Pametna čaša

poruka: 5
|
čitano: 1.124
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pametna čaša

pozdrav, evo zanima me kako napraviti sistem (u veoma malo mjesta) koji ce mjeriti tempreraturu vode(ili ostalih tekucina) te ovisno o tome dali je temperature hladna srednja topla... svijetlom pokazivati boju (led,neon)

Znaci primjerice ako je temperatura niska biti ce plava boja , ako je visoka crvena i par nijansi tih dviju boja... i da se cijeli sistem spoji na nekakvu vrstu baterije koja ce se poslije puniti micro usb-usb kabelom..pa ako ko moze detaljno objasnit bia bi zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pametna čaša

Postoji li koja druga opcija jer ovo svijetli samo kada kroz njega prolazi tekucina dolje, treba stvar ciji senzor samo osjeti temperaturu te skladno sa njom prikazuje boju odnosno svijetli, uglavnom nesto slicno tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pametna čaša

Ukoliko bi ovaj dio ugradio u bezbojne cijevi vodenog hlađenja, bilo bi idealno. Neonke ne mogu mijenjati boje pa otpadaju kao rješenje. Postoji mogućnost da se nešto napravi sa LED-ovima ali to bi bilo nezgrapno, "turbo-folk štih" i samo bi smetalo u kućištu za koje pretpostavljam da hoćeš da ima bar jednu stranicu providnu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: Pametna čaša
helloworld kaže...

Postoji li koja druga opcija jer ovo svijetli samo kada kroz njega prolazi tekucina dolje, treba stvar ciji senzor samo osjeti temperaturu te skladno sa njom prikazuje boju odnosno svijetli, uglavnom nesto slicno tome

Lako se napravi da radi stalno, samo se spoji prekidač

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice