Pozadinsko svitlo na laptopu

poruka: 8
|
čitano: 1.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav

Mislin da mi je otišlo pozadinsko osvjetljenje na laptopu.Sve radi normalno osin šta je crni ekran cilo vrime,a kad ga prispojin na tv isto radi tako da mislin da nije do grafičke kartice.Ili je? Uglavnom zna li ko kakvo rješenje a da ne uključuje odlazak na servis?

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Pozadinsko svitlo na laptopu
arsen29 kaže...

Pozdrav

Mislin da mi je otišlo pozadinsko osvjetljenje na laptopu.Sve radi normalno osin šta je crni ekran cilo vrime,a kad ga prispojin na tv isto radi tako da mislin da nije do grafičke kartice.Ili je? Uglavnom zna li ko kakvo rješenje a da ne uključuje odlazak na servis?

Ja mislim da ti je crka ekran i bez servisa nema ništa il da sam nabaviš drugi i promineš

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
neaktivan
arsen29 kaže...

Pozdrav

Može biti inverter ili laptopov backlight, pošto si eliminaro kvar na grafičkoj kada si je spojio na tv.

Imas razno razne DIY inverter i backlight testere na netu ukoliko ne zelis do servisa da tocno utvrdis kvar i eventualno narucis zamjenski dio preko interneta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 14:56 (buky).
11 godina
neaktivan

samo ja to neznan spojit:(, znaci mora cu na servis ipak samo me stra da me ne oderu ili da je neisplativo pošto mi je ionako star laptop. Bar znan šta je, hvala buky

18 godina

Veći ti je problem otvorit kučište ekrana nego spojit/zamjenit inverter. Inverteri ne koštaju puno (bar na njuškalu).

17 godina
neaktivan

To šta kaže semilemi, nije nesto komplicirano, ali ako nisi vičan otvaranju i prčkanju po laptopu odnesi. Neznam cijena ovisi od servisa do servisa, većinom su te cijene apsurdne jer nabavljaju robu od ovlaštenog distributera sa origigi(brendiranim) komponentama  čija je cijena boli glava, možda imaju neki pokvareni laptop koji tamo stoji sa istim inverterom pa ti njegov mogu stavit i naplatit nesto manje. Ako ti kazu neku veliku cifru naruci dio preko njuskala/amazona di god, i odnesi opet jer ces sigurno proc jeftinije da sam kupis dio i platis defektažu kvara te poslije kad nabavis dio ruke.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
arsen29 kaže...

samo ja to neznan spojit:(, znaci mora cu na servis ipak samo me stra da me ne oderu ili da je neisplativo pošto mi je ionako star laptop. Bar znan šta je, hvala buky

Imas na YT more tutorijala kako zamjeniti... uhodanom mestru za zamjenu matrice, invertera... treba cca. 15-20 minuta!

Koliko ce naplatiti nazovi i pitaj potom odluci.

11 godina
neaktivan

ok..ljudi hvala na  savjetima 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice