Komp je jako star i već dugo stoji ali je bio ispravan i radio je. Kako me ulovila manija čiščenja tako je i on došao na red. Izvadio sam hladnjak i procesor, sve lijepo usisao i ispuhao. Na proc nova pasta, očistio hladnjak. Sa matične sam sve odspojio i izvadio, usisao, ispuhao i vratio nazad. Upalim komp i nema slike. WTF ?? Sve pregledam ponovo, sve radi ali nema beep i nema slike. Čitam postove od prije nekog vremena i pregledavam utore po redu. U jednom slotu rama i u slotu za zasebnu zvučnu nađem grumene prašine. Izvadim, ispušem, svemu što se šteka u matičnu očistim konektore sa alkoholom i opet isto. Probam grafu sa drugog kompa i opet isto. Izvadim RAM i grafu, odspojim HD i nemam beepove nikakve. Ok, matična je vrisnula. Ali muči me to što mi je i proc izašao van zajedno sa hladnjakom jer je bio slijepljen. Nikad nisam proc vadio pa me zanima može li se krivo staviti? Mislim da ne može jer sam vidio na slotu da na jednom čošku nema pinove isto kao i proc pa sam tako i stavio ali možda sam u krivu?? A i ventilator hladnjaka je napuknuo. Uspio sam ga staviti da je sve fiksno i ne mrda ali možda se ispod hladnjaka nešto smrdalo. Može li greška biti i do toga ili je ipak matična otišla u lovišta?? Zbog čega zapravo vrisne matična kod čiščenja? Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Statički elektricitet?
Možeš mi malo pojasniti kako do toga dođe da ne skurim opet kad ću čistiti?
Pronašao sam. Hvala.
Možeš mi malo pojasniti kako do toga dođe da ne skurim opet kad ću čistiti?
Pronašao sam. Hvala.
pa reci i nama , kako si rijesio problem ...
Pronašao je temu o statičkom elektricitetu,nije rekao da je riješio problem.