Kompjuter se gasi kada stavim mobitel na napojnu.

poruka: 7
|
čitano: 3.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Sada upravo sklapam neki računar na stolu, i onako imam na stolu matičnu ploču i sve potrebne komponente na njoj, prikopčao napojnu jedinicu i sve, palim računar i instaliram windowse na njega...U među vremenu dobijam poziv na mobitel ( Samsung Galaxy S3 ) od nekog nepoznatog broja, ne javljam se ali zato i ne prekidam, već sam pritisnuo Volume Down sa strane, samo da bi izgasio zvuk zvona, i mahinalno stavljam mobitel na napojnu jedinicu, čim sam stavio mobitel na napojnu jedinicu ( znači dolazni poziv je još uvijek zvonio ) čujem čudan zvuk ventilatora od napojne, i kompjuter se gasi, i napojna staje, nakon čega ne mogu upaliti računar. Nakon toga sam isključio napojnu na ono ON/OFF nazad, i ponovno uključio, pritisnuo onaj mali pin na ploči da upalim komp, i kompjuter se pali sasvim normalno.

Nakon toga sam ponovno stavio mobitel ( sada bez poziva ) na napojnu i bilo je sve normalno. Onda sam uzeo mobitel od brata i nazvao sebe, da vidim da li će opet biti isti efekat, sve sam ponovio i računar se opet ugasio sa istim simptomima, nakon toga sam to još jednom probao, ovaj put stavljajući mobitel sa dolaznim pozivom na stranu od napojne, kompjuter se nije ugasio ali se samo restartovao.

Zanima me zašto dolazi do ovog gašenja, i da li se kome dešavala ista stvar? Veoma zanimljivo :D

I named my penis The Truth, because bitches can't handle it!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 21:02 (Flux_Pavilion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Kao prvo nije bitno kako se kaže,računar i napojna su više bosanske riječi koje i ja prakticiram. Kao drugo,jesi li probao sa drugom napojnom jedinicom ?

Even though we are miles apart, a computer screen connects our hearts.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Ček ti si spojio mobitel na usb od kompa da se puni i kad ga nazoves komp se resetira ili ugasi.

Probaj drugi kabel, updejt biosa pa onda dalje razmišljaj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Re: Kompjuter se gasi kada stavim mobitel na napoj
crozoki kaže...

Ček ti si spojio mobitel na usb od kompa da se puni i kad ga nazoves komp se resetira ili ugasi.

Probaj drugi kabel, updejt biosa pa onda dalje razmišljaj.

Ne, ne, mobitel nije bio uključen da se puni, na mobitelu je bio samo dolazni poziv, nakon čega sam sasvim slučajno stavio mobitel na napojnu jedinicu, nakon čega se napojna jedinica izgasila. Nije pitanje u problemu koji se dešava kada stavim mobitel sa dolaznim pozivom na napojnu jedinicu, već čisto da li neko zna zašto se to dešava i koje su interakcije između dolaznog poziva na mobitelu i napojne jedinice što rezultira u gašenju napojne jedinice, čisto zanimljivo ako neko zna zašto se to dešava. :D

16 godina
Flux_Pavilion kaže...
..slučajno stavio mobitel na napojnu jedinicu, ..

- napojna = PC PowerSuply? Stavio si mobitel na PS (ne na žicu-napon, nego na 'kutiju')..

- radio smetnje, EMP udar.. tako su otkrili mikrovalnu/čokolada. Obično u blizini monitora ili zvučnika reagira, najviše u trenutku primanja poziva. To bi značilo da ti je neki kondenzator loš ili tako nešto (nisam sterujić..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Koje je napajanje u pitanju, čisto me zanima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
ihush kaže...
Flux_Pavilion kaže...
..slučajno stavio mobitel na napojnu jedinicu, ..

- napojna = PC PowerSuply? Stavio si mobitel na PS (ne na žicu-napon, nego na 'kutiju')..

- radio smetnje, EMP udar.. tako su otkrili mikrovalnu/čokolada. Obično u blizini monitora ili zvučnika reagira, najviše u trenutku primanja poziva. To bi značilo da ti je neki kondenzator loš ili tako nešto (nisam sterujić..).

Da, PowerSuply, napajanje, kako hoćeš, mobitel je bio na kutiji od powersuply-a, nije dimao kontakt sa nikakvim žicama i slično, vjerovatno su neke radio smetnje, magnetne ili slično, samo me zanima tačno šta je smetnja u svemu tome što izaziva prestanak rada napojne jedinice, pa sam mislio da će neko na forumu vjerovatno znati

crozoki kaže...

Koje je napajanje u pitanju, čisto me zanima.

Neko KMEX PW-500

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice