Neće da se upali - non-stop se restarta

poruka: 9
|
čitano: 3.732
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Ukratko, pred tjedan dana puko grom i sprižo mi router i vrlo vjerojatno mrežu na matičnoj jer novi router nije prepoznavao mrežu kad sam ga spojio.

Problem je sljedeći:

- upalim komp i kad dođe screen od matične (gigabyte) on se ugasi i nakon par sekundi ponovo pali sam od sebe. I taj postupak ponavlja sve dok ga ne ugasim otraga na prekidač ON/OFF ili iščupam kabel od struje.

Čačkao sam nešto i sumnjam na RAM, ali - ALI on se upalio nekako i tjedan dana mi je radio normalno. Znači nikakvih problema s paljenjem niti bilo čim drugim.

Ali, vraga, jučer opet grmilo i ja ugasio komp čim je počelo... prođe oluja, idem ga upaliti i opet restartanje unedogled. Jučer ga grom nije opalio 100% jer kad je počelo grmiti sam ga normalno ugasio na shout down i fino iskopčao sve kablove moguće iz njega.

Ovo za RAM.. testirao sam sve keksiće (imam ih 4), sve moguće kombinacije i svašta, ali oni mi se čine svi OK.

Recimo, onih sekundu dvije koje vidim boot screen, kad uspijem stisnuti TAB vidim da mi je pročitao svih 8 GB RAM-a i zadnja poruka mu je testiranje RAM-a 1333 MHZ (tako nekako) i onda se restarta.

Malo sam podignuo prva dva keksa jučer i boot screen mi je trajao malo duže, ali nije ga uspio dić.

Može mi netko reći što on boota sljedeće, kad prođe RAM?

Možda je to ono što me zeza, sljedeća stepenica?

Čudno mi je to što mi komp tjedan dana radi bez problema i sad opet, a normalno sam ga isključio i ništa nisam po njemu čačkao?

[19xx] 4ntraks
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Neće da se upali - non-stop se restarta
Skilledžija kaže...

Ukratko, pred tjedan dana puko grom i sprižo mi router i vrlo vjerojatno mrežu na matičnoj jer novi router nije prepoznavao mrežu kad sam ga spojio.

Problem je sljedeći:

- upalim komp i kad dođe screen od matične (gigabyte) on se ugasi i nakon par sekundi ponovo pali sam od sebe. I taj postupak ponavlja sve dok ga ne ugasim otraga na prekidač ON/OFF ili iščupam kabel od struje.

Čačkao sam nešto i sumnjam na RAM, ali - ALI on se upalio nekako i tjedan dana mi je radio normalno. Znači nikakvih problema s paljenjem niti bilo čim drugim.

Ali, vraga, jučer opet grmilo i ja ugasio komp čim je počelo... prođe oluja, idem ga upaliti i opet restartanje unedogled. Jučer ga grom nije opalio 100% jer kad je počelo grmiti sam ga normalno ugasio na shout down i fino iskopčao sve kablove moguće iz njega.

Ovo za RAM.. testirao sam sve keksiće (imam ih 4), sve moguće kombinacije i svašta, ali oni mi se čine svi OK.

Recimo, onih sekundu dvije koje vidim boot screen, kad uspijem stisnuti TAB vidim da mi je pročitao svih 8 GB RAM-a i zadnja poruka mu je testiranje RAM-a 1333 MHZ (tako nekako) i onda se restarta.

Malo sam podignuo prva dva keksa jučer i boot screen mi je trajao malo duže, ali nije ga uspio dić.

Može mi netko reći što on boota sljedeće, kad prođe RAM?

Možda je to ono što me zeza, sljedeća stepenica?

Čudno mi je to što mi komp tjedan dana radi bez problema i sad opet, a normalno sam ga isključio i ništa nisam po njemu čačkao?

Moli Boga da nije nešto oštećeno na MBO. Otvori kučište i izvadi bateriju na minutu. Vrati nazad bateriju i ponovno pokušaj upaliti pc.

Sve bi ja to, rođo, šmajserom!
13 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Moli Boga da nije nešto oštećeno na MBO. Otvori kučište i izvadi bateriju na minutu. Vrati nazad bateriju i ponovno pokušaj upaliti pc.

Znaš da sam gledao jučer bateriju i mislio izvadit.

Naime, sve kablove sam izvadio, ispuhao, sve očistio i samo mi baterija ostala :)

[19xx] 4ntraks
16 godina
neaktivan

moguče i napajanje da te zeza-probaj prvo promjeniti bateriju pa onda napajanje!!

Bahrija
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Evo, maločas stigao doma i reko idem ga kresnut prije ikakvih vađenja baterija i ostalog... i on se digne k'o da ništa nije bilo.

Sad će mi vjerojatno tako raditi dok ga sljedeći put ne isključim iz struje zbog grmljavine ili nešto slično?

[19xx] 4ntraks
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Napravi ili posudi od koga system repair disk boot-aj sa njega i pokreni "cmd". Kad se otvori prozor upiši naredbu bootsec /fixmbr enter...pa bootsec /fixboot enter...pa bootsec /rebuildbcd

Inače potrebna je samo jedna od ove tri naredbe ali mi ne možemo naravno znati koja je to. Višak neće škoditi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
phoenix2003 kaže...

Napravi ili posudi od koga system repair disk boot-aj sa njega i pokreni "cmd". Kad se otvori prozor upiši naredbu bootsec /fixmbr enter...pa bootsec /fixboot enter...pa bootsec /rebuildbcd

Inače potrebna je samo jedna od ove tri naredbe ali mi ne možemo naravno znati koja je to. Višak neće škoditi.

Jučer mi je sve normalno radilo... kako sam ga popodne upalio, sve do navečer nikakvih problema.

Ovo što mi savjetuješ... što s time dobivam?

Da li da uopće radim to, sad kad mi komp radi normalno?

[19xx] 4ntraks
16 godina

Konstantan restart računara navodi na grešku u boot sector-u. Ovim naredbama popravljaš boot sector i ne možeš naškoditi računaru.

NAPOMENA: Ispravka-umjesto bootsec upisati naredbu bootrec

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 14:37 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Ako ne može naštetiti onda ću probati.

Valjda će mi se upaliti komp večeras kad dođem doma ;)

[19xx] 4ntraks
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice