Montiranje paste na proc i temperature

poruka: 9
|
čitano: 3.180
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ako je neko dobre volje da mi kaže kako se, i s čim se ispravno stavlja pasta na procesor?

Jer je bilo uradi sam stavljanje paste i kontam si da nisam baš najbolje obavio posao Mršti se

Nisam gledao kake su mi bile temperature sa stock kulerom,zaboravio sam,a trenutno je na procu scythe katana 2

Ak je neko dobre volje,dodao sam sliku ( vezano za moj prvi upit, temerature u winsima, samo net radi,znači u ''leru''),da nabrzaka odgovori :

Šta ili gdje Everest mjeri temperaturu  ''Maticna ploča'', i ''CPU'',kontam Cpu1 i 2(valjda)

komp:c2d e7200 sa scthe katanom2,4x1gb ddr2,500gb hdd,8800gt,chieftec 450w  -ništ klokano zasad

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2008 23:31 (bubi_vw).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako je pasta neka dobra, nema se tu šta faliti.

što tanji sloj da prekrije površinu cpu-a, prethodno je potrebno

dobro ocistiti površinu cpua od stare paste i masnoca.

uostalom na Youtube imas hrpu videa kako to uciniti

LP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni je na ovoj slici nesto cudno. kako CPU moze biti 25, a core1 i core2 na 49 ?. sto se tice paste...stavi malo paste na proc i samo postavi hladnjak na to. pasta ce se razmazat i dobit ces najtanji moguci sloj. tako sam ja napravio prije par dana.

Core2Quad q6600, Gainward HD 4870 512 mb Gddr5 Golden Sample, 4 GB Mushkin RAM ( 1066 mhz) dual channel, Fortron 650w

0 0 hvala 0
17 godina

I meni pokazuje CPU 19 stupnjeva, a jezgre vise, jedino mi je nakon stavljanja paste temperatura sa 50 stupnjeva  u idle-u pala na 34, a pod opterecenjem (IntelThermalAnalysis Tool) sa 80-90 na kakvih 60. Trebo si vidjeti kakve su ti temp bile prije stavljanja paste, a kakve nakon. Iako nema tu previse mudrolije, lagani sloj paste po procesoru, (prije dobro ocistiti procesor, i hladnjak), malo na cooler i rezultat mora biti vidljiv. Meni su takve tempreture pod clokom, procesor sa 2x2000 na 2x3100 i graficka sa 513/792 na 660/950 (dioda 52°), ali temperature su ti ok.

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2008 0:19 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Montiranje paste na proc i temperature
GeForce kaže...

meni je na ovoj slici nesto cudno. kako CPU moze biti 25, a core1 i core2 na 49 ?. sto se tice paste...stavi malo paste na proc i samo postavi hladnjak na to. pasta ce se razmazat i dobit ces najtanji moguci sloj. tako sam ja napravio prije par dana.

Everest mjeri temp svake jezgre i cijelog proca. Naravno da će jezgre biti veće temp nego cijeli proc koji je na dobrom hladnjaku. Po ovoj temperaturi ti samo mogu reći da si dobro stavio pastu.
"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr
17 godina
neaktivan
RE: Montiranje paste na proc i temperature

Znaći nisam nešt krivo napravio?

Ufff,onda dobro

Hvala

17 godina
neaktivan

Ma sve je uredu ;)

Nemas frke.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Točno je da stavljanje paste nije velika mudrolija, ali po izjavi mog servisera, odbijena mu je garancija za ATHLON-a jer je na njega namazana pasta (istina radilo se o starijm procesorima od prije pet-šest godina). AMD je navodno zabranjivao stavljanje paste na svoje procesore, jer su se oni kak-ti normalno više grjali od normalnog, a pasta pri tim temperaturama postaje vodljiva. Drugi Serviseri o tome nemaju pojma i stavljaju pastu na sve. Ne znam koliko je to vjerodostojno, trenutno nemam AMD pa ne mogu provjeriti u originalniom uputama (ako su nekome pri ruci, baš me zanima), a (također navodno) je pitanje vreline AMD-ovih procesora u novim rješenjima riješeno (?!) .

Inače, ne bio bilo čudo da je to samo još jedan od načina da se AMD izvuče iz garantnih obaveza koje u principu nikad ne priznaje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ha, na webu variraju, neki se idleaju na 33C a neki na 54.

I ova niža temperatura proca je Tcase, to je senzor na sredini procesora, a Tjunction su temperature jezgara, uglavnom ignoriraj Tcase i prati samo temperaturu najtoplije jezgre (Tjunction), jer tcase ne može biti veći od Tjunction.Eto

Ima neki lik koji kaže da je na tom procesoru spustio sa scytheom temperaturu u Idleu na 30, kaže da mu nisu prvi puta dobro nasjeli držači hladnjaka na matičnoj, ali ko bi ga znao.

Odgovori na privatne poruke nisu privatni, upite šaljite na baotica@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice