk, možda je samo do toga...

Probao sam-ali to spada u nemogucu misiju,jer on izgleda kopira kako se njemu hoce,malo ubrza,pa uspori.Uspio sam vrijedan file 3.5 GB prebaciti na C-trebalo mu je oko 4 sata,prije toga mi se prilikom toga kopiranja restartirao 4 puta!Na njemu mi je oko 90 GB stvari koje trebam i za koje,koliko vidim-nema spasa-za sada!

Damir1908 kaže...

skini hd tune i provjeri bad sectore i ostalo... mom frendu isto wd blue 500 gb usporio skroz nzm zas i to mu isto check dode...ali on je sebi radio windows pa je sto posto nesto zeznuo

Jesam provjerio(to sam u prvom postu i napisao)-HD tune veli da je sve OK!

Iako mi je mozilla instalirana na disku koji valja,pocela mi se rusiti i ona-i to cesto!

Da sve bude fino zacinjeno sa problemima-prije 10-tak minuta imao sam i BSOD!

14 godina
neaktivan
Problem sa hard diskom

Meni također taj Windows Defrag ne prepoznaje D: i F: diskove, dok ih Defraggler uredno prepoznaje i defragmentira, probaj s njim.

http://www.youtube.com/watch?v=43oFiKvAQe0&feature=fvwrel
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
donator_bubrega kaže...

Meni također taj Windows Defrag ne prepoznaje D: i F: diskove, dok ih Defraggler uredno prepoznaje i defragmentira, probaj s njim.

Poprilicno se crveni i tek je na 2%!

Daj Boze da upali!

17 godina
Problem sa hard diskom

Ma fragmentacija ne uzrokuje opisane probleme.

Zamijeni SATA kabel, moguće da te on zeza.

Nakon toga provjeri disk HArd disk sentinelom.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Problem sa hard diskom

Evo da javim:

Danas sam odmah zamjenio sata i upalio komp-check disc mi je odmah krenuo(kao i obicno),esc sam ga i uredno obavio kopiranje sa D na C (selekcijom sam skratio na 40-tak GB).

Zacudo uspjelo je iz prve,bez BSOD-a ili restarta.Jos uvjek mi igre na D nisu radile i Mozilla se chrashala.

Formatirao sam D,vratio nazad onih 40-tak GB i sve sada radi savrseno!

Jos nisam obavio restart da vidim hoce li biti disk check-a!

Dali je problem bio do kabla ili je bilo potrebno formatiranje-ne znam,bitno je da radi ko urica!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problem sa hard diskom

Evo opet problemi-totalno indeticni,isti hard!

Radio je ok sve dok nisam u njega natrpao 60 GB,poceo mi je opet usporavati!

Malo sam ga "zakrpao" sa Win error fixom,krpao ga je cjelu noc i malo je ubrzao,ali opet nije to-to!

Defragmiran je i ociscen,skeniran,svi HD software-i pokazuju da je ok,ali opet je spor!

Da ponovim,iste sam probleme sa njim imao dok ga nisam formatirao,proradio je ko zmaj!

Uzasno mi smrdi na software-ski problem u Windowsima-jel moguce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa hard diskom

Oprostite ako upadam u temu, ali imam jedno pitanje.

Pokvario mi se komp, najvjerojatnije prije par dana kad je grmjelo onako jako.. Ja mislim da je grafička, zato što joj je pao ventilator (prije nekoliko mjeseci; ali radila je ok). Komp se upali, samo nema slike. Monitor nije, zato što mogu prikazati njegove postavke, a ni ostale komponente nisu, valjda, jer sve se doima normalnim... E sad, pitanje:

mogu li ja priključit ovaj HDD (Seagate 80GB) na novi komp, kad ga nabavim, i onda prebacit sve važnije podatke na novi HDD, pa onda ovog starog isključit? Treba li biti jako pažljiv dok to radim? Može li se nešto poremetiti?

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa hard diskom

Da , mozes prebacit iz starog na novi HDD bez problema !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Problem sa hard diskom

imam problem sa kompom,neki dan sa promijenio hard disk i radilo mi je sve normalno do danas ..kad sam upalio kom a disk read erro occurred....da li je do hard diska ?

0 0 hvala 0
15 godina
ado_12300 kaže...

imam problem sa kompom,neki dan sa promijenio hard disk i radilo mi je sve normalno do danas ..kad sam upalio kom a disk read erro occurred....da li je do hard diska ?

Vjerovatno ti je otišao disk, možeš probat sa drugim data kabelom, ako ne proradi nosi disk na garanciju ako je imaš ako ne onda u dućan po novi, preporučam WD BLACK.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 15:59 (Valentin17).
16 godina
Problem sa hard diskom

Imam dva hard diska, jedan od 250 Gb na kojem  windows 7, a drugi od 1 TB koji mi služi za pohranu. E sada imam problem. Naime oba dva diska mi se pojavljuju dolje desno pod "sigurno uklanjanje i izbacivanje medija". Zašto i kako to riješiti?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stručnjak kaže...

Imam dva hard diska, jedan od 250 Gb na kojem  windows 7, a drugi od 1 TB koji mi služi za pohranu. E sada imam problem. Naime oba dva diska mi se pojavljuju dolje desno pod "sigurno uklanjanje i izbacivanje medija". Zašto i kako to riješiti?

Diskovi su ti sata i uključen je AHCi mod rada - to je dobro i treba biti tako.

Ako u biosu s AHCi prbaciš na IDE/Sata/Classic/non-AHCI onda ti to neće pokazivati, ali diskovi će raditi sporije (jer AHCi omogućava određene instrukcije).

Twitter: @191x7
16 godina
191x7 kaže...
stručnjak kaže...

Diskovi su ti sata i uključen je AHCi mod rada - to je dobro i treba biti tako.

Ako u biosu s AHCi prbaciš na IDE/Sata/Classic/non-AHCI onda ti to neće pokazivati, ali diskovi će raditi sporije (jer AHCi omogućava određene instrukcije).

Ok i hvala{#}

Frka85
17 godina
stručnjak kaže...

-BIOS, podesi opcije HDDa. (kod starijih MBO-chipseta je bio 'glupi' driver)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Milka30 kaže...

Evo opet problemi-totalno indeticni,isti hard!

Radio je ok sve dok nisam u njega natrpao 60 GB,poceo mi je opet usporavati!

Malo sam ga "zakrpao" sa Win error fixom,krpao ga je cjelu noc i malo je ubrzao,ali opet nije to-to!

Defragmiran je i ociscen,skeniran,svi HD software-i pokazuju da je ok,ali opet je spor!

Da ponovim,iste sam probleme sa njim imao dok ga nisam formatirao,proradio je ko zmaj!

Uzasno mi smrdi na software-ski problem u Windowsima-jel moguce?

http://blog.tune-up.com/windows-insights/low-disk-space-the-1-performance-killer/

Mozda ima veze sa Pagefileom, koliko rama imaš u kompu? na kojoj particiji ti je page file? Probaj oslobodit prostora na hardu, pa vidi jel ima kakvih promjena.

Edit :lol sad tek vidio datum poruke, nvm mozda nekome tko bude imao isti problem pomogne :{#}

https://www.youtube.com/watch?v=Xbp6umQT58A
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 20:54 (Colossus7).
16 godina
Problem sa hard diskom

Imam vanjski hard disk koji mi ne otvara nikako ali računalo ga prepoznaje pod moji uređaji i pisači, te ga mogu odbaciti dolje desno. Nema ga u moje računalo niti u upravljanje diskovima. Fali mi driver universal serial buss koji ne mogu instalirati...sve sam pokušao...može li pomoć?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice