Ovako kad stisnem gumb za paljenje, ventilatori se vrte ali se PC ne diže. Ne čuje se niti beep nikakav niti ima slike na monitoru.
Kako da provjerim osnovne stvari posto nemam drugih komponenti.Hvala svima unaprijed :)z
Ovako kad stisnem gumb za paljenje, ventilatori se vrte ali se PC ne diže. Ne čuje se niti beep nikakav niti ima slike na monitoru.
Kako da provjerim osnovne stvari posto nemam drugih komponenti.Hvala svima unaprijed :)z
Probaj komp spojiti sa televizorom (da isključiš monitor kao problem) i probaj svoju grafu na drugom kompu, kod nekog prijatelja. Bilo bi dobro da probaš sa drugim kablom od monitora.
1. Ako imas integrisanu graficku probaj na nju spojit monitor ako nemas probaj posudit od nekog gaficku pa probaj ustekat.
2. Ako mozes probati monitor negdje kod prijatelja susjeda.
3. izvadi ram memoriju i vratije je nazad. Probaj u drugi utor ubosti ako imas vise plocica probaj sa jednom pa kasnije sa drugom.
4. Pogladaj kabel od monitora do graficke moda nema dobar spoj.
To je za pocetak
Pogledao sam specifikacije njegove ploče i nažalost nema integriranu grafu na ploči.
Znači probaj sa drugom grafom ili svoju kod frenda. U međuvremenu probaj sa RAM pločicama kako ti je kolega iznad rekao.
Evo pokusao sam staviti RAM plocice u drugi slot i evo funkcionira. Zanima me zasto se ovo desilo, dali ovi prijasnji slotovi otkazuju/su otkazali ?
Testiraj RAM jednu po jednu pločicu Memtestom86+.