Problem oko compa - hitna pomoć ?

poruka: 13
|
čitano: 3.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Ovako, prije nekih 2 mjeseca mi je otišao stari hard disk, kupio sam novi, seriju S-ATA 256 gigi...i sve super, valja on i sve, ali nastali su problemi nakon 3-4 tjedna nakon što sam postavio novi hard i postavio windowse...

Prvo je to što je sve dvostruko sporije - i dolazi do toga, da kad recimo neki program radi koji zahtjeva malo više ''opterečenja'', sve ostalo je jako sporije (inače tu nije bilo beda, mogao sma i do nekoliko takvih programa/stvari, pa bude sam malo sporije), i tak, neke stvari zaštekavaju...pa tokom toga nekad zna doći i do toga da muzika zašteka ak slušam...pa se javlja to da kad palim comp da neće odmah da uđe, pa se javlja onaj izbornik: da hardware ili softver ne funkcionira, pa da odaberem način rada windowsa i to...pa tu se znam zezati neko vrijeme sa pokretanjem, pa uđe - onda se windowsi znaju zaštekat ili zablokirat (nekad se pojavi i tekst DISK READ ERROR, pa moram restartat),i tak to zna potrajat 5-10-15 min, ovisi...

Sad u čemu je problem: u windowsima? u hardu? u nečem drugom?

Evo jedne stvari koja se zna nekad pojaviti:

http://img527.imageshack.us/my.php?image=dsc00258w.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2009 14:39 (Bart).

0 0 hvala 0
17 godina

hmm..sumjnam da ti se ovo uopće tiče harda....

prije bih rekao da ti je nešto oko procesora s*jebano..

ali,

zbilja ne bih znao..

e, što ti se to zna nekada pojaviti?

ja nevidin ništa.

EDIT:

ovo je bilo i meni.. sve isto.. samo što se to meni dogadjalo na laptopu...

da te pitam.. jeli ti dolazilo do pada sistema ili zamrzavanja slike?

jer , ako je, nosi kompjuter na servis. očito ti je hard pokvaren.

meni je isti problem bio..

i na servisu su popravili hard i sada je sve super.

Steve Jobs je moj uzor! haha http://www.theTGC.org Dennis Ritchie"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2009 14:42 (puma1400).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem oko compa - hitna pomoć ?

Sve upucuje na procesor. jesi dobio sa kompom system diagnostic program?

Maticna: Alienware approved intel x58 Procesor: intel core i7-965 extreme 3.2 ghz 8mb chace Graficka: dual 1gb NVIDIA GeFroce GTX 280 Ram: 12gb DDR3 SDRAM 1600mhz - 6x2048mb HDD: ExPerf 600GB (2x300GB) Velociraptor SATA 3.0Gb/Sec 10.000RPM 2x16mb Cache Veza: metronet 25mb/sec
16 godina
neaktivan

ova slika što si stavio, točno tako je i meni bilo... ali identično... i prvo 2 tjedna se samo to javljalo kad se jednog dana komp potpuno zamrznuo... nikud nikam, nista nije pomagalo ni restart ni nista... rjesenje: windows reinstall, sad sve radi ko saliveno... i da, napravi complete scan antivirusom... meni je bilo dosta virusa na kompu zato mi se to javljalo, rekao je serviser

- hard je samo slučajnost, nema veze s ovim problemom po mojem

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 18:45 (jojo1909).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

hmmm...i ja mislim da nije baš hard jer je novi...a virusa nemam,jednoim tjedno ja obiđem avg-om i spyware doctorom,i ak se nađe koji sve srede,tak da nije u tom problem...jedino ak neću morat reinstalirat windowse (makar sam ih postavljao prije 2 mjeseca)...šta vi mislite...hmmm

Evo još jednom simptoma tog problema:

-tokom pokretanja compa mi se pojavi da moram nekolko puta restartat (nekad nekolko dan aza redom se pojavi, pa onda dođe period kad ne i tak dalje).

- sve je 2x sporije oko svega na compu.

- nekad zbog štekanja mi zna i zvuk/muzika koju slušam bilo gdje - zaštekati.

- u početku kad ulazim u dokumente, word, bilo šta - treba dosta dok uđe i tak to...

- čim radi neki program koji zahtjeva više, sve drugo je dosta sporije) ,inače nije tak bilo normalno.

- i na početku pokretanjaa kopma, nakon punjenja windowsa, kod izabira accounta windowsa pa do kraja, sve dužće potraje - kad se pjavi slika na desktopu i ikonice, tu zna potrajat do 2 min da se sve stabilizira (inače tak nije bilo).

- i još da nebi shvatili da ne radi,sve to ok radi, samo 2x sporije neg prije, zna nekad usporavat il štekatk i tak to...

...imam novi hard i sve...

- Sad dal šta utječe što imam još uvijek 512 rama ?!?

- i jel znate šta bi trebao radit, je rteško je više ovak ???

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2009 18:12 (Bart).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

...jel ima ikog za pomoći...

0 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje
Bart kaže...

hmmm...i ja mislim da nije baš hard jer je novi...a virusa nemam,jednoim tjedno ja obiđem avg-om i spyware doctorom,i ak se nađe koji sve srede,tak da nije u tom problem...jedino ak neću morat reinstalirat windowse (makar sam ih postavljao prije 2 mjeseca)...šta vi mislite...hmmm

Evo još jednom simptoma tog problema:

-tokom pokretanja compa mi se pojavi da moram nekolko puta restartat (nekad nekolko dan aza redom se pojavi, pa onda dođe period kad ne i tak dalje).

- sve je 2x sporije oko svega na compu.

- nekad zbog štekanja mi zna i zvuk/muzika koju slušam bilo gdje - zaštekati.

- u početku kad ulazim u dokumente, word, bilo šta - treba dosta dok uđe i tak to...

- čim radi neki program koji zahtjeva više, sve drugo je dosta sporije) ,inače nije tak bilo normalno.

- i na početku pokretanjaa kopma, nakon punjenja windowsa, kod izabira accounta windowsa pa do kraja, sve dužće potraje - kad se pjavi slika na desktopu i ikonice, tu zna potrajat do 2 min da se sve stabilizira (inače tak nije bilo).

- i još da nebi shvatili da ne radi,sve to ok radi, samo 2x sporije neg prije, zna nekad usporavat il štekatk i tak to...

...imam novi hard i sve...

- Sad dal šta utječe što imam još uvijek 512 rama ?!?

- i jel znate šta bi trebao radit, je rteško je više ovak ???

daj ga na servis, ali im reci da samo analiziraju problem...

stavljam 100k na hard da je pokvaren..

al nea veze..

i meni je cijeli laptop bio nov, pa se hard pokvario nakon 3 mjeseca..

Evo, potpis dovoljno kratak i bez- entera. :)
16 godina
neaktivan

isto to i meni.. ja sam mjenjo napajanje - nije u njemu problem.

imam 2 p5k-ice doma i na jednoj 4870 radi a na drugoj ne.. sta je problem, jedna je napravljena u vrijeme pci-e 2.0 a jedna 1.3 i jednostavno nece vrtit ovu grafu..

moguce da ti je hard prejak za maticnu (znam da cudno zvuci, al ja sam razmišljo pola godine sta je i ovo mi je bio jedini zakljucak koji bi mogo proc, a i razlika mi je u pci-e kod one polugice..)

gle, ja imam iste simptome, a ono se i meni bacalo do prije tjedan dana.. mislim da je tune up to baco..

kad pustis muziku sve trokira osobito na pomak misa jel tako?

rijesis to tek sa nekoliko restarta.. ako je onda je to to i maticna je kriva.. kazem, tako je kod mene, ali ja sam imo frku sa grafom a ti sa hardom.. ako je maticna napravljena prije harda (ne kupljena, bas napravljena) onda je to vrlo moguce..

ako imas priliku zamjenit maticnu sa frendom ili nest' slicno.. probaj. ne garantiram da je to tocno ali..

Intel Q6600, Asus P5K Pro,Western Digital 500 gb HDD, 4 GB RAM 667 mHz, GeCube 4870 512 mb, Corsair TX 750, Antec Nine Hundred, Logitech G5 Rev.2, Logitech UltraX-flat, Logitech Z-5500, Samsung 206bw
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To ti je ili zbog neispravno installiranog OS-a ili ti je neki program krivo instaliran ili su ostali njegovi ostaci.

Savjetujem reinstall OS-a, tako je meni bilo prvi put sa Vistom.

Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

broj hitne pomoći je 94, pa njih nazovi, možda će ti oni znat odgovorit.

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
17 godina

da, imao sam taj slucaj jednom, gdje je formatiranje diska pomoglo, no to je racunalo bilo puno virusa....

AMD Athlon X2 7750+ @3.0GHZ / ASUS M3N78-EM / Kingmax 4GB RAM 800 MHZ / Zotac GF8800 GT AMP 512 MB / Seagate-Maxtor 320 GB / Fortron Blue Storm II 500W
16 godina
neaktivan

Ja sam imao sličan problem.

Izvadi bateriju sa matične na 2-3 min da se sve resetira .

Nakon toga mi je sve radilo besprijekorno .

Nekažem da je to rješenje ali ništa te nekošta da probaš

Intel Celeron 2,2GH mb Jetway i845 s478 DIMM SDRAM 184 pin DDR2 1GB Grafika ATI RADEON 9250 256MB RAM 1,5 GB služi još uvijek
16 godina
neaktivan
autorov komentar

evo ga, reinstalirao sam windowse i sve sređeno na servisu...:)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice