Sada upravo sklapam neki računar na stolu, i onako imam na stolu matičnu ploču i sve potrebne komponente na njoj, prikopčao napojnu jedinicu i sve, palim računar i instaliram windowse na njega...U među vremenu dobijam poziv na mobitel ( Samsung Galaxy S3 ) od nekog nepoznatog broja, ne javljam se ali zato i ne prekidam, već sam pritisnuo Volume Down sa strane, samo da bi izgasio zvuk zvona, i mahinalno stavljam mobitel na napojnu jedinicu, čim sam stavio mobitel na napojnu jedinicu ( znači dolazni poziv je još uvijek zvonio ) čujem čudan zvuk ventilatora od napojne, i kompjuter se gasi, i napojna staje, nakon čega ne mogu upaliti računar. Nakon toga sam isključio napojnu na ono ON/OFF nazad, i ponovno uključio, pritisnuo onaj mali pin na ploči da upalim komp, i kompjuter se pali sasvim normalno.
Nakon toga sam ponovno stavio mobitel ( sada bez poziva ) na napojnu i bilo je sve normalno. Onda sam uzeo mobitel od brata i nazvao sebe, da vidim da li će opet biti isti efekat, sve sam ponovio i računar se opet ugasio sa istim simptomima, nakon toga sam to još jednom probao, ovaj put stavljajući mobitel sa dolaznim pozivom na stranu od napojne, kompjuter se nije ugasio ali se samo restartovao.
Zanima me zašto dolazi do ovog gašenja, i da li se kome dešavala ista stvar? Veoma zanimljivo :D