Je li ovo moguće? Instaliranje windowsa preko...

poruka: 17
|
čitano: 4.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Da vas uvedem u problem..

Imam jedno starije računalo i pali su mi Windowsi. Ne radi mi CD/DVD Rom, a ne mogu ni instalirati windowse s USB-a. Na laptopu imam SATA priključak, mogu li ja onda priključiti HDD od računala na laptop i onda preko laptopa instalirati windowse na taj HDD i samo sve vratiti?

"Impossible is nothing.." "It's on me: To be lighter, fly higher, go further.."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

teoretski da ali prakticno ne

jer ce ti se instalirat setup za konfiguraciju laptopa a ne za komp, pa kad ces bootat na racunalu dobit ces bsod-ove...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 17:21 (Lord_Marko).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Jel znaš neko drugo riješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zasto ne mozes sa sticka?

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Je li ovo moguće? Instaliranje windowsa preko.
Top Bugovac kaže...

Imam jedno starije računalo i pali su mi Windowsi. Ne radi mi CD/DVD Rom, a ne mogu ni instalirati windowse s USB-a. Na laptopu imam SATA priključak, mogu li ja onda priključiti HDD od računala na laptop i onda preko laptopa instalirati windowse na taj HDD i samo sve vratiti?

Moguće je. Samo ti treba imagex ,malo strpljenja i znanje engleskog. Ostalo pročitaj kako se radi.

U tvom slučaju ,bitno je da nakon raspakiravanja install.vim-a NE RESTARTAŠ PC.

Samo premjestiš disk u željeni PC i startaš ga. Ostalo sve ide samo.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 17:30 (kizo2703).
15 godina
mate960 kaže...

Zasto ne mozes sa sticka?

Ploča mi ne podržava to.. 

kizo2703 kaže...
Top Bugovac kaže...

Moguće je. Samo ti treba imagex ,malo strpljenja i znanje engleskog. Ostalo pročitaj kako se radi.

U tvom slučaju ,bitno je da nakon raspakiravanja install.vim-a NE RESTARTAŠ PC.

Samo premjestiš disk u željeni PC i startaš ga. Ostalo sve ide samo.

Probam pa javim..

Ne valja mi XP cd.. Moram nabaviti drugi..

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 17:41 (Top Bugovac).
17 godina
neaktivan

O ,o ,o - stani! Ako se radi o XP-u ,onda to nejde! Trebal si odmah reći koji su Windowsi u pitanju! Ovo je metoda za Vistu ,Windows 7 i 8.

Sorry ,ali ne radi na XP-u.

Ali ,XP se da instalirati na drugom PC-u i onda ,prije zadnjeg restarta ,možeš premjestiti disk u drugi PC. Trebalo bi raditi.

17 godina
neaktivan

Jednom sam uspio dignut XP na jednom kompu, izvadit disk, uključit u drugi komp, prvi boot obavezno u safe modu i brisanje svih drivera u device manageru (SM bus, usb, procesor...), ponovni restart, pričekat da prepozna novi hardver i onda instalirat drivere za taj hardver.

Napominjem, probao sam samo jednom i radilo je bez problema ali uvijek postoji ono ALI..:)

Probaj ako ne možeš nikako drugačije.

World Championships: 7, GP started: 297, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,540

4 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

Činjenica je da je sysprep XP-a zakompiciran do bola ....

Na Sedmici (i Visti ,i Osmici) sysprep traje 5 minuta uvrh glave na pripremi i najviše 10 minuta na drugom PC-u.

Još je najbrža opcija ovo kaj ti je Ivo napisal: instaliraš na jednom PC-u ,digneš na drugom u Safe Modeu i makneš sve (specific) drivere i onda premjestiš u drugi PC.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 18:21 (kizo2703).
17 godina

mislim da ti je najjednostavnije posuditi od nekog frenda citac, i instalirati sve kaj ti je potrebno

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prva stvar na koju treba pazit prilikom prebacivanja diska sa jednog PC-ija na drugi PC, je ta da imaju apsolutno isti disk kontroler.

Ako je drugačiji kontroler na drugom PC-iju, onda se driver od tog kontrolera mora prije prebacivanja instalirati offline pomoću nekog utility CD-a (UBCD4Win za primjer)

http://www.raymond.cc/blog/move-windows-xp-hard-drive-or-change-motherboard-without-getting-blue-screen-of-death/

ili na prvom PC-iju kad se dignu Windowsi napraviti ovo

http://support.microsoft.com/kb/314082

Ako se ovo gore ne napravi dolazi do BSOD-a 0x0000007B

17 godina
kizo2703 kaže...

.. instaliraš na jednom PC-u ,digneš na drugom u Safe Modeu i makneš sve (specific) drivere i onda premjestiš u drugi PC.

-- to je jednako sysprep (osim keya i svih user postravki koje sysprep ukloni).

ali, identičan rezultat, krenuti s instalacijom na drugom računalu, nakon prvog restarta gašenje...

.najbolje rješenje, kopiranje install foldera XPa i386 na HDD, bootanje u DOS i ručno pokretanje instalacije. Naravno iskoristi se drugo računalo za taj korak (kopiranje i pripremu bootabilnog hdda) kao i poželjno kopiranje par DOSovih alata (smrtdrv, xcopy, fdisk, himem.sys i sl. izrada config.sys autexec.bat ..) i najveći problem, nitko normalan više nema stare boot diskete i sl

-iz win XP se lako napravi boot disketa identična s 98, tom disketom kreirati i formatirati primarnu boot particiju na HDDu FAT32, po uzoru kao na sedmici npr 512-700BM (jer ćemo tamo kopirati i install-i386).. ostatak ostaviti neparticionirano.. i dalje je lako. (install se pokreće s \i386\setupnt.exe)

- ista stvar može i s USB-flash diskom, ali na HDDu je praktičnije-brže kao i nemogućnost korištenja particija na USB-flashu pa je poželjan USB do 1GB (ostatak bi bio neiskorišten..). To nije izrada USBa kao npr za install XP-Seven gdje alati iskopiraju bootabilan CD na USB.. slično.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 19:37 (ihush).
13 godina
neaktivan

Windows xp se moze instalirat preko usb-a sticka ja radio ...samo treba pratit ove korake .. radi 100 & http://www.bug.hr/forum/topic/windows/uputstvo-instalacija-win-xp-usb-flash-sticka/21076.aspx .. uzivaj xD :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Ne radi mi CD/DVD Rom, a ne mogu ni instalirati windowse s USB-a.

↑

Damir1908 kaže...

Windows xp se moze instalirat preko usb-a sticka ja radio ...samo treba pratit ove korake .. radi 100 & http://www.bug.hr/forum/topic/windows/uputstvo-instalacija-win-xp-usb-flash-sticka/21076.aspx .. uzivaj xD :D 

World Championships: 7, GP started: 297, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,540
13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Top Bugovac kaže...

Ne radi mi CD/DVD Rom, a ne mogu ni instalirati windowse s USB-a.

↑

Damir1908 kaže...

sry nisam cito ... kako mislis nemoze? nemas opcije u biosu ili nisi napravio bootable usb stick?  

17 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...
Ploča mi ne podržava to.. 

Damir1908 kaže...

sry nisam cito ... kako mislis nemoze? nemas opcije u biosu ili nisi napravio bootable usb stick?  

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 16:53 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice