Pregrijavanje procesora?

poruka: 3
|
čitano: 1.038
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pregrijavanje procesora? Pomoc!

znaci imam problem sa pregrijavanjem procesora-(APU,- AMD 3870K).. mislim da je to athlon II x4 sa 6550d integriranom..uglavnom, slabo se u sve to razumijem pa trebam pomoc.

procesor nije star,mozda koji mjesec i primjetio sam da cesto dolazi do 70 C i tada se krene smanjivat takt i multiplier.. takt sa 3 ghz padne na 0.7 ghz a multiplier na 8 sa 30.. nakon tog pada u nekoliko sekundi se ohladi na 40-ak C i onda se sve vrati na normalno.. ali to se dogada skoro svakih 10 minuta.. pa neznam dali je to normalno ili?  jer zna dosta nervirat, kompjuter se skroz uspori za to vrijeme..

ovo mi se dogada kad igram npr. LOL( sto je skroz nezahtjevna igrica), i kad renderam nesto u vegasu... inace kod surfanja temperatura bude oko 40-50C..

mozda je bitno napomenuti da koristim tu integrianu,znaci nemam drugu graficku u kompjuteru,takoder proc nije overclockan i nemam nikakvih dodatnik ventilatora u kucisu..

takoder nekad mi se zamrze ekran dok igram LOL i pojavi se bsod na kojem pise nesto u vezi hardwera, odnosno da je ugasen radi sprecavanja stete na racunalu..

evo jos par slika na kraju ako nisam objasnio dobro.

eto pa bi molio nekog da pomogne jer ja stvarno neznam sto uciniti.. 

hvala

dakle ovako to izgleda kada se temperatura digne.. dakle ovako to izgleda kada se temperatura digne..
ovako izgleda inace, odnosno u normali ovako izgleda inace, odnosno u normali
ovo su mi postavke ventilatora ovo su mi postavke ventilatora
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 22:17 (Avicii1).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pregrijavanje procesora? Pomoc!

Možeš ručno smanjiti napon jel siguran sam da može i sa manje od 1.4V raditi. Pročitaj tutoriale i smanjuj ručno malo po malo napon te onda P95 30 minuta i tako dok se nesruši. Kad se sruši onda vrati napon za jedan level više i vrti najamnje sat P95 i ako j sve OK onda si dobar, ako nije onda još jedan level gore. Druga stvar što možeš napraviti je da skineš cooler i instaliraš ga ponovo. Kupi si neku termalnu pastu jel kad skineš ovog potrebno je dobro očistiti cooler i CPU pa onda kap paste veličine zrna riže i montiraš cooler.

13 godina
Re: Pregrijavanje procesora? Pomoc!

hvala na odgovoru.. mislim da cu probat sa drugim rjesenjem jer nisam bas strucan sto se tice diranja napona,OC, i takvih stvari.. mada nerazumijem zasto se ovo uopce dogada..

jedino da nije jer sam drzao otvoreno kuciste polegnuto pa je sva prasina ulazila u proc direkt..

ugl. hvala nesto cu probat od toga.. 

pozdrav

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice