Problem s gašenjem

poruka: 5
|
čitano: 2.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem s gašenjem

Kompjuter mi se vec neko vrijeme nije htio ugasit nego sam morao 2 ili 3 puta ići na shut down da se ugasi,od danas je isto to ali mi se pojavi onaj prozor da se gasi i stoji na njemu i neće se ugasit.A kada ga palim pojavljuje mi se CMOS settings wrong i nudi da nastvim dalje ili da uđem u BIOS.Gledao sam na internetu to CMOS se odnosi na bateriju onu na matičnoj.Napajanje nije zato šta je novo a i problem se pojavio jos prije sa starim,probo sam drugi RAM stavit i nije pomoglo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s gašenjem

očisti CMOS pomoću jumpera ili micanja baterije, ako pomogne {#}

ako ne, flash-aj BIOS

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 17:57 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s gašenjem

stavio sam bateriju drugu ali nije pomoglo.kako da flasham BIOS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s gašenjem

ne treba stavljat drugu bateriju, one traju godinama. Kada je izvadiš komp treba biti isključen iz struje i trebaš je držati vani duže, neki kažu 15-ak minuta, neki satima, istina je da je najbolji način resetiranja CMOS-a preko jumpera.

Za flashat bios trebaš najnoviju verziju biosa koju ćeš staviti na bootable cd/usb i flashati iz dos-a. Pogledaj stranice proizvođača matične da vidiš koji je zadnji bios za tvoju verziju i tutorial kako to napraviti.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 18:56 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s gašenjem

Riješio problem instalirao nowe windowse i za sada radi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: