Imam jedan problem, u firmi imamo desetak računara koji su povezani u lan mrežu, na jednom računaru su instalirana dva štampača koji se djele. Problem je sledeći, na samo jednom od računara nije moguće koristiti te štampače, a ostali ih koriste normalno. Takodje, taj računar neće da pristupi djeljenim podacima samo onog računara na kojem su prikačeni štampači, a ostalima pristupa normalno, a računar na kojem su štampači takodje ne može da pristupi samo ovom računaru, a ostalima može, nadam se da nisam ovo konfuzno napisao. Da li neko može da mi pomogne u rešavanju ovog problema?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koje koristiš verzije Windowsa?
Svi računari su na Windows XP i u istoj su grupi, svi komuniciraju bez problema, osim ova dva medjusobno.
Svi računari su na Windows XP i u istoj su grupi, svi komuniciraju bez problema, osim ova dva medjusobno.
-pingaj, isključi firewall, uključi file and printer share (napravi neki folder i sheraj ga).
-user ima pravo pristupa? Permisioni..
-dali na tom PCu koj ne može do pisača, radi mreža prema drugim PCima i internetu.
Rešen je problem, iz nekog razloga obe ove mrežne kartice su imale istu MAC adresu, pa promjenom MAC adrese sve funkcioniše normalno.
Rešen je problem, iz nekog razloga obe ove mrežne kartice su imale istu MAC adresu, pa promjenom MAC adrese sve funkcioniše normalno.
Valjda promjenom IP adrese. MAC adresu nemože mjenjati, jedino promjeniti mrežnu karticu. Ima nekih softverskih rješenja za mjenjanje MAC adrese, ali mislim da to nije slučaj.
Ma mozes mijenjat mac adrese jednako ko ip adrese, unutar OSa.
Ma mozes mijenjat mac adrese jednako ko ip adrese, unutar OSa.
Daj nam demonstriraj.
Evo na ovom videu ima upustvo kako promjeniti MAC adresu:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0ApLwmBgW2E