Ne mogu vratiti cooler od procesora

poruka: 28
|
čitano: 4.028
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Hitnooo,ne mogu vratiti cooler od procesora

Znaci maloprije sam skinuo cooler od procesoora da ocistim heatsink,bilo je puno prasine ,zacepljeno,i sad ne mogu vratiti , bojim se na de puknu oni drzaci ako stisnem jako,znaci sto ga drze za maticnu ,jedan se malo iskrivio vec .help pls

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hitnooo,ne mogu vratiti cooler od procesora

Ako se radi o tvornickom hladnjaku , sigurno imas tutorijale na youtubeu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hitnooo,ne mogu vratiti cooler od procesora

jeste tvornicki je ,nije to toliko komplikovano,treba stisnuti ovo sto sam oznacio crvenim,kad se skupe onda mogu da se provuku kroz rupice na maticnoj,pa se onda rasire,i drze,znas vec

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 12:44 (Deep).
12 godina

Samo guraj.{#}

Tih starijih modela sam se našarafio/stiskao i nikad ništa, samo hrabro.{#}

kad kvrcne sjeo je kolko se sjećam...

uBlowMeBro?
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 12:46 (u2Noobish4Me).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stiscem ga jako stvarno,bojim se da ne pukne haha , sad gledam tutorial,lik samo stisnu i udje, ne znam da li je jako,al bez ikakvih pomagala,bojim se da mi ne pukne maticna

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 12:50 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne ide ovo ovako,jos jedan se evo nakrivio..ima li nacina da nekako spojim ove pinove,pa provucem onda

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Ne mogu vratiti cooler od procesora
izvučeš gore ovaj crni dio, okreneš lijevo ja mislim, staviš nutra, stisneš crni dio dolje i udesno(ili obrnuto, nisam siguran, ovisi i početnom položaju, ne znam napamet)

ne škodi malo jače stisnuti, al ako stišćeš kako kažeš svom snagom, sigurno nešto nije u redu
12 godina

Istina da to treba glatko ić, al nije ko sa novijima, ipak treba malo stisnut...

ovo s izvlačenjem stoji, sad koja strana di vidi sam al mora kliknut...{#}

uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan

Evo provukao sam ga dolje,al sad kad sam ga upalio pregrijava,se moram da nekako to jos pricvrstim

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vjerojatno si,sa tim pretjeranim,ide-neide,skinuo svu pastu,te nije ravnomjerno ostala na proc-u.Stavi ponovo pastu(prvo ovo očisti),namjesti dobro cooler i ne miči ga bespotrebno dok ga fixiraš.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pasta stoji između heatsinka i onog iznad procesora jel tako :D ,kad sam ga skinuo prvi put vec je bilo suho sve,samo fleka se vidi gdje je bila ,al evo namjestio sam ga sad :)

12 godina
Deep kaže...

Pasta stoji između heatsinka i onog iznad procesora jel tako :D ,kad sam ga skinuo prvi put vec je bilo suho sve,samo fleka se vidi gdje je bila ,al evo namjestio sam ga sad :)

Tako je, sad samo piči.{#}

uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...
Deep kaže...

Tako je, sad samo piči.{#}

Haha,jesam se bio prepao jbt :D hvala svima koji su sudjelovali :p

13 godina
neaktivan

Eeh opet neki problemčići , mislim da je do termalne paste,mozda, uglavnom,temperature procesora u idle su normalne ,ali mi se sad brze zagrije ,sa intelburntest digne se na 90°C ,prije nije isla preko 80,i dok sam maloprije igrao igru zagrijao se 7-8 stepeni više nego inače(pratim  to dosta pa znam). e sad ili je do paste,ne znam da li je ima uopste,kad sam bio skinuo hladnjak,vidio sam samo neku suhu fleku na hladnjaku odozdo ,a i mozda je do toga sto mi se hladnjak drži na 3 ćoška samo,puklo mi pola četvrtog pina što  ga pricvrscuje za matičnu pa mozda nije dobro pritisnut na tu stranu,iako mi je to manje vjerovatno,jer je u kompletu čvrst kao i inače..koliko košta termalna pasta ,gdje je ima kupiti ako je do nje da znam

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 22:39 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Termalnu pastu imas za kupit u svakoj informatickoj trgovini , kosta nekih 15kn pa nadalje ! To sto ti je puknuti 4 pin je lako moguce da imas takve temp. !

Svejedno stavi novu pastu !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Jel to neka kineska šrot pasta ili prava?

Ako je prava tipa artic onda si krivo razmazo ili previše ili premalo.. A moguće i da je od silnog stiskanja nešto puknulo pa ostao komadić negdje i sad ne vuče zrak tako dobro..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...

Ako je prava tipa artic onda si krivo razmazo ili previše ili premalo.. A moguće i da je od silnog stiskanja nešto puknulo pa ostao komadić negdje i sad ne vuče zrak tako dobro..

Nije puklo ništa,odkud ja znam kakva je pasta ,nisam nikad ni mijenjao ,već godinu i pol od kako sam kupio pc :D ,a gamer sam teški ,svaki dan pc radi po 9-10h min ,mislim da joj je duša izgorila

12 godina
Deep kaže...
Hrvek1909 kaže...

Nije puklo ništa,odkud ja znam kakva je pasta ,nisam nikad ni mijenjao ,već godinu i pol od kako sam kupio pc :D ,a gamer sam teški ,svaki dan pc radi po 9-10h min ,mislim da joj je duša izgorila

Namaži i smaži..

pasta je jeftina,i danas je sve kinesko pa...{#}

samo kupi i dobro namaži i vrati na mjesto, a ako i dalje bude problema piši.

uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan
Deep kaže...
Hrvek1909 kaže...

Otkud ti znaš, pa šta si kupio?

Čisto iz sigurnosti pogledaj da nema kakva najmanja mrvica pod hladnjakom koja smeta u protoku zraka.. Na tim stock glupostima i mrvica prasine da zapne moze smetat..

u2Noobish4Me kaže...
Deep kaže...
Hrvek1909 kaže...

Namaži i smaži..

pasta je jeftina,i danas je sve kinesko pa...{#}

samo kupi i dobro namaži i vrati na mjesto, a ako i dalje bude problema piši.

Nisam na to mislio sve je kinesko, već da nije uzeo reicmo s ebaya ono po 1 dolar ko ja.. Probavo čisto kakva je.. Katastrofa

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 22:58 (Hrvek1909).
13 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...
Deep kaže...
Hrvek1909 kaže...

Otkud ti znaš, pa šta si kupio?

Čisto iz sigurnosti pogledaj da nema kakva najmanja mrvica pod hladnjakom koja smeta u protoku zraka.. Na tim stock glupostima i mrvica prasine da zapne moze smetat..

Pa nisam ju ja kupovao,kupio sam već sklopljen pc,ne znam kakva je stavljena , a provjerti ću sutra da nema šta iako sam očistio sve prije stavljanja hladnjaka

13 godina
neaktivan

Jesi ti napušen ili šta?

Tamo gore govoriš da si skidao hladnjak i stavljao NOVU pastu, sada govoriš da si kupio sklopljen PC i nešto radio s hladnjakom..

Daj nemoj reći da si stavio ljepilo obično, a ne pastu ili da uopće nisi stavio pastu.. Ima i takvih bisera, ili još bolje pastu za zube.. Svašta sam vidio do sad

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 23:02 (Hrvek1909).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...

Jesi ti napušen ili šta?

Tamo gore govoriš da si skidao hladnjak i stavljao NOVU pastu, sada govoriš da si kupio sklopljen PC i nešto radio s hladnjakom..

Daj nemoj reći da si stavio ljepilo obično, a ne pastu ili da uopće nisi stavio pastu.. Ima i takvih bisera, ili još bolje pastu za zube.. Svašta sam vidio do sad

Nisam napušen , i nisam nigdje naveo da sam stavljao pastu , niti sam imao iskustva s time . nakon godinu i pol sam skinuo hladnjnak da očistim heatsink,i vratio opet nazad,to je šta sam učinio,hajde me citiraj gdje sam rekao da sam stavio novu pastu

15 godina
Hrvek1909 kaže...

Jesi ti napušen ili šta?

Nigdje nije napisao da je stavio pastu.

@autor teme: Što se prihvaćaš ičega ako ne znaš? Nakon svakog skidanja mora ići nova pasta. Lijepo očistiti proc i bazu hladnjaka i nanijeti novu pastu.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Hrvek1909 kaže...

Jesi ti napušen ili šta?

Nigdje nije napisao da je stavio pastu.

@autor teme: Što se prihvaćaš ičega ako ne znaš? Nakon svakog skidanja mora ići nova pasta. Lijepo očistiti proc i bazu hladnjaka i nanijeti novu -pastu.

Dobro da sad znam , učim na svojim greškama,nemam od koga drugog.a sad koliko košta otprilike pasta, normalna neka i gdje ima kupiti

13 godina
neaktivan

Nije točan citat da je nanesena nova pasta..

Deep kaže...

kad sam ga skinuo prvi put vec je bilo suho sve,samo fleka se vidi gdje je bila ,al evo namjestio sam ga sad :)

Koga/čega si namjestio? Pastu? Po logici - nanjeo si novu..

Izvini što sam krivo shvatio, ali svejedno ono što sam naučio kroz pa.. cijeli život je to da ne radiš nikad ako nemaš pojma šta radiš, isto vrijedi i za tebe :)

Prvo prouči, preispitaj a onda radi

Sutra trk u trgovinu kupit pastu, evo ti tutorijal kako nanest i uživaj :)

EDIT: Mislim da ima u skoro svakoj informatičkoj trgovini, kod tebe u gradu uzmi onu koja je "popularnija", cijene od 10 kuna pa nadalje..

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 23:11 (Hrvek1909).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...

Nije točan citat da je nanesena nova pasta..

Deep kaže...

kad sam ga skinuo prvi put vec je bilo suho sve,samo fleka se vidi gdje je bila ,al evo namjestio sam ga sad :)

Koga/čega si namjestio? Pastu? Po logici - nanjeo si novu..

Izvini što sam krivo shvatio, ali svejedno ono što sam naučio kroz pa.. cijeli život je to da ne radiš nikad ako nemaš pojma šta radiš, isto vrijedi i za tebe :)

Prvo prouči, preispitaj a onda radi

Sutra trk u trgovinu kupit pastu, evo ti tutorijal kako nanest i uživaj :)

EDIT: Mislim da ima u skoro svakoj informatičkoj trgovini, kod tebe u gradu uzmi onu koja je "popularnija", cijene od 10 kuna pa nadalje..

Namjestio sam ga = Hladnjak; ga=muški rod :D
A ja uvijek radim nešto što ne znam većinom dobro završi :p

13 godina
neaktivan

Evo samo da dodam,da sam kupio pastu,stavio danas,koristio sam metodu tako da na sredinu stavim malo i onda jednostavno pričvrstim cooler koji bi ju raspodijelio ravnomjerno pod pritiskom, u intelburntestu prije nego sam ju stavio temperatura je nakon 20 sek skocila na 90°C ,sad nakon cijelog testa nije ni 70°C dosegla :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Eto vidis Namigiva

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: