Problem graficka - monitor

poruka: 6
|
čitano: 2.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem na relaciji graficka - monitor, nova konfa

Konfiguracija je sljedeča

Matična Asus p8p67 m-pro

Procesor INTEL Core i5 2500K BOX, s. 1155, 3.30GHz, 7MB cache, GPU, QuadCore

Memorija PC-12800, 8 GB, G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL9D-8GBXL, DDR3 1600MHz, kit 2x4GB

Grafička kartica PCI-E MSI AMD RADEON HD 6870, 1GB DDR5 (afterburner)

Napajanje 650W, LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6650GP3 V2.3, 140mm vent.

2 wd diska (black i green)

4 venta

Svi dijelovi su kupljeni pojedinačno u razmaku od mjesec dana i konfiguracija je danas sastavljena sa moje strane. Sve je spojeno kako treba, iskustva imam.

Memorija je postavljena na "b" kanal jer je "a" zakrčen sa hladnjakom.

Pri paljenju sve štima osim na relaciji grafička-monitor , mislio sam prvo da je do grafičke (monitor je ispravan), a onda sam uzeo sapphire hd 5570 iz drugog kompa i stavio je u novi i sve je normalno radilo, onda sam hd6870 stavio u drugi komp i ona je tamo normalno radila, znači grafičko sučelje i grafičke rade. Onda sam flashao najnoviji motherboard bios, bez efekta.

Jedino što mi pada na pamet je napajanje jer za hd6870 treba 2 6-pina dok za hd 5570 treba samo 1.

Drugi komp ima napajanje 600w od thermaltakea i ono je upogonilo obadvije bez greške dok je na novome LC od 650w radila samo hd5570 (na obadva 6-pina tako da nije do njih)

Na 6870 se vent vrti, sve izgleda normalno, samo eto bez slike na monitoru koji ne prima ništa jer mu ledica blinka kao i kad je ugašen.

Da nabavim brand napajanje ili? :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 19:48 (st_fable).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Provjeri video kabel od monitora i probaj prigljučit monitor na drugi video izlaz možda te to zayebava.

Ja sam dobio sa grafičkom vga to dvi priključak na kojem fali dosta pinova i neradi sa njim.{#}

Smrt fašizmu, sloboda narodu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 20:08 (Anti-fa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem graficka - monitor
Anti-fa kaže...

Provjeri video kabel od monitora i probaj prigljučit monitor na drugi video izlaz možda te to zayebava.

Ja sam dobio sa grafičkom vga to dvi priključak na kojem fali dosta pinova i neradi sa njim.{#}

Video kabel od monitora je DVI koji je fiksiran za monitor (SyncMaster 226BW) i nije do njega jer ga koristim svaki dan i nema problema, pokusao sam sa drugim izlazima i ne rade dok isti ti rade na starom kompu tako da.. :)

17 godina
neaktivan
 tako da.. :)

Koji je zaključak {#}?

15 godina
Bugy kaže...
Koji je zaključak {#}?

Pa zaključak bi bio da prijedlog kolege poviše, iako zanimljiv ipak nema neku veliku težinu u ovom slučaju jer ne predstavlja riješenje mog problema zbog razloga napisanih poviše.

Update, ištekao sam sve ostalo osim matične, procesora i grafike da vidim jeli snaga napajanja predstavlja problem, i pokazalo se da nije ni to, također sam i resetirao cmos (više ovako iz očaja) i nije urodilo plodom...

Malo je reć da ovo nema nikakvog smisla, dajte prijedlogaa {#}

15 godina

Na kraju sam komp odnio u servis i nakon iscrpnog testiranja, ispostavilo se da je...
...sve ispravno.
Matična asus p8p67 m-pro nije kompatibilna sa MSI Radeon6870-2PM2D1GD5 iako u teoriji moraju savršeno funkcionirat, eto heads up za one koji slazu novi komp...

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice