Nasumično rebootanje

poruka: 7
|
čitano: 2.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Nasumično rebootanje

Bok ekipa,

imam problem sa PC-em, u random intervalima otprilike jednom do dvaput dnevno se ugasi i ponovno upali nakon jedne sekunde i nikako ne mogu ući u trag koja komponenta stvara probleme.

Napravio sam clean reinstall Windowsa, resetirao CMOS na default, stress testao RAM, CPU i GPU bez ikakvih problema, kupio sam čak i UPS misleći da imam problem sa dovodom struje do napajanja ali rebootovi su se nastavili, nekada se dogode bez ikakvog workloada, nekad usred zahtjevnih taskova, tako da ništa ne upućuje na nešto konkretno.

Napajanje je kupljeno prije jedno 5 mjeseci i gold rated je, sve kablove sam iskopčao i ponovno ukopčao.

U Windows Event Vieweru ne dobijem nikakve konkretne informacije, samo piše da je unexpected shutdown.

Temperature su standardne. PC je redovito ispuhivan sa komprimiranim zrakom, svi ulazni ventovi su pokriveni sa mrežicom za prašinu.

Na CPU je Noctua NH-D15S i najveći case fanovi za ulaz i ispuh.

Prime95 i AIDA64 stress testovi nisu nikad gurali temp iznad 75C.

Ne znam koja metodologija testiranja mi uopće preostaje u ovom trenutku, ima li itko kakav savjet?

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Nasumično rebootanje

https://www.resplendence.com/downloads/whocrashedSetup.exe

Ovo će isčitati dump file , nakon restarta pokreni i u raportu se tada vidi što je bio razlog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2021 18:29 (AF139).
11 godina
neaktivan

Trenutno mi javlja no dump files found, valjda treba pokrenut odmah nakon restarta.

Inače javio sam se u Magazin RS mailom, napisao nešto slično kao ovaj post i tražio ih nekakvo objašnjenje koliko bi dijagnostika trajala i koštala s obzirom da se ne može reproducirati kada god želite.

Odgovorili su mi samo da donesem PC i ostavim ga kod njih, bez ikakve druge informacije. Jel zna netko što bi takav neki repair shop još dodatno napravio za analizu?

10 godina

Imaš li mogućnost od nekoga posuditi napajanje pa probati?

Koje su ti postavke rama?

Jesi li išta clockao?

Daj sve komponente u konfiguraciji navedi

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2021 18:39 (miki_the_pirat).
17 godina

Kad nisi siguran 100% što uzrokuje resetiranje pc-ja najbolje je ići sistemom eliminacije. Znači posudiš od prijatelja napajanje pa ga spojiš na svoj pc i vidiš da li će se resetirati, itd...

11 godina
neaktivan
Nasumično rebootanje

Svi overclockovi su uklonjeni, prije toga je sistem stabilno radio 6 mjeseci bez problema sa OC postavkama.

Ryzen 5 3600

GTX 1080

B450 Tomahawk Max

Patriot Viper Steel memorija trenutno na defaultnim postavkama (prije toga je bila overclockana do maxa)

Memorija je stressana sa tm5 anta777 extreme presetom.

GPU je furmarkom

CPU prime95

Evo u ovom trenu sam u najduljem periodu bez da se PC rebootao, zadnji put u u 1 ujutro s nedjelje na ponedjeljak.

Imam svoj stari PSU koji mogu isprobati ali ne mogu vam opisati koliko mi se neda sve ponovo uštekavati jer taj stari nije modularan pa ima trilijardu kablova i opet ću morat čekat nekoliko dana za rezultate....ali razumijem it must be done eventually.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2021 18:53 (ThomasCro).

0 0 hvala 0
10 godina

Jbg... to ti je najbolji način da nađeš krivca...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice