- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imaš više opcija koje ti mogu poslužiti da skineš podatke sa HDD-a a nalakše ti je da digneš neku live distru Linux-a (Mint ili Ubuntu) pa podatke skini na eksterni disk ili USB. Druga opcija je da prilikom reinstalacije XP-a izabereš Repair a ne format. Tako ćeš instalirati OS a da sačuvaš podatke.
Da ne otvaram novu temu poslužiti ću se ovom.
Win 7 x64
Kopirao sam prije izvjesnog vremena podatke sa HDD-a na vanjski HDD, jer sam planirao nanovo instalirati Windows-e.
E sada me zanima postoji li kakav program sa kojim mogu ponovo izvršiti kopiranje sa sa HDD-a na vanjski HDD,
ali da mi kopira samo nove datoteke i istoimene datoteke sa novijim datumom (koje su u međuvremenu nastale ili osvježene/promijenjene),
a ne da opet moram kopirati po par sto GB podataka?
Potraži programe za sinkronizaciju, ima i besplatnih. Odrediš početnu mapu, odredišnu i način kopiranja (možeš u svim smjerovima kopirat, kako odrediš). Kopira ti datoteke koje su promjenjene ili nove datoteke. Sve možeš podesiti kako ti paše.
Jedan od tih programa ti je i Always sync. Ja sam ga koristio i nisam imao nikakvih problema.
kopiraš cijele mape s kompa i pošalješ ih na disk, isto kao i inače, i onda te sustav pita želiš li kopirati sve datoteke ili samo one koje nemaš i ti stisneš samo one koje namš na disku i prabaci ti samo nove datoteke...tak ja radim kad prebacujem slike i muziku na disk...necu posebno oznacivat koje datoteke želim prebaciti jeer bi trajalo predugo i samo sve posaljem i on mi sam one datoteke koje nemam stavi na disk
kopiraš cijele mape s kompa i pošalješ ih na disk, isto kao i inače, i onda te sustav pita želiš li kopirati sve datoteke ili samo one koje nemaš i ti stisneš samo one koje namš na disku i prabaci ti samo nove datoteke...tak ja radim kad prebacujem slike i muziku na disk...necu posebno oznacivat koje datoteke želim prebaciti jeer bi trajalo predugo i samo sve posaljem i on mi sam one datoteke koje nemam stavi na disk
Da ali ja imam datoteke koje su se u međuvremenu mijenjale i novije su, tako da ovaj način mi nije pogodan.
Do sada sam tako radio, ali mi je već dosadno svaki put čekati na kopiranje toliko podataka, pa tražim rješenje/pametniju alternativu za klasični copy/paste iz Windows-a.