Otkinuta nožica procesora, a ipak radi!

poruka: 27
|
čitano: 2.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nevjerojatno ali istinito

Evo jedne moje zgode, ili bolje reći nezgode.

Sređivao sam frendu neki dan komp i zvoni mi mob, ja se javljam i u isto vrijeme stavlja procesor na maticnu.

Ja sve složim, upalim komp, kad ono komp se resetira za 15 sekundi, skinem ja kuler i stavim novu pastu, skinem i procesor, al nekako mi je zapinjal.

Konaćno ga ja izvadim i primjetim da sam savio jednu nožicu. Uzmem ja pincetu i pokušam ju izravnati, ali bezuspješno, sami mi je ostala u pinceti.

To je bila nožica nasuprot one strelice prema kojoj se stavlja procesor. Stavim ja procesor natrag i za moje cudo sve je radilo normalno, nanovo sam instalirao windowse i sve je radilo!!

Nevjerojatno ali istinito!!

PC RULES!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nevjerojatno ali istinito

To još jednom pokazuje kako ne treba u isto vrijeme raditi nešto pametno i u isto vrijeme:

- razgovarati na mobitel

- pušiti cigaretu

- hvatati se sa djevojkom

- piti vodku.

Prije svega, to je neprofesionalno i traljavo ponašanje.

Zanimljivo da procesor radi bez nožice, možda je to samo zakačka, pokušaj mu polomiti sve nožice i pričvrstiti ga ljepilom.

Ne vjerujem da će ovako raditi kao da mu ništa nije bilo, ali ko zna čemu služi koja nožica, možda je ova bila za češanje.

17 godina
neaktivan

koji pa je bio procesor?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni se dogodilo nešto slično, no ja sam imao sreće, meni nije pukla nožica već se samo iskrivila pa sam ju uspješno izravnao i sve je bilo pet Smijeh

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade
17 godina
neaktivan

Ja sam već odavno sumnjao da toliko nožica stave samo da bi procesor skuplje prodali!  Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Ja sam već odavno sumnjao da toliko nožica stave samo da bi procesor skuplje prodali!  Osmijeh

istina. Neodlučan
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina

Pola nožica ili tu negdje služi za napajanje, jedna od tih manje ili više ne znači puno Smijeh

17 godina
neaktivan

stave mnogo nožica da se lakše slome, pa onda ti kupi novi procesor!! 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa koju nozicu polomis moze radit, a i ne mora. Naime, recimo od palca da je polovica tih nozca za napajanje, a ostatak za komunikaciju. Pa ako imas 300 nozica za napajanje i s 299 ce najvjerojatnije raditi bez problema. Ali bez jedne nozice za signalizacije nece raditi.

17 godina
moderator
Mad-Max-X kaže...

Ne vjerujem da će ovako raditi kao da mu ništa nije bilo, ali ko zna čemu služi koja nožica, možda je ova bila za češanje.

Neke nozice i sl. elementi (pozicije kratkospojnika recimo) ponekad budu "rezervirani" (trenutno se ne koriste, ali su tu ostavljeni za mogucu buducu uporabu) - vjerojatno je u tome stvar.
17 godina
neaktivan

nemoš vjerovat. baš imaš totalno sreće. meni se to jednom desilo ali sva sreća da nije pukla, samo se savila

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Evo jedne moje zgode, ili bolje reći nezgode.

Sređivao sam frendu neki dan komp i zvoni mi mob, ja se javljam i u isto vrijeme stavlja procesor na maticnu.

Ja sve složim, upalim komp, kad ono komp se resetira za 15 sekundi, skinem ja kuler i stavim novu pastu, skinem i procesor, al nekako mi je zapinjal.

Konaćno ga ja izvadim i primjetim da sam savio jednu nožicu. Uzmem ja pincetu i pokušam ju izravnati, ali bezuspješno, sami mi je ostala u pinceti.

To je bila nožica nasuprot one strelice prema kojoj se stavlja procesor. Stavim ja procesor natrag i za moje cudo sve je radilo normalno, nanovo sam instalirao windowse i sve je radilo!!

Nevjerojatno ali istinito!!

A što bi bilo da procesor bez te nožice nije htjeo raditi,bili mu kupio novi procesor (jer koliko znam nema garancije za nestručnu ugradnju)?
Failure is never an option
17 godina
neaktivan

Imas vise srece nego pameti...btw zanimljivo kako proc radi bez jedne noziceNeodlučanzakaj se onda uopce restarto?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pola nožica je za rezervu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Lion King kaže...

btw zanimljivo kako proc radi bez jedne noziceNeodlučanzakaj se onda uopce restarto?

Krivo si pohvatao stvari (restartao se nakon savijanja, a prije uklanjanja nozice).
17 godina
Black Vision kaže...

stave mnogo nožica da se lakše slome, pa onda ti kupi novi procesor!!

Zato Intel koristi LGA socket   Cool
Intel Core2Duo E6750 @ 3680MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | Kingmax 2x1GB DDR2-800 @ 920MHz 4-4-4-12 | Gigabyte 8800GTX 768MB 640/2200MHz | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B |
17 godina
MegaMass 2000 kaže..
  A što bi bilo da procesor bez te nožice nije htjeo raditi,bili mu kupio novi procesor (jer koliko znam nema garancije za nestručnu ugradnju)?
 A normalno da bi mu kupil novi, nisu ti procesori skupi, 500 kn maksimalno!!
PC RULES!!!!
17 godina
schnajc kaže...

Pa koju nozicu polomis moze radit, a i ne mora. Naime, recimo od palca da je polovica tih nozca za napajanje, a ostatak za komunikaciju. Pa ako imas 300 nozica za napajanje i s 299 ce najvjerojatnije raditi bez problema. Ali bez jedne nozice za signalizacije nece raditi.

Mislim da je baš u tome stvar, a i malo sam razmišljao, sad neznam dali to uopće ima kakvog smisla ali evo mog viđenja stvari:
Kako procesor radi u binarnom sustavu logićki je da ima paran broj nožica. E sad ona nožica koja tvornićki fali (da se zna kako se procesor treba okrenuti) je jedna pa onda nije paran broj nožica, pa mislim da su ovu nožicu dijagonalno od te stavili samo zato da se kreteni ko ja ne zaj*** dok slažu komp. (iako im baš nije uspjelo  Šutim )
PC RULES!!!!
17 godina
moderator
mika2210 kaže...
Mislim da je baš u tome stvar, a i malo sam razmišljao, sad neznam dali to uopće ima kakvog smisla ali evo mog viđenja stvari:
Nema smisla. Namigiva
17 godina
protjeran

Između ostalog neke se nožice (bar mislim) koriste za samo za provjeru ispravnosti ili takvog nečega u tvornici, pa si možda imo sreće da si tu jednu nogu strgo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

dobro, ajd pogodio si baš onu koju i trebo. al ajd sad reci koji je socket da znamo kolko ukupno ima nožica da možemo izračunat koji si sretnik. to je recimo šansa 1:939 ili 0,001%. baš si sretnik. počni igrat loto  Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mika2210 kaže...
mislim da su ovu nožicu dijagonalno od te stavili samo zato da se kreteni ko ja ne zaj*** dok slažu komp. (iako im baš nije uspjelo  Šutim )
 I meni se ćini da je tako
17 godina
neaktivan
mika2210 kaže...
MegaMass 2000 kaže..
  A normalno da bi mu kupil novi, nisu ti procesori skupi, 500 kn maksimalno!!
  A što bi bilo da je procesor bio skuplji npr. 1600 kn.Kako bi onda skupo platio pričanje na telefonu i slaganje računala.Samo želim skrenuti pozornost na neodgovorno ponašanje.
Failure is never an option
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2008 0:50 (MegaMass 2000).
17 godina
RE: Otkinuta nožica procesora, a ipak radi!
Val kaže...

dobro, ajd pogodio si baš onu koju i trebo. al ajd sad reci koji je socket da znamo kolko ukupno ima nožica da možemo izračunat koji si sretnik. to je recimo šansa 1:939 ili 0,001%. baš si sretnik. počni igrat loto  Smijeh

Mislim da je socket 478, a kaj se lota tiće, zbilja bi trebao poćet igrat!!
Bas bi mi dobro legao koji milijuncic!!
PC RULES!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2008 7:06 (mika2210).
17 godina
neaktivan

neznam kako ti se to uopce dogodilo. sto si po njemu tuka čekićem da uđe.

Fiksy

0 0 hvala 0
17 godina
Val kaže...

Nije to baš takva sreća. Desilo se i meni jednom, a i kolegama.  To se desi kad proc ispadne iz ruke (na pod). Vjerojatno ima nešto više pinova na rubu koji se ne koriste.
17 godina
Fiksy kaže...

neznam kako ti se to uopce dogodilo. sto si po njemu tuka čekićem da uđe.

ma skroz je lagano ušao, da je negdje zapinjalo primjetio bi!
Pa nisu te nožice 3 milimetra debele da se nedaju svinut, probaj doma!!Šutim
PC RULES!!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice