znaci imam problem sa pregrijavanjem procesora-(APU,- AMD 3870K).. mislim da je to athlon II x4 sa 6550d integriranom..uglavnom, slabo se u sve to razumijem pa trebam pomoc.
procesor nije star,mozda koji mjesec i primjetio sam da cesto dolazi do 70 C i tada se krene smanjivat takt i multiplier.. takt sa 3 ghz padne na 0.7 ghz a multiplier na 8 sa 30.. nakon tog pada u nekoliko sekundi se ohladi na 40-ak C i onda se sve vrati na normalno.. ali to se dogada skoro svakih 10 minuta.. pa neznam dali je to normalno ili? jer zna dosta nervirat, kompjuter se skroz uspori za to vrijeme..
ovo mi se dogada kad igram npr. LOL( sto je skroz nezahtjevna igrica), i kad renderam nesto u vegasu... inace kod surfanja temperatura bude oko 40-50C..
mozda je bitno napomenuti da koristim tu integrianu,znaci nemam drugu graficku u kompjuteru,takoder proc nije overclockan i nemam nikakvih dodatnik ventilatora u kucisu..
takoder nekad mi se zamrze ekran dok igram LOL i pojavi se bsod na kojem pise nesto u vezi hardwera, odnosno da je ugasen radi sprecavanja stete na racunalu..
evo jos par slika na kraju ako nisam objasnio dobro.
eto pa bi molio nekog da pomogne jer ja stvarno neznam sto uciniti..
hvala