Imam 5.1 sistem spojen na PC, ali nikako ne mogu dobiti taj 5.1 zvuk stalno stereo. sistem ima 3 kabla, crni zeleni i naranđasti i na matičnoj imam te izlaze. Kada u CP testiram zvuk on mi daje 5.1 ali kada npr puštam neki mp3 daje stereo. Jeli moguće kako napraviti da mi sve što ide na izlaz zvucne kartice pušta kao 5.1 ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam 5.1 sistem spojen na PC, ali nikako ne mogu dobiti taj 5.1 zvuk stalno stereo. sistem ima 3 kabla, crni zeleni i naranđasti i na matičnoj imam te izlaze. Kada u CP testiram zvuk on mi daje 5.1 ali kada npr puštam neki mp3 daje stereo. Jeli moguće kako napraviti da mi sve što ide na izlaz zvucne kartice pušta kao 5.1 ?
ja imam isti problem...općenito problem je u tome što su mp3 pjesme napravljene za stereo a ne za 5.1 surround, pokušaj instalirati Nero koji će ti automatski instalirati Nero Show Time pa će možda raditi (tako su meni barem rekli, a ja nemam Nera da to isprobam)....
pokušaj pa javi rezultat
Ahh... zakaj uopce kupujete te 5.1 zvucnike, vise je bolje ????? Vecina ljudi ih tak i tak samo naslaze na hrpu, neznaju ni kaj znaci 5.1 surround....
ali dobro....
Za slusanje muzike mozete probat instalirat AC3Filter, on ima virtualni upsampling i sve kaj ce on dekodirat trebalo bi se cut na svim zvucnicima, samo mu u opcijama namjestite na 5.1 zvuk, neznam tocno s kojim playerima radi, instalirajte pa probajte, igrajte se s postavkama...
EDIT:
Evo vam jedan LINK na winamp.com forum, sve je lijepo objasnjeno....
A mozete probat i SRS Audio Sandbox, program nije besplatan, ali to nije problem ;)