Cistio sam graficku i hladnjak na procu sve sa paznjom radio sam vec par puta nikad problema. sve sam dobro spojio kompjuter se upali svi ventilatori se vrte ali monitor nista kao sa ga nisam spojio sa kompom opce se nepali. Sta da radim??
Provjeri još jednom da nisi zaboravio spojiti power kabel u grafičku.
Probaj paliti komp s monitorom uštekanim u integriranu grafičku, pa ako bude slike sumnjaj na grafičku.
Sve sam spojio cak sam ju stavljo vise puta nemam integriranu.
Sve sam spojio cak sam ju stavljo vise puta nemam integriranu.
Procesor ti ima, no matična nema izlaze. Nisam to skužio, tj nisam ni gledao koja je ploča kad sam pročitao da je procesor 2500k.
Ništa onda, probaj napraviti clear cmos (reset biosa jumperom ili vaenjem baterije na nekoliko minuta).
Kako to da napravim?
Kako to da napravim?
izvadis bateriju s maticne,pricekas 5 minuta i vratis ju :)
Kako to da napravim?
Ugasiš komp, odspojiš iz struje, stisneš tipku za paljenje da se isprazne kondenzatori, skineš bočnu stranicu, izvadiš bateriju s matične na nekoliko minuta, stisneš opet tipku za paljenje, vratiš bateriju, vratiš bočnu stranicu, spojiš komp na struju i pališ.
Kako to da napravim?
Imaš ikoga u blizini od frendova da zna malo više o računalima, jer na tvoj upit "kako to da napravim" možda je bolje da ne diraš.
Uglavnom pogledaj u knjižicu od matične ploče, jumper CMOS pa vidi u kojem položaju se resetira. Samo usporedi sliku u toj knjižici sa MB i naći ćeš jumper za reset CMOSa.
Ako ne nađeš možeš izvadit bateriju od CMOSa, odi na google, otkucaj "CMOS baterija" i vidi kako izgleda baterija, nemoš je mašit.
Jesi ušteko monitor u struju, jesil ga upalio na prekidaču na njemu ? Jesil povewzo monitor i grafičku ?
||| Intel Core™ i7 inside |||
Eto ti jumpera na toj prvoj slici što si stavio, ne moraš vadit bateriju samo njega resetiraj, stavi (natakni) na druge pinove, vidi u knjižici od matične...mislim da it je prvi i drugi pin s desna reset ali vidi u knjižici prvo.
Ja njega nevidim onda ocito neznam staje.
Ja njega nevidim onda ocito neznam staje.
CLRMOS piše ispod njega
Aha hvala. Idem onda u uputstvima vidit kud ga trebam pomaknut.
Cistio sam graficku i hladnjak na procu sve sa paznjom radio sam vec par puta nikad problema. sve sam dobro spojio kompjuter se upali svi ventilatori se vrte ali monitor nista kao sa ga nisam spojio sa kompom opce se nepali. Sta da radim??
.. znači ovako..
Frend i ja došli s mora i idemo riješit njegov komp stavit windows i to.. Riješili to, sutra dan on ide upalit komp i ista stvar kao i kod tebe,.. probali vadit bateriju na pola sata, stisnili par puta paljenje da se isprazni i ništa od toga nije pomoglo.. Vadili graficku rame napajanje nista.. Sutra dan odemo kod drugog prijateja da probamo graficku (mislili smo da je graficka krepala) .. Probamo kod njega grafu, i bude ista stvar, nema slike, komp se pali al monitor ne reagira (i jos nesto sto JUMP nije naveo, nema vise onog beep signala na maticnoj) .. I ništa vratili mi sve frendu njegovu grafu i on normalno nastavio koristit komp..
Sutra dan taj drugi frend pali komp i ono ista stvar i kod njega, znaci komp se pali sve se vrti, al slika ne dolazi, nema beep-a .. Probali njegovu graficku ovaj put kod mene i ne radi, probali moju kod njega ne radi.. Probali napajanje moje kod njega isto nema pomoc.. Odustali smo i poslali na servis da vidimo sta ce rec..
.. znači ovako..
Frend i ja došli s mora i idemo riješit njegov komp stavit windows i to.. Riješili to, sutra dan on ide upalit komp i ista stvar kao i kod tebe,.. probali vadit bateriju na pola sata, stisnili par puta paljenje da se isprazni i ništa od toga nije pomoglo.. Vadili graficku rame napajanje nista.. Sutra dan odemo kod drugog prijateja da probamo graficku (mislili smo da je graficka krepala) .. Probamo kod njega grafu, i bude ista stvar, nema slike, komp se pali al monitor ne reagira (i jos nesto sto JUMP nije naveo, nema vise onog beep signala na maticnoj) .. I ništa vratili mi sve frendu njegovu grafu i on normalno nastavio koristit komp..
Sutra dan taj drugi frend pali komp i ono ista stvar i kod njega, znaci komp se pali sve se vrti, al slika ne dolazi, nema beep-a .. Probali njegovu graficku ovaj put kod mene i ne radi, probali moju kod njega ne radi.. Probali napajanje moje kod njega isto nema pomoc.. Odustali smo i poslali na servis da vidimo sta ce rec..
E tocno to nema zvuka maticne.
Evo pomaknuo sam jumper sad samo da spojim sve normalno i upalim?
Sad nece ni upalit ma prekrasno.
Pa jesi vratio jumper nakon što si resetirao bios tako?
Pa jesi vratio jumper nakon što si resetirao bios tako?
Jesam ma bio me kabel od napajanja zezo evo sad se upalio opet ista prica stvrn neznam kaj da radim.
Monitor nakon ciscenja nece se upalit.
Monitor pokvaren.
Jesi isprobao monitor na drugom računalu (ili ako ima HDMI na nekoj konzoli, dvd playeru i sličnom)?
Jesi isprobao monitor na drugom računalu (ili ako ima HDMI na nekoj konzoli, dvd playeru i sličnom)?
Probat cu monitor na laptopu sad.
Možeš li probati neku drugu grafičku u to računalo ili tu grafičku iz njega u nekom drugom računalu?
To bi ti bio idući logični korak.
Možeš li probati neku drugu grafičku u to računalo ili tu grafičku iz njega u nekom drugom računalu?
To bi ti bio idući logični korak.
Nemam u koji imam gore neki stari sa ddr400 memorijom jel ta ploča podrzava tu graficku? A valjda ju nisam shebo diro sam ju samo po rubovima i lagano puho u hladnjak.