Monitor ne prikazuje video display

poruka: 11
|
čitano: 15.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Imam veliki problem na racunalu. Jucer mi se kompjuter freezao. Uskoro se pojavio BSOD te se kompjuter sam restartao, no monitor vise ne pokazuje video display. Monitor je ukljucen u struju i radi ali ne prikazuje nista osim crnog ekrana. Sve ostalo radi, odnosno cujem ako upalim zvucnike da su se windowsi podigli, tipkovnica se ukljucila itd. Molim pomoc. Hvala.
D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Monitor ne prikazuje video display

1. Provjeri kabel (VGA/DVI) jel dobro spojen.

2. Posudi drugi monitor da vidiš jel tvoj krepao.

3. Ako ni na drugom monitoru nema slike, posudi drugu grafičku. Ako sad ima slike, grafa bye-bye.

4. Ako nema slike ni sa drugim monitorom i grafom, provjeri napajanje.

5. Nema slike i dalje? MBO bye-bye.

Negdje između tih koraka kad (i ako) dobiješ sliku, odvrti memtest.

[edit] - ako je pod garancijom, nosi odma na servis (sutra, naravno). Nemaš šta prtljati, nek se oni zabavljaju.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 14:35 (Sum_of_all_fears).
15 godina

Izvadi HD 5970 i ubaci drugu graficku ako imas, ako slika dode onda znas sta je. Mozda bi bilo najbolje da odneses prijatelju pa je tamo probate.

If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 15:02 (Puls3).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Hvala vam na pomoći. Stavio sam drugi monitor na svoje racunalo te je imalo isti problem. A zatim sam svoj monitor prikljucio na drugo racunalo i radilo je. Je li onda stvar u grafickoj? Imam garanciju koja zavrsava za otprilike tjedan dana za graficku... Sto da ucinim?
D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa rekli ti ljudi gore.

sad stavi drugu grafičku da potvrdiš svoj nalaz kako ti je grafička crkla.

Ako ti ta grafička radi tj daje sliku svoju staru nosi na popravak pošto još imaš garanciju

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Ok. Hvala vam. Sto mislite s kojom bi ju grafickom karticom mogli zamijeniti?
D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Zaboravio sam vam reci vrlo vaznu stvar koju sam sada uocio - kada upalim racunalo cuje se zvucni signal, malo duzi "beep". Sto to predstavlja?
D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pogledaj si u priručniku od MBO što znači. To ti je 1 long beep.

U 90% slučajeva, problem sa nekom od kartica. Možda ti je grafička "ispala" iz utora. Provjeri jel sjela do kraja i ako nije, gurni ju do kraja ali pažljivo.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
odjavljen
Evo istrazio sam i nekoliko puta resetirao da shvatim o kojemu je tocno beepu rijec... Ispalo je da je 1 long 2 short beep, a to je " Indicates a video error has occurred and BIOS cannot initialize the video screen to display any aditional information." Onda je definitivno u grafickoj stvar? Ali ne shvacam kako je samo tako naglo otisla, jos jucer je savrseno radila. A i vidim da kada upalim racunalo da se ventilator na njoj jos uvijek okrece... I vruca je jako. Sto mislite za koju ce je mozda zamijeniti? Buduci da se ona vise ne prodaje, a u trenutku kupovine vrjedila je 5000 kn.
D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ford eleanor kaže...

Radeon 7950 ili 7970

Da al po cemu oni to gledaju? Po cijeni? Performansama? Jer cijena graficke se mnogo smanjila, ali njezine performanse su priblizno dobre kao ova gradicka kartica... A sto je sa 6990? Hoce li mi nju dati?
D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam komp lg i nece mi prikazati sliku cuje se kao da se windowsi dizu a monitor prikazuje power saving mode,sto da ucinim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice