Previse termalne paste unistilo racunalo?

poruka: 17
|
čitano: 8.153
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dakle kupio sam novi CPU cooler I dok sam stavljao pastu ocigledno sam pretjerao (no toga nisam bio svjesan u tom trenutku) i stavio novi hladnjak...Kad sam pokusao upaliti racunalo dolazi samo do vrtnje ventilatora I rada power ledice.... monitor me prima signal I Mora se gasiti preko napajanja.Kada sam otvorio kuciste vidio sam da se pasta prilikom pritiska coolera razlila na sve strane i dosla do pinova cpua. pokusao sam cistiti, no problem je ostao. Da li je sve otislo u kukac ili se mozda tu nesto moze napraviti? 

hakunamadafaka

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vjerojatno se stvorila izolacija na pinovima,pošto je pasta izolator.Probaj kompresorom(pažljivo)rastjerati pastu prema rubovima van,ostatak alkohol i štapići za uho,sve nek se dobro osuši,pa češ vidjeti.A što si mislio,da sve znaš,pa hajmo stisnuti cijelu tubicu{#}.Zar nisi isto tako mogao prije postaviti pitanje,kako se stavlja termo pasta?Pa bar toga ima ovdje na forumu,a da ne spominjem net.I vrapci več znaju da se stavlja količina zrna riže,da je što tanje,jer debljina opet ima kontra efekt.Spašavaj što se da{#}.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 20:05 (lukabo).
Moj PC  
11 0 hvala 1
14 godina

samo sam pratio ilustraciju iz uputa' uopce nisam razmisljao o tome :\

hakunamadafaka

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imaš solidnu konfu,šteta bi bilo da{#}.Pitaj radije još u gradu kod servisera, što se da učinuti,da još više ne zezneš.Sve je to jako osjetljivo.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

koliko dobra ideja bi bila isprati cpu u visokopostotnom alkoholu, ono cijelog ga zaroniti?

I da li bi riskirao novi cpu kad bih ga stavio u ovu maticnu da vidim da li ona radi ( i obrnuto ->ovaj cpu u drugu, sigurno dobru maticnu maticnu)?

hakunamadafaka

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sa ovim ćeš to najbolje očistit

Isopropanol tekućina

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Gdje bi moglo biti toga jos za nabaviti?

hakunamadafaka

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj u ljekarni

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Stvarno ste svašta čovjeku napričali.

Prvo i osnovno mora se znati o kojoj termalnoj pasti pričamo?

Nešto tipa arctic ceramique (koja nije vodič) ili nešto tipa Arctic Silver 5 (koja je vodič - lošija solucija).

Predpostavljam da je ploča ASRock 970 extreme3 AM3 iz singa, što je po meni opet bad luck (kod intela bi se lakše riješilo).

Ako je pasta koju si stavio nešto tipa Arctic Silver 5, postoji mogučnost da je negdje kratki spoj, ili si nešto skurio (cpu, mbo).

Ako je pasta nešto tipa arctic ceramique puno je lakše srediti stvar (samo treba odstraniti pastu...)

http://www.kronos.hr/isopropanol-1000ml-p-2442.html

0 0 hvala 1
14 godina

termalna pasta je coolermasterova, dobivena uz hladnjak (evo212), a komponente jesu iz ,,mog pca''

hakunamadafaka

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Previse termalne paste unistilo racunalo?
KKristijan kaže...

termalna pasta je coolermasterova, dobivena uz hladnjak (evo212), a komponente jesu iz ,,mog pca''

Ništa mi puno ne znači kada ne znam koja se pasta dobije uz hladnjak, no to ne mjenja na stvari da pokušaš sve u spašavanju kompa.

Pada mi na pamet da uzmeš  špricu i iglu (naj tanju - inzulinku) i da jednostavno dobro mehanički ispereš svaku rupicu od socketa, da li isopropanol alkoholom ili običnom destiliranom vodom.

Normalno da prvo moraš skinuti matičnu i nakon toga dobro posušiti.   {#}

14 godina

Da, to cu i napraviti. Kolike su sanse da je cpu krepao, ako je otisla maticna? Koliko sam proguglao cuo sam da se oni rijetko kvare... A ako i nakon tog ispiranja maticna ne proradi, bi li je imalo smisla reklamirati, buduci da je nedavno kupljena?

hakunamadafaka

0 0 hvala 0
15 godina

CPU se sam po sebi jako rijetko kvari, međutim ovo nije standardna situacija.

Što je otišlo i da li je uopće nešto krepalo, ne možeš znati dok ne probaš "popraviti".

Sa reklamacijom uvijek možeš pokušati, ali ja bi to ostavio kao krajnju mogućnost.

1 0 hvala 0
14 godina

Pa da li je onda sigurno testirati rad maticne s zdravim komponentama? Ne bih htio da mi ode i ostatak racunala :\

hakunamadafaka

0 0 hvala 0
15 godina

Problem je u tome što ti ne znaš koja je komponenta ispravna, a koja nije.

Mogla je zgoriti i matična i cpu (sumljam da je otišlo nešto drugo), a u najboljem slučaju nije otišlo ništa.

Koje su komponente ispravne, možeš biti siguran jedino ako imaš nekoga u čijem kompu možeš isprobavati komponentu po komponentu.

0 0 hvala 0
14 godina

Sve sam isprao koliko sam mogao, no opet isti problem.... Sad je pitanje sto je krepalo da znam sto mjenjati? Nisam bas u stanju isprobavati cpu i maticnu kod nekog drugog :\

hakunamadafaka

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Onda bi bilo možda najbolje,da ga odneseš u servis.Imaš još garu,po probaj neš smuljati,kao nešto ne valja.Ako pak ne prođe,bar če ti dati dijagnozu što je problem.Ako skuže,možda češ morati platiti dijagnozu,to je do njih{#}.Jer daljnjim kemijanjem, svakako češ si samo povečati troškove

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice