Pomoć oko kopiranja podataka

poruka: 6
|
čitano: 1.616
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pozdrav, imam sljedeći problem: izgleda da mi je sistem (XP SP3) riknuo, repair ne pomaže! Instalirao bih ponovo XP ali imam taj problem da moj disk ima smao jednu particiju (stari računar), a na tom disku mi se nalaze neka vrlo važna data (neke slike, neki radovi, itd). Znam da u slučaju da disk ima 2 i više particija pomoću Hirens Boot CD-a bih s nekim od njegovih programa (npr. tottal comander) mogao prebaciti te podatke na druge diskove, pa me interesuje da li postoji neka opcija u HB CD-u da ove podatke sa ove "usamljene" particije "iščupam" nekako a tek onda nanovo instaliram sistem. Uzgred matična ploča ne podržava USB boot. Da li možda moguće u HBCD pomoći nekog alata izvršiti podjelu ovog C diska na dvije ili više particija pa tek onda prebaciti ove podatke na te particije/particiju?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imaš više opcija koje ti mogu poslužiti da skineš podatke sa HDD-a a nalakše ti je da digneš neku live distru Linux-a (Mint ili Ubuntu) pa podatke skini na eksterni disk ili USB. Druga opcija je da prilikom reinstalacije XP-a izabereš Repair a ne format. Tako ćeš instalirati OS a da sačuvaš podatke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da ne otvaram novu temu poslužiti ću se ovom.

Win 7 x64

Kopirao sam prije izvjesnog vremena podatke sa HDD-a na vanjski HDD, jer sam planirao nanovo instalirati Windows-e.

E sada me zanima postoji li kakav program sa kojim mogu ponovo izvršiti kopiranje sa sa HDD-a na vanjski HDD,

ali da mi kopira samo nove datoteke i istoimene datoteke sa novijim datumom (koje su u međuvremenu nastale ili osvježene/promijenjene),

a ne da opet moram kopirati po par sto GB podataka?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Potraži programe za sinkronizaciju, ima i besplatnih. Odrediš početnu mapu, odredišnu i način kopiranja (možeš u svim smjerovima kopirat, kako odrediš). Kopira ti datoteke koje su promjenjene ili nove datoteke. Sve možeš podesiti kako ti paše.

Jedan od tih programa ti je i Always sync. Ja sam ga koristio i nisam imao nikakvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko kopiranja podataka

kopiraš cijele mape s kompa i pošalješ ih na disk, isto kao i inače, i onda te sustav pita želiš li kopirati sve datoteke ili samo one koje nemaš i ti stisneš samo one koje namš na disku i prabaci ti samo nove datoteke...tak ja radim kad prebacujem slike i muziku na disk...necu posebno oznacivat koje datoteke želim prebaciti jeer bi trajalo predugo i samo sve posaljem i on mi sam one datoteke koje nemam stavi na disk

ucim
17 godina
Re: Pomoć oko kopiranja podataka
as123 kaže...

kopiraš cijele mape s kompa i pošalješ ih na disk, isto kao i inače, i onda te sustav pita želiš li kopirati sve datoteke ili samo one koje nemaš i ti stisneš samo one koje namš na disku i prabaci ti samo nove datoteke...tak ja radim kad prebacujem slike i muziku na disk...necu posebno oznacivat koje datoteke želim prebaciti jeer bi trajalo predugo i samo sve posaljem i on mi sam one datoteke koje nemam stavi na disk

Da ali ja imam datoteke koje su se u međuvremenu mijenjale i novije su, tako da ovaj način mi nije pogodan.

Do sada sam tako radio, ali mi je već dosadno svaki put čekati na kopiranje toliko podataka, pa tražim rješenje/pametniju alternativu za klasični copy/paste iz Windows-a.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice